6℃ 4℃
december 12. Gabriella, Johanna, Franciska
Életmód, gasztronómia

Őszi vitaminbomba

Agrofórum Online

Ha ránézek erre a színes különlegességre, azonnal az ősz jut eszembe. Természetesen nem csak akkor készíthető el, de a zöld-lila-narancssárga kombinációja a lehulló falevelek színkavalkádját idézi.

Arról nem is beszélve, mennyire egészséges mindhárom hozzávalója. A cékla tele van antioxidánsokkal, vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere-folyamatait szabályozza. Az édesburgonya pedig jótékony hatással van a látásra, javítja az immunrendszer működését, segíti az emésztést. Remélem meggyőztelek Téged is, hogy készítsd el ezt a finomságot.

Hozzávalók:

  • 1 csomag spenót (kb 4 marék)
  • 3 közepes cékla
  • 4 közepes édesburgonya
  • olívaolaj/kókuszolaj
  • grill zöldségkeverék
  • oregánó
  • kurkuma
  • szerecsendió

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk.

Egy nagyobb tepsibe olívaolajat öntünk, majd beletesszük a spenótot, céklát, és édesburgonyát.

Megszórjuk oregánóval, grill zöldségkeverékkel, majd jól összekeverjük.

Az igazi őszi ízélményt egy kevés kurkuma és szerecsendió hozzáadásával érjük el.

Ezután kb. 40 percig sütjük.

Kiváló köret bármilyen natúr húshoz, de magában is tökéletes.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Szénsavas vízzel öntözve sokat ártok a szobanövényeknek? A válasz meglepő lesz

2025. december 10. 16:10

A kissé állott, szobahőmérsékletű esővíz talán a legjobb a szobanövények öntözéséhez, ám ez nem mindenki számára elérhető. Ilyenkor jönnek elő a különleges alternatívák.

Olcsó karácsonyi trükkök: ünnepi klasszikusok diómentesen, recepttel

2025. december 10. 08:10

Idén a dió ára sokakat sokkol, de a karácsonyi sütésről ezért még nem mondunk le. Kipróbált receptjeinkkel könnyen pótolható az alapanyag.

Különös objektumok emelkedtek a zalai városban, mindenki a csodájukra jár

2025. december 9. 09:10

Karácsony előtt megsokasodnak a „csodák” az országban, már csak azért is, mert az emberek könnyebben jótékonykodnak, mint máskor.

A tűzifa károsíthatja is a kályhánkat, kevesen vannak tisztában ezzel

2025. december 8. 16:10

A tűzgyújtásnak megvan a maga „trükkje”, érdemes néhány jó tanácsot megfogadni, ha a kályhánkat, kandallónkat, kazánunkat hosszú távon szeretnénk megbízhatóan használni.

Hagymával pótolni a húst: háborús húspástétom

2024. január 6. 09:10

Gondolta volna, hogy a régi világban a hagymát afféle húspótló ételként is használták? Mert bizony, ahogy gombából is lehet kolbászt készíteni, úgy vöröshagymából is lehet „húspástétomot” főzni.

Isteni ízű fahéjas almarózsák – kezdőknek is!

2024. február 17. 08:10

Vannak receptek, amelyek egyedi küllemükkel elkápráztatják az embereket – kiváltképp a kert- és növény barátokat. A fahéjas almarózsa érdekessége az, hogy nem csak, hogy lélegzetelállítóan szép és isteni az íze, semmiféle konyhai tapasztalatot nem igényel, ergo: kezdők és gyerekek is elkészíthetik.

Így készíthet mézes-ibolyás vajkrémet

2024. március 22. 08:10

A TikTok egyik legnézettebb és legszebb agrár-gasztronómiai videójában megmutatják nekünk, miként lehet a kertben nyíló ibolyákból lélegzetelállítóan szép mézes-ibolyás vajkrémet készíteni.

Őszi sült Camembert

2019. november 9. 09:15

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én teljesen odavagyok az őszért. Szeretem a csípős reggeleket, a gyönyörű őszi napsütésben pompázó színes leveleket, a kora esti sétákat a naplementében, és még sorolhatnám.