Agrárközélet
Agrárközélet

Egy hónapon belül jöhet a Bayer megállapodás

Egy hónapon belül jöhet a Bayer megállapodás

Agrofórum Online

Óvatosan optimistán nyilatkozott a Roundup perben eljáró közvetítő (mediátor).

Szerintük akár már a jövő hónapban megszülethet a felek közti megállapodás, így egy több éve húzódó kockázat szűnhetne meg a Bayernél – számolt be hírlevelében az Erste Befektetési Zrt.

A Bayer árfolyama 1,2 százalékos plusszal reagált a hírre, a kurzus 75,68 euróig emelkedett a frankfurti tőzsdén. Idén már 3,9 százalékos pluszban van a részvény, amelynek árfolyama az elmúlt egy évben 138 százalékkal emelkedett.

Egy hete derült ki, hogy újabb pert halasztottak el a Bayer glifozát tartalmú, Roundup növényvédő szeréhez kapcsolódóan. Akkor a missouri bíróság döntött a január 27-én kezdődő eljárás elhalasztásáról. Tavaly év végén több hasonló döntés is született a peren kívüli csoportos megállapodás lehetősége miatt. A Bayer számára kimondottan pozitív lenne, ha sikerülne peren kívül lezárni a történetet, amire akár az április 28-i részvényesi közgyűlés előtt sor is kerülhet.

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ezt kell tudni az öntözött területek műholdas ellenőrzéséről

2024. május 7. 11:10

Az egységes kérelem benyújtásakor a kérelmező köteles megjelölni minden táblát és bejelentett területi elemet, amelyen öntözési tevékenységet kíván folytatni.

Áll a bál a glifozát miatt

2024. május 4. 10:10

A Bayer glifozát gyomirtó szere emberi jogi aktivisták szerint egészségügyi és környezeti kockázatot jelent, ezért fordultak az OECD-hez.

Megbukott egy pulykapárizsi, túl magas volt a kalciumtartalma

2024. május 3. 16:10

Az alapélelmiszerekre fókuszáló első célellenőrzés során 5 élelmiszercsoport 3-3 termékét vizsgálták a szakemberek.

Sok az idős és kevés a nő a magyar mezőgazdaságban

2024. május 2. 14:10

2020 és 2023 között folytatódott a gazdaságok irányítóinak idősödése.

Két évtizedes tapasztalattal a kukorica gyomirtásban

2022. június 7. 05:34

Megjelenésekor formulációja igazi újdonságnak számított. Az olajos diszperzió egyedi, gyors felszívódást biztosít a terméknek, a hazai piacon az első, 2 órás esőállósággal rendelkező gyomirtó szer lett.

Az Adengo helye a gyomirtási stratégiámban

2019. február 18. 16:47

Kelet-Baranyában végzem a munkámat, nagyon változatos vetésforgóban, mely a kukorica és a kalászosok mellett szóját, zöldborsót, napraforgót, cukorrépát, őszi káposztarepcét is tartalmaz. A termesztett növények közt van nehezen gyomirtható is.

Értékesítési korlátozás jöhet a Bayernél

2020. január 30. 17:02

Múlt heti sajtóértesülések szerint a Bayer 8 milliárd dollárt tartalékol a jelenleg közvetítés alatt, vagy bíróság előtt lévő, a glifozát tartalmú, Roundup egészségkárosító hatásai miatti perek károsultjainak és további 2 milliárd dollárt a később felmerülő károsultaknak.

Szakmázzunk a BAYER-rel - Egy biztos pont a kalászosok termesztéstechnológiájában

2019. szeptember 9. 08:03

Széles hatásspektrumú csávázószer lévén, a Lamardor® igen magas aktivitást mutat az összes fő betegség ellen.