Agrárközélet
Agrárközélet

A jövőben a terménykereskedelemre koncentrál a Baki Agrocentrum

A jövőben a terménykereskedelemre koncentrál a Baki Agrocentrum

Agrofórum Online

A piaci változásokat követve átszervezi tevékenységét a baki központtal működő agrárcég. A majdnem negyed évszázados múltra visszatekintő családi vállalkozás megszünteti a műtrágya-, növényvédőszer- és vetőmagforgalmazási tevékenységét és a terménykereskedelemre összpontosítja erőforrásait.

A Baki Agrocentrum az elmúlt két évtizedben családi vállalkozásból Nyugat-Magyarország egyik meghatározó agrárkereskedelmi cégévé nőtte ki magát. Az eddigi sikerek mögött a folyamatos alkalmazkodás és a piaci változások irányait naprakészen követő, modern gondolkodásmód állt. A cégvezetés továbbra is elkötelezett a kivívott pozíciók megtartása és megerősítése érdekében. Ezért a vállalkozás életében fontos lépésre kerül sor: az idény végétől, a meglévő készletek kiárusítását és a kereskedelmi szerződések teljesítését követően megszűnteti a műtrágyák, növényvédőszerek és vetőmagok forgalmazását és a terménykereskedelemre, valamint a szaktanácsadásra összpontosít.

A Baki Agrocentrum a kezdetektől figyelemmel kísérte a piaci folyamatokat, bővítette és fejlesztette tevékenységét, szolgáltatásait, és mindig megtette az alkalmazkodáshoz szükséges lépéseket. E folyamat eredményeként épült fel a cég terménykereskedelmi üzletága is, amely ma már az összbevételek több mint kétharmadát adja.

Az elmúlt időszakban sikeresen meg tudtuk vetni a lábunkat ebben a szegmensben, amely jó alapot biztosít további fejlődésünkhöz – indokolta a döntést Balogh Ádám ügyvezető igazgató. – Erőforrásaink, és szakértelmünk termény piacra történő összpontosításától azt várjuk, hogy jobb pozíciókat, szélesebb körű értékesítési lehetőségeket érünk el a nemzetközi terménypiacon, ezáltal növelni tudjuk termelő partnereink eredményességét is.

Az alapító család második generációja által vezetett cég elkötelezett marad hagyományos értékeihez: átlátható módon, magas minőségben, hatékonyan dolgozik a jövőben is. A vállalkozás a kezdetektől fogva a szakmaiság, a megbízhatóság és a partnerség jegyében működik, amelyre építve továbbra is várja régi-új partnereit a megszokott elérhetőségeken.

(Baki Agrocentrum sajtóközlemény)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Egyre nyugtalanabbak az európai gazdák, cselekvésre kényszerítik a döntéshozókat

2024. április 8. 08:10

Az európai döntéshozók visszafogták a természet védelmét szolgáló szabályozásokat, korlátozták a vámmentes ukrán gabona behozatalát, és hatályon kívül helyezték a peszticidek használatát korlátozó új jogszabályt.

Magyar gyűrűs vörös vércsét fotóztak Nigériában

2024. április 7. 12:10

A madarat első éves korában, 2023. szeptember 8-án gyűrűzték a Farmosi Madárvártán.

Magyarországon fogták be egy sáska legelső példányait

2024. március 23. 10:10

Bár mérete alapján a második legnagyobb hazai sáskafaj a keleti vándorsáska után, az év rovarának járó aranyérmet így is bezsebelte 2024-ben. Ismerjük meg közelebbről a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatójának segítségével a sisakos sáskát!

Lengyelország vezető kertészeti vállalkozása vár gyakorlatra!

2024. március 7. 16:10

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Primavega lengyel mezőgazdasági vállalat.

Ha nem tudunk megújulni, baj lesz a gabonaágazatban!

2018. október 6. 11:56

A gabonaágazat előtt álló főbb kihívásokat veszi górcső alá a GOSZ elnöke. A versenyképesség záloga a korszerű technológia alkalmazása, a termésátlagos növelése és az egységes minőségű nagy tömegű árualap előállítása.

Drámaian csökkent Ukrajna búzaexportja a rekordhét után

2020. április 29. 08:58

Az ukrán tengeri kikötők búzaexportja csaknem 37 százalékkal esett az elmúlt héten, azt követően, hogy előzőleg rekord szintre ugrott a kivitel – derült ki az APK-Inform elemzőcég adataiból.

Turbulens terménypiac és ami mögötte van

2022. július 15. 10:10

Mely tényezők azok, amik befolyásolják a terménykereskedelmet? Mi határozza meg azt, hogy a végfelhasználó mennyit fizet az élelmiszerért vagy az üzemanyagért?

Terménypiac: áresésre felkészülni – most jöhet a meglepetés

2018. szeptember 5. 10:15

Augusztus utolsó napjaiban és a hét végén két fontos téma került középpontba és csak részben látszik a megoldás.