Életmód, gasztronómia

Az alkoholmentes sör drágább, mint a hagyományos

Agrofórum Online

A statisztikai adatokból kiderül, hogy az alkoholmentes sör drágább, mint a hagyományos, alkoholt tartalmazó sör.

Az alkoholmentes sör az elmúlt tíz évben a németországi sörfőzdék egyik sikerterméke lett. Tavaly összesen 75 vállalat 4,2 millió hektolitert étékesített, majdnem kétszer annyit, mint 2009-ben. A tendencia 2020 első negyedévében folytatódott, az értékesített mennyiség nyolc százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A sörfőzdék nyilvánvalóan az egyre növekvő keresletet felhasználják arra, hogy több pénzt keressenek. Reagálniuk kellett az alkoholmentes boomra. A német statisztikák azt mutatják, hogy az eladások értéke lényegesen jobban növekedett, mint a mennyiség. Az adatok szerint az alkoholmentes sör értékesítési ára 2009 óta átlagosan 33 százalékkal emelkedett – erősítette meg a Szövetségi Statisztikai Hivatal szóvivője az információt a német gazdasági napilap, a Handelsblatt kérésre.

A normál sör ára alig 13 százalékkal emelkedett az elmúlt tíz évben. 2019-ben egy liter átlagosan 74 centbe kerül a gyártónál. Az alkoholmentes sör lényegesen drágább, 86 cent volt. Bár a normál eladott sör mennyisége még mindig lényegesen nagyobb, a kereslet évek óta csökken. A Német Sörfőző Szövetség nem kommentálta a lap fenti számokkal kapcsolatos kérdéseit.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Húsvéti termelői piacok és kézműves vásárok

2025. április 19. 13:10

Húsvét előtt országszerte rendezett termelői piacok és kézműves vásárok élénkítik a helyi gazdaságot, és ápolják a húsvéti hagyományokat.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Kevesebb német sört fogyasztanak az Európai Unióban

2023. április 19. 15:51

Csökkent az Európai Unióban és Németországban a német sörök fogyasztása az elmúlt tíz évben, növekedés csak az Európai Unión kívül volt.

Zöld energiával készítik a sört

2020. január 9. 17:03

Az akvizíciónak köszönhetően az Európában gyártott és értékesített sörök előállítását teljes egészében megújuló energiaforrásból fedezik, amihez Spanyolországban és Németországban létesített napelem farmok szolgáltatják az energiát.

Mire való a kocsma útlevél?

2024. február 21. 13:40

A minőségi, csapolt söröket népszerűsíti az a kiadvány, amely tíz budapesti vendéglátóhelyen kínál ingyenes sörkóstolót a tulajdonosainak.

Bajban a német sörfőzdék a koronavírus miatt

2021. február 16. 03:47

Sok helyen egyszerűen a csatornába öntik a sört. Ez keserű időszak a németországi sörfőzők, italkereskedők és vendéglők számára.