Növénytermesztés
Fizetett tartalom
Növénytermesztés
Fizetett tartalom

RAPOOL-repcék: BATIS

RAPOOL-repcék: BATIS

Azon partnereinknek ajánljuk, akik csúcstermésre képes repcehibridet keresnek kiemelkedő tápanyag-reakcióval és szárstabilitással, jó kompenzációs képességgel, akár gyengébb adottságú területekre is.

  • Kiemelkedően magas és stabil hozamú, tarlórépa sárgaságvírusának ellenálló hibrid.
  • Rendkívül magas olajtartalom.
  • Kiváló betakaríthatóság.

Az új BATIS hibridet ősszel erős kezdeti fejlődés és jó hidegtűrés jellemzi. Virágzása középkorai, hosszabban elnyúló. Szára rendkívül erős, ezért a betakarítás előtti megdőlés kockázata alacsony. Állománya közepes magasságúra fejlődik. Optimális körülmények között kiemelkedő terméseredményekre képes, termésstabilitása magas, termésének olajtartalma pedig rendkívüli. A legtöbb talajtípuson eredményesen termeszthető hibrid. Vizsgálataink során a közepes és laza talajokon ért el csúcsterméseket. Őszi fejlődése során kifejezetten igényli a regulátoros kezelést gombaölő hatóanyagú készítménnyel, az őszi időjárástól függően akár két menetben is. Becőstabilitásának és kiváló szárszilárdságának köszönhetően jól betakarítható. Tavaly hazai kisparcellás kísérleteinkben 4 ismétlés átlagában a BATIS Cegléden 6,4 t/ha-os, Bólyban pedig 6,1 t/ha-os terméseredményt ért el. A gyengébb adottságú kísérleti helyszíneken magasan az átlag felett teljesített.

Vetőmag-katalógusunk lapozható formában elérhető a képre kattintva.

Pálffy András
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Megéri hagymával foglalkozni?

2024. május 10. 08:10

A hagyma hazai termesztésének perspektíváiról olvashatják rövid összefoglalónkat.

A sebesség minden, csak nem állandó – Maximalizálja körforgója potenciálját!

2024. május 3. 17:10

Mivel az X-Tec akár 4-szer nagyobb sebességgel működik, mint egy hagyományos váltakozó áramú középhajtású motor, ideális a haszonnövények termesztéséhez.

Fagykár után is segít az Amalgerol®

2024. május 3. 05:40

Az Amalgerol® fokozza a növények növekedési erélyét, az új hajtások kifejlődése gyorsabb lesz, így a növény hamarabb rendelkezik megfelelő levélfelülettel a további növekedéshez és a termés kineveléséhez.

A spárga útja: a termőföldtől az asztalig

2024. április 30. 15:10

Somogyi Nóra Csengőd község határában termel zöld spárgát 8 ha területen. Felmerül a kérdés, hogy miért éppen a zöld spárga mellett tette le a voksot. A válasz egyszerű: a fehér spárga munkaerőigénye sokkal fokozottabb, megközelítőleg háromszorosa a zöldének.

RAPOOL-repcék: TEMPO

2021. július 29. 05:56

A TEMPO azok hibridje, akiknél a körülmények nem teszik lehetővé csúcstermések elérését, de szeretnének jövedelmezően repcét termelni. Robusztus, egészséges, jól regenerálódik, így kihívásokkal teli termesztési körülmények között is képes maximálisan teljesíteni. Nem csak profiknak!

RAPOOL-repcék: TEMPTATION

2021. július 22. 10:49

A TEMPTATION hibridet azoknak ajánljuk, akik kötöttebb talajokon, legalább közepes technológiai színvonalon gazdálkodnak, és stabilan magas hozamra törekszenek még szélsőséges évjáratban is.

RAPOOL-repcék: DUPLO

2021. július 28. 10:55

Azoknak ajánljuk, akik egészséges, szilárd szárú, rugalmasan betakarítható hibridet keresnek. A DUPLO jól tűri a szárazságot és kötött talajokon is boldogul. Ősszel rendkívül intenzíven fejlődik, ezért bátran vethető később is.

Repcék magasan az átlag fölötti teljesítménnyel

2021. június 18. 10:18

A RAPOOL hibridjei hazai kísérletekben is bizonyították, hogy megtérülő befektetés őket választani.