Gazdainfó

Gazdainfó: Egységes kérelem beadása után

Agrofórum Online

Túl vagyunk az első határidőn: múlt hétfőig lehetett egységes kérelmet szankciómentesen benyújtani. Aki erről lemaradt, még 2021. 06. 09-ig beadhatja kérelmét, a megállapított támogatási összeg – minden támogatási jogcím tekintetében – munkanaponként egyszázalékos csökkentésével számolva. Módosítani az időben beadott kérelmeket szankciómentesen e hónap utolsó napjáig lehet.

  • Az EK beadás után ideje levizsgáztatnia permetező gépét! A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintett termelők figyelmét, hogy idén is csak műszaki felülvizsgálatra bejelentett vagy érvényes műszaki vizsgával rendelkező permetezőgéppel lehet növényvédelmi munkát végezni. A Nébih e követelmény teljesítését folyamatosan ellenőrzi, és azokkal szemben, akik e kötelezettségüknek nem tesznek eleget, hatósági eljárást indíthat. A felülvizsgálatot végző állomások folyamatosan frissülő listája IDE kattintva érhető el.
  • Az Élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallás benyújtási határideje: 2021. 05. 31. A bevallást a NÉBIH Ügyfélprofil rendszerében az Ügyintézés pontban az Élelmiszerlánc-felügyeleti díj Bevallási Rendszerre kattintva készítheti el. A 2008. évi XLVI. törvény 47/b § (3) alapján a felügyeleti díj alapja az előző naptári évi értékesítés nettó árbevétele.
  • Akik csatlakoztak a Mezőgazdasági krízisbiztosítási rendszerhez, ne felejtsék el, hogy májusban adatszolgáltatási kötelezettségük van. A 2020. évre vonatkozó adatszolgáltatás az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon a Krízisbiztosítási rendszerre kattintva a Májusi adatszolgáltatás utolsó lezárt évre menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.
  • A díjtámogatott és hagyományos mezőgazdasági biztosításokról sem csúsztak még le! 2020 óta mi is segítünk ebben Önöknek, a Bodrogközi Nonprofit Biztosító Egyesülettel együttműködve. Biztosítási ajánlat kéréshez nem is kell mást tennie, mint írni nekünk a biztositas@agroforum.hu e-mailcímre!
Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mutatjuk az elektronikus gazdálkodási napló frissítéseit

2024. július 19. 16:10

Az elektronikus gazdálkodási napló indulásánál ugyan voltak galibák, de azóta egyre könnyebbé válik az eligazodás. Íme, a nyári fejlesztések.

Nagy segítség a gazdáknak: még praktikusabbá vált az eGN rendszer használata

2024. július 4. 15:10

A frissítések célja, hogy a rendszer a felhasználók számára minél hatékonyabbá és könnyen használhatóvá váljon.

Júniusban újra: NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

2024. május 6. 11:10

A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow–Mezőfalva június 5-6-án, 42 hektáros területen várja a látogatókat.

Tényleg (szinte) minden, amit a gyephasználatról tudni érdemes

2024. április 17. 08:10

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság átfogó ismertetője a gyepek védettségéről és a gyephasználatra vonatkozó előírásokról minden érintett gazdálkodó számára nélkülözhetetlen információkat tartalmaz.

Agrártámogatások: akár több évre is előfinanszírozást nyújtanak

2024. április 19. 16:10

Az MBH Banknál már nemcsak az aktuális évre, hanem akár egyszerre három évre is igényelhetik a gazdák az Egységes Kérelmek keretében járó támogatások előfinanszírozását.

Bejelenthetőek a tavaszi fagykárok

2020. április 2. 08:37

A tavaszi fagy jól beazonosítható, pontszerű káresemény, amely egy adott naphoz kötődik, és ettől a naptól számítódik a 15 nap a káresemény bejelentésére.

Ne bízza az időjárásra munkája gyümölcsét!

2020. május 5. 09:57

A gazdálkodók munkáját évről évre egyre több veszély fenyegeti, ezek közül leginkább ki kell emelnünk a szélsőséges időjárást, amelyet már idén is megtapasztalhattunk, hisz a március utolsó hetében és április első napjaiban az egész országra kiterjedő fagy jelentős károkat okozott elsősorban a kertészeti kultúrákban, különösen a gyümölcstermesztésben. A fagyok után a következő károsító tényező az aszály lehet, amely hátráltatja a vetések kelését, fejlődését.

Június 21-ig módosíthatók az előzetes ellenőrzésben érintett kérelmek

2021. június 16. 10:45

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felhívja az érintett gazdálkodók figyelmét, hogy 2021. június 21-ig van lehetőség az egységes kérelmek előzetes ellenőrzése során feltárt hibák szankciómentes javítására.