Agrártámogatások

Decembert 15-től nyújtható be a sertés állatjóléti kérelem

NAK

A 2020-ra vonatkozó sertés állatjóléti támogatási kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány és közlemény már megtalálható a Magyar Államkincstár honlapján. Beadható december 15. és 31.között!

A sertés állatjóléti támogatást azon sertéstartók igényelhetik – a vágósertés és tenyészkoca süldő tartása során az előírásokon túlmutató állatjóléti kötelezettségvállalások ellentételezéseként – akik megfelelnek a 39/2018. (XII. 13.) AM rendeletben meghatározott követelményeknek. (Állataiknak az előírtnál legalább 10%-kal nagyobb férőhely, a tartási rendszerben természetes feltétel, illetve a verekedés, kimarás megelőzéséhez szükséges feltételek, az almozás, valamint megfelelő mikroklíma biztosítása által)

A jövő évre vonatkozó támogatási kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány és a hozzá kapcsolódó 52/2019. (XI. 26.) számú közlemény már megtalálható a Magyar Államkincstár honlapján.

A támogatási kérelmet a közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0838 számú, „Támogatási kérelem” elnevezésű nyomtatványon kérelmezőnként, 2019. december 15. – december 31. közötti időszakban a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz kell benyújtani.

A nyomtatványhoz csatolni kell:

  1. az állattartó telep fekvése szerint illetékes az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi hatáskörében eljáró járási hivatal igazolását az ENAR nyilvántartásba bejelentett sertés férőhely kapacitása alapján megállapított maximálisan tartható sertés létszámról darabszámban kifejezve;
  2. a nagyvállalkozásnak minősülő igénylő esetében a járási hivatal által kiállított igazolást arról, hogy az igénylő részvétele a támogatási programban indokolt.

Ne feledjék el határidőn belül benyújtani a sertés állatjóléti támogatási kérelmet, mert ennek hiányában a 2020. támogatási év egészében elveszítik a támogatási jogosultságot!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

VP képzési kötelezettség: csak egyszer kell teljesíteni!

2024. július 16. 14:40

Aki a Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolt képzési kötelezettségének eleget tett, annak a téves tájékoztatással szemben nem kell újra jelentkeznie.

Terem a pénz, csak le kell szedni: 50 milliárd kertészeknek

2024. június 27. 14:40

Megjelent a hazai kertészeti termelést fejlesztő új pályázati kiírás, kisebb termesztők és nagyberuházók egyaránt pályázhatnak.

Megjelent a fiatal erdők állománynevelését támogató pályázati felhívás

2024. június 24. 11:40

A támogatás mértéke tevékenységtől függően legalább 99 és legfeljebb 193 eurónak megfelelő forintösszeg hektáronként.

Megjelentek a feldolgozóüzemek beruházásait támogató pályázati kiírások

2024. június 17. 16:10

A fejlesztésekhez kapcsolódóan az alap támogatási intenzitás mértéke 50%, de ez bizonyos esetekben 70%-ig növekedhet.

Uniós támogatással sertés vágó-, és feldolgozó üzem épül Sárrétudvarin

2018. március 22. 07:49

A Vidékfejlesztési Program keretében elnyert mintegy 1,5 milliárd forint támogatás felhasználásával, összesen több mint 3 milliárd forint ráfordítással az üzem vágókapacitása évi 140 ezer darabra növekszik.

Érik a brüsszeli demonstráció: Az Európai Bizottság hallja meg végre a sertéstartók hangját!

2022. február 11. 14:18

Az utóbbi több mint egy év folyamán – más ágazatok mellett – talán az uniós sertéságazatot sújtó krízis ad okot leginkább aggodalomra. A termelőknek a hosszan tartó, főképp exportpiaci okokból kialakult válság miatt tartósan önköltség alatti árakkal kell szembenézniük.

Hatékonyabban készülhet biogáz a sertéstrágyából

2022. április 14. 07:37

Minél gyorsabban kerül a sertéstrágya a biogázüzembe, annál kevesebb metán távozik a tárolás során, és annál több gáz nyerhető ki belőle.

Új támogatási program indul a sertés állatjóléti támogatásoknál

2018. december 6. 08:02

A sertés állatjóléti támogatások folyósítására a 2019. évi költségvetésben több mint 10 milliárd forintos forrás áll rendelkezésre, amely meghaladja a korábbi évek keretét.