Agrárközélet
Agrárközélet

Afrikában és Közép-Kelet Európában erős az alkoholfogyasztás

Afrikában és Közép-Kelet Európában erős az alkoholfogyasztás

Agrofórum Online

A Seychelle-szigeteken a legnagyobb a világon az egy főre jutó alkoholfogyasztás. A második helyen Uganda, a harmadikon pedig a közép-kelet európai régióból Csehország áll.

Az Afrika keleti partjaitól nagyából 1500 kilométerre, az Indiai-óceánban található Seychelle-szigeteken 20,5 liter az egy főre jutó alkoholfogyasztás. Ezzel ez az ország a világelső ebben a rangsorban, az eredményhez vélhetően hozzájárul a turizmus is. A második helyen az afrikai Uganda áll 15,1 liter tiszta szesznyi mennyiséggel. A bronzérmet pedig a régiónkból Csehország szerezte, ahol a sör adja a 14,4 liternyi alkohol számottevő részét. A negyedik helyen Litvánia áll a Baltikumból 13,2 literrel – derült ki a Világbank 2018-as évre vonatkozó adataiból, amelyek alapján a Maps of Countries Instagram-oldal készített infografikát. Az ötödik helyet a csehekhez hasonlóan szintén sörfogyasztásával kiemelkedő Németország szerezte meg 12,9 liter/fővel.

A TOP10 ország mezőnyének második felét Írország nyitja 12,9 liternyi alkohollal. Luxemburg szerezte meg a hetedik helyet, szintén 12,9 literrel. A Baltikum a lista második felében is feltűnik, Lettország 12,8 literrel a nyolcadik helyet szerezte meg. A TOP10 mezőnyének két utolsó helyén is európai országok találhatók. Spanyolországban és Bulgáriában is 12,7-12,7 liter az egy főre jutó alkoholfogyasztás.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Áll a bál a glifozát miatt

2024. május 4. 10:10

A Bayer glifozát gyomirtó szere emberi jogi aktivisták szerint egészségügyi és környezeti kockázatot jelent, ezért fordultak az OECD-hez.

Megbukott egy pulykapárizsi, túl magas volt a kalciumtartalma

2024. május 3. 16:10

Az alapélelmiszerekre fókuszáló első célellenőrzés során 5 élelmiszercsoport 3-3 termékét vizsgálták a szakemberek.

Sok az idős és kevés a nő a magyar mezőgazdaságban

2024. május 2. 14:10

2020 és 2023 között folytatódott a gazdaságok irányítóinak idősödése.

Korrupcióval vádolják az ukrán mezőgazdasági minisztert

2024. április 29. 15:10

Ukrajnában korrupció miatt letartóztatták Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert, aki törvénytelenül szerezhetett állami földterületeket.

Téves hiedelem, hogy a csipkebogyónak jót tesz a fagy

2023. október 20. 14:40

Bicske, hecsedli, és csipkenye. Ismerősek ezek a szavak valahonnan? Esszük-e vagy isszuk ezeket? Ehetjük és ihatjuk is, de most októberben a legfontosabb teendőnk az, hogy gyorsan megszedjük a szükséges mennyiséget a fagyok beállta előtt.

Lengyel különadó az egészségtelen italokra

2020. augusztus 31. 10:47

Az alkoholprevenciós szakemberek sajnálatára Lengyelországban az elmúlt években virágzott az ízesített, alkoholtartalmú italok kis üvegekben történő eladása.

A kolibrik gyakrabban fogyasztanak alkoholt, mint gondolnánk

2023. július 22. 05:40

A virágok és a kertben lévő madáretetők a bennük lévő, erjedő magok révén vélhetően alkohollal látják el a kolibriket.

Egy növény, ami elnyomja az alkohol ízét!

2024. február 3. 16:10

Vajon valóban létezik olyan növény, amely képes elnyomni az alkohol ízét? Ha igen, miként lehetséges ez?