Zöldség-Gyümölcs

Egy paradicsom lett a legjobb biotermék

Agrofórum Online

A World Food Innovation Awards a spanyol Monterosa paradicsomot találta a legjobb természetes és bioterméknek.

A Semillas Fito Monterosa paradicsom-különlegességét a legjobb természetes és biotermékként díjazta a World Food Innovation Awards. A FoodBev Media az IFE-vel együttműködve több mint tíz éve értékelik az élelmiszeripari kiválóságokat. A díj nemzetközileg is elismert, és az egyik legnívósabb kitüntetésnek számít globális szinten az élelmiszer- és italiparban.

A Monterosa egyike azon kevés paradicsomfajtáknak, amelyeket a fogyasztók rusztikus megjelenése és egész évben garantált intenzív íze miatt elismertek és amelyet a vásárlók 80%-a prémium minőségűnek ítélt.

A verseny zsűrije szerint „a járvány megnövelte a friss gyümölcsök és zöldségek iránti keresletet, az egészségmegőrzés és otthoni étkezés előnyben részesítése miatt”. A bogyónak régi fajtákat idéző édes, herbás, gyümölcsös aromája van, amely a természetes alapanyagokból készült ételek remek összetevőjévé teszi, amellett, hogy a mediterrán diéta gazdagítását szolgálja.

A Semillas Fito Európát, Amerikát, Ázsiát valamint Ausztráliát célozza, az ökológiai és hagyományos termelésben gondolkodó gazdák számára fenntartható és nyereséges megoldást kínálva, mely összhangban áll a mezőgazdaság átalakításának elveivel.

(fozó: tomatomonterosa.com)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Torma: a húsvéti asztal elengedhetetlen kísérője

2025. április 20. 16:10

Magyarország a tormatermesztés egyik európai nagyhatalma. Évente mintegy 10-11 ezer tonna tormát takarítanak be közel 1250 hektárról​.

DélKerTÉSZ: klímavédelem technológiai fejlesztésekkel

2025. április 4. 11:10

A klímaváltozás hatása már közvetlenül érezhető a magyar zöldségtermesztésben, derül ki a DélKerTÉSZ 2024-es beszámolójából.

Március 25. – Magyar gyümölcs tájfajták napja

2025. március 21. 12:00

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe alkalmából a hazai őshonos gyümölcsfajták megőrzésének fontosságárára hívják fel a figyelmet.

Kilónként 72 forint a sárgarépa termelői ára Hollandiában

2025. február 28. 11:10

A domináns termelői árszint 17-18 eurócent körül van, és ez a szint az elmúlt hetekben meglehetősen stabil maradt.

A növénygenetikus felfedezte, hogy mi befolyásolja a paradicsom alakját

2023. május 28. 09:06

A paradicsom alakja fontosabb, mint azt sokan gondolnánk. Míg egyes nemesítési módszerek a betegségekkel szembeni ellenálló képességre, a nagyobb terméshozamra vagy a szárazságtűrésre összpontosítanak, Esther van der Knaap, a Georgiai Egyetem növénygenetikusa a kutatócsoportjával egy lépéssel közelebb került a paradicsom termésének alakját szabályozó fehérjekapcsolatok feltárásához.

Íme a lila paradicsom, az új dizájner szuper-gyümölcs

2022. április 14. 14:03

Bármely paradicsomfajta átalakítható, ráadásul a lila íze pontosan ugyanolyan, mint a kiindulási fajtáé.

Mitől rothad a paradicsom csúcsa?

2021. július 22. 05:37

Paradicsomoknál rendszeresen megjelenik egy betegség: a bogyó alján sötét nagy folt nő, tönkre teszi azt, nem fogyasztható. Minden évben visszatérő betegség. Mi okozza?

Paradicsom barna termésráncosodás vírust azonosítottak Lengyelországban

2021. június 1. 05:39

A paradicsom barna termésráncosodás vírust ismét fellelték Lengyelország három régiójában.