Gépinfo
Gépinfo

Itt az új tisztán elektromos ID.4 kompakt SUV

Itt az új tisztán elektromos ID.4 kompakt SUV

Agrofórum Online

A Genfi Autószalon törlését követően webcast formájában kínált konkrét betekintést a Volkswagen első tisztán elektromos SUV-modelljébe. Az új ID.4 a tervek szerint még 2020-ban megérkezik, az ID.3 után így már az új moduláris elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épülő második modell számára ketyeg a visszaszámlálás.

A károsanyag-kibocsátás nélkül üzemelő SUV-modell kialakítása különösen aerodinamikus. Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka ügyvezető igazgatója elmondta: „Kedvező aerodinamikája mérsékli az ID.4 légellenállását és hajtásváltozattól függően akár 500 kilométerre növeli hatótávját.”

Az ID.4 először hátsókerék-hajtással érkezik a piacra, amelyet elektromos összkerékhajtású változat is követ majd. A mélyre, a karosszéria padlózatába épített nagyfeszültségű akkumulátor alacsony, így menetdinamikai szempontból optimális az autó tömegközéppontja, emellett kiegyensúlyozott tengelyterhelés-eloszlásról gondoskodik. Mint minden MEB-modell, kompakt elektromos hajtástechnikájának köszönhetően az ID.4 is különösen tágas utastérrel szolgál. A nulla károsanyag-kibocsátású SUV-modell vezetőterét letisztult felépítés és következetes digitalizáció jellemzi, kezelése pedig messzemenőkig az érintőfelületeken, valamint az intelligens és intuitív hangvezérlésen keresztül zajlik.

Az ID.4 és az ID.3 egyaránt jelentős mérföldkő a Volkswagen számára azon az úton, amely – a párizsi klímavédelmi célkitűzésekkel összhangban – a márka 2050-ig megvalósítandó teljes szén-dioxid-semlegessége felé vezet. A Volkswagen-paletta szén-dioxid-kibocsátását a tervek szerint már 2025-re harmadával kell csökkenteni. A Volkswagen jelenleg egymilliárd eurót invesztál kínálata elektromossá alakításába, illetve hibridmodelljei számának növelésébe, ugyanis a volumenmodellekben – mint például a nagysikerű Golf – alkalmazva, amint az elektromos hajtásrendszerek, úgy az új mild- és hálózatról tölthető (Plug-in Hybrid) hibridhajtások is nagymértékben hozzájárulnak a jövőben a flottaemisszió csökkentéséhez.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ez a vetőgép akár a feje tetejére állítva is precízen helyezi le a magokat

2024. augusztus 7. 08:40

A vetés még nagy (akár 16 km/h) munkasebességnél is pontosan elvégezhető, nagy termelékenységet biztosítva.

Közel a kilábalás? Meglódultak az egyik traktorgyártó eladásai

2024. augusztus 5. 15:10

Összességében a Mahindra 27 209 erőgépet értékesített az elmúlt hónapban, ami 2023 júliusához (25 175 darab) képest mintegy 8 százalékos emelkedést jelent.

Tovább élénkült a hazai pickup-piac

2024. augusztus 5. 13:10

A gépjárműeladások nőttek az egy és két évvel ezelőtti számokhoz képest is. Nagyot bővült a pick-up piac, a vezető márka pedig a Toyota.

Üzemanyagtartállyal kombinált pótsúly a hosszabb üzemórákért

2024. augusztus 4. 16:10

A maximális tömege 1800 kg, és belül egy 500 literes tárolótér található, amely 210 liter üzemanyag befogadására is szolgál.

Rondának indult, mégis 30 éves a Toyota RAV4

2024. június 2. 14:10

Kategóriát teremtett a Toyota 1994 májusában, amikor a városi SUV első generációját bemutatta. De mi tette a RAV4-et egyedivé és sikeressé?

Maradt a húsz százalék feletti mínusz az újautó-piacon

2020. augusztus 7. 08:35

Huszonkét százalékkal zuhant júliusban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból.

Újautó-piac: márciusban Ford, Suzuki, Toyota sorrend alakult ki

2019. április 8. 11:33

Az éves alapú havi bővülés üteme februárban 13,9, míg januárban 11,2 százalékos volt – derült ki a Datahouse adatiból. Tehát míg februárban gyorsult a bővülési dinamika az előző hónaphoz képest, addig márciusban lassult.

ŠKODA ENYAQ – Megerősítést nyert a ŠKODA első tisztán elektromos SUV-modelljének neve

2020. február 18. 09:47

A ŠKODA ENYAQ a cseh márka első modellje, amely a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjára (MEB) épül, egyben a következő azon összesen több mint tíz, legalább részben elektromos hajtásrendszerű újdonság sorában, amelyek a ŠKODA iV almárka alatt 2022 végéig érkeznek a piacra.