Életmód, gasztronómia

Az alkoholmentes sör drágább, mint a hagyományos

Agrofórum Online

A statisztikai adatokból kiderül, hogy az alkoholmentes sör drágább, mint a hagyományos, alkoholt tartalmazó sör.

Az alkoholmentes sör az elmúlt tíz évben a németországi sörfőzdék egyik sikerterméke lett. Tavaly összesen 75 vállalat 4,2 millió hektolitert étékesített, majdnem kétszer annyit, mint 2009-ben. A tendencia 2020 első negyedévében folytatódott, az értékesített mennyiség nyolc százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A sörfőzdék nyilvánvalóan az egyre növekvő keresletet felhasználják arra, hogy több pénzt keressenek. Reagálniuk kellett az alkoholmentes boomra. A német statisztikák azt mutatják, hogy az eladások értéke lényegesen jobban növekedett, mint a mennyiség. Az adatok szerint az alkoholmentes sör értékesítési ára 2009 óta átlagosan 33 százalékkal emelkedett – erősítette meg a Szövetségi Statisztikai Hivatal szóvivője az információt a német gazdasági napilap, a Handelsblatt kérésre.

A normál sör ára alig 13 százalékkal emelkedett az elmúlt tíz évben. 2019-ben egy liter átlagosan 74 centbe kerül a gyártónál. Az alkoholmentes sör lényegesen drágább, 86 cent volt. Bár a normál eladott sör mennyisége még mindig lényegesen nagyobb, a kereslet évek óta csökken. A Német Sörfőző Szövetség nem kommentálta a lap fenti számokkal kapcsolatos kérdéseit.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A csipkebogyó így őrzi meg erejét: szüret és feldolgozás szabályai

2025. szeptember 6. 14:10

A csipkebogyó gazdag C-vitamin-tartalma miatt értékes gyógynövény. A megfelelő időben szedve és feldolgozva egész télen kincset ér.

Házias ízek, illatok, hagyományok – ilyen a Nyitott Porták varázsa

2025. szeptember 1. 08:10

Egy nap alatt bejárni Szatmár-Bereget? A Nyitott Porták rendezvényen szarvasmarhától a kötött tésztáig, lekvárfőzéstől a házi süteményekig mindent átéltem.

Tiszta fejjel a pálinkáról: mitől igazi a hungarikum? + videó

2025. augusztus 26. 16:10

Csak hazai gyümölcsből, szigorú szabályok mentén: Barabás Attila nagymester lerántja a leplet a pálinkáról keringő tévhitekről.

Házilag készített körömvirágkenőcs: recept!

2025. augusztus 24. 16:10

Természetes sebgyógyító és bőrápoló: készítsen otthon körömvirágkenőcsöt, amely megnyugtatja, regenerálja és védi bőrét!

Zöld energiával készítik a sört

2020. január 9. 17:03

Az akvizíciónak köszönhetően az Európában gyártott és értékesített sörök előállítását teljes egészében megújuló energiaforrásból fedezik, amihez Spanyolországban és Németországban létesített napelem farmok szolgáltatják az energiát.

Sör készült az ötezer éves élesztőből

2019. május 24. 10:33

A sör elkészítője szerint fűszeres, kissé gyümölcsös és nagyon összetett ízvilágú nedű született.

Sörfogyasztás: élen a csehek és az osztrákok

2022. január 18. 09:57

Nincs meglepetés a globális sörfogyasztási listán, amely az egy főre eső italfogyasztás alapján rendezte sorrendbe asz országokat. Az élen óriási előnnyel a csehek végeztek, majd Ausztria és Románia állhatot még fel a dobogóra.

Ökológiai gazdálkodásban felhasználható egyszerű anyagok I. rész

2020. február 28. 04:38

Háztartásokban is megtalálhatók, és akár a helyi abc-ben is megvásárolhatók azok az anyagok, melyekről talán nem is gondolnánk, hogy növényvédelmi célra alkalmasak.