Életmód

Jó hírek érkeztek a sörpiacról

Kép: coronausa.com

A legoptimistább profit előrejelzést is megdöntötte a Constellation Brands sörgyártó vállalat az elmúlt három hónapban.

A sörgyár, amelynek egyik legfőbb márkája a Corona sör a pénzügyi második negyedévről tett közzé gyorsjelentést. A vállalat 2,3 milliárd dolláros árbevételt ért el, ami bár 3,4 százalékos visszaesés év/év alapon, de csaknem 100 millió dollárral több az elemzők várakozásánál. Egy részvényre jutó igazított profit soron 2,76 dollárral zárta a vállalat az elmúlt három hónapot, ami 6 centtel haladja meg a Wall Street konszenzusát – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt.

Pozitívum volt, hogy az eladások volumenét tekintve az organikus visszaesés mindössze 0,9 százalék volt, szemben az elemzők jósolta 3,2 százalékos zuhanással. A gyorsjelentés közzétételét követő kereskedésben 2,6 százalékot esett a részvény árfolyama.

„Míg a növekedés továbbra is csökkenő tendenciát mutat a vállalatnál a koronavírus járvány hatására, addig továbbra is foglalkoznia kell a Constellation Brands vállalatnak a készlet szűkülésével, amit a mexikói sörfőzdék ideiglenes bezárása okozott. Az éttermi és vendéglátóipari fogyasztás csökkenését a hagyományos kiskereskedelmi, bolti értékesítés emelkedő tendenciái enyhítették a folyamatos növekedéssel. A gyümölcsös ízesítésű sörök népszerűsége meredeken emelkedett. A bor értékesítésének emelkedésére lehet számítani a következő negyedévben” – jegyezte meg a gyorsjelentéssel kapcsolatban Vivien Azer elemző.

A Constellation Brands, Inc. sör, bor és szeszes italok előállítója és nemzetközi forgalmazója. Főbb piacoknak az Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Új-Zéland és Olaszország számít a cég szempontjából. Számos márkát árusítanak, import és kézműves sörökkel is foglalkoznak. Főbb brandnek számít a Corona Extra, a Corona Light, a Modelo Especial, a Local Buzz, a Victoria, a Kim Crawford, a Meiomi, a Casa Noble Tequila és a Svedka Vodka is. Bortermeléssel és forgalmazással az asztali boroktól kezdve, a pezsgőn át egészen a desszertborokig foglalkoznak.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ünnepi asztaldíszek – zöldségekből

2024. december 17. 13:10

Ha asztaldísznek „álcázzuk” a zöldségeket, biztos, hogy jól fogynak majd, egészségesebbé téve a sokszor kalóriadús karácsonyi étkezést.

Gyűjtsük össze a tobozokat, áldani fogjuk magunkat érte!

2024. december 15. 10:10

Tudja, mi az a life hack? Olyan ötletes megoldás, amely megkönnyíti az életet otthon és a ház körül. Mutatunk néhányat a karácsonyi szezonra.

Alternatív fűtési megoldások: mikor érdemes faaprítékkal fűteni?

2024. december 13. 09:40

Ha valaki alternatív fűtési rendszerre szavaz, már a fatüzelésen belül is többféle megoldást választhat. Kinek ajánlott faaprítékot használni?

Aki spórol, miért költ hatezer forintot egy dubaji csokira?

2024. december 11. 13:10

Egyszerűen emelni az árakat, de semmi újat nem kínálni kockázatos stratégia, amely jogosan büntetendő a vásárlók részéről.

Sör készült az ötezer éves élesztőből

2019. május 24. 10:33

A sör elkészítője szerint fűszeres, kissé gyümölcsös és nagyon összetett ízvilágú nedű született.

Sörfogyasztás: élen a csehek és az osztrákok

2022. január 18. 09:57

Nincs meglepetés a globális sörfogyasztási listán, amely az egy főre eső italfogyasztás alapján rendezte sorrendbe asz országokat. Az élen óriási előnnyel a csehek végeztek, majd Ausztria és Románia állhatot még fel a dobogóra.

Zöld energiával készítik a sört

2020. január 9. 17:03

Az akvizíciónak köszönhetően az Európában gyártott és értékesített sörök előállítását teljes egészében megújuló energiaforrásból fedezik, amihez Spanyolországban és Németországban létesített napelem farmok szolgáltatják az energiát.

Sörpuccs a borvidéken

2021. december 8. 16:09

Etyek az elmúlt évtizedben a bornak és a pezsgőnek köszönhetően a hazai gasztroforradalom egyik ikonikus helyszínévé vált, persze ehhez kellettek azok a borászok is, akik egyértelműen a minőség pártjára álltak. Világosan látszik az is, hogy a csendes borok felől a buborékok felé fordul a borvidék; 2023-ig kell már csak arra várnunk, hogy eredetvédett „Etyeki pezsgőt” ihassunk, amely talán nagyon gyorsan olyan ismert és elismert kifejezés lesz, mint a Tokaji aszú. A gasztroforradalmárok között azonban nemcsak borászok vannak: sonkamester, csokoládé- és sajtkészítő is öregbíti már a település nevét, de van egy első hallásra igazi kakukktojás is közöttük. Ha jobban megismerjük kiderül, hogy mégis csak van köze a borhoz: a musthoz például sörlevet kever. Vagy a sörléhez mustot? Az Etyeki Sörmanufaktúra főzdevezető-tulajdonosával, Radányi Orsolyával beszélgettünk.