Agrárközélet
Agrárközélet

A szén-dioxid-kibocsátást akarja csökkenteni a Bayer a földeken

A szén-dioxid-kibocsátást akarja csökkenteni a Bayer a földeken

Bayer

A Bayer bejelentette a regeneratív gazdálkodási együttműködését a Perdue AgriBusiness-szel, amelynek célja a szén-dioxid-kibocsátás nagyarányú csökkentése és egy fenntarthatóbb élelmiszer-értéklánc modelljének megteremtése, amely Perdue teljes gabonahálózatán átível.

Az együttműködés révén a Bayer és a Perdue AgriBusiness lehetőségeket teremt arra, hogy támogassák a gazdálkodókat a megújuló mezőgazdasági megoldásokban, hasznosítsák földjüket, és segítsenek nekik környezetbarátabb élelmiszereket és összetevőket előállítani a vállalkozások és a fogyasztók számára.

„A mai bejelentés nagy mérföldkövet jelent cégünk és a ForGround megoldás számára, mivel továbbra is javítjuk a mezőgazdaság jövőjét és a globális változásokat hajtjuk végre” – mondta Leo Bastos, a Bayer CropScience globális kereskedelmi ökoszisztémák részlegének vezetője. „A Bayer és a Perdue erősségei a mezőgazdaságban elfoglalt vezető pozíciónkkal kombinálva lehetővé teszik számunkra, hogy olyan új határokat feszegessünk, amelyek nemcsak a saját szervezeteinkre gyakorolhatnak hatást, hanem méretezhetővé válhatnak mások számára a mezőgazdasági ágazatban és azon kívül is” – tette hozzá.

Augusztusban a Bayer bejelentette a ForGround digitális piacteret, amely minden méretű gazdaságot segít a regeneratív gazdálkodási gyakorlatra való átállásban, és támogatja az agrár-élelmiszeripari értékláncban lévő vállalkozásokat Scope 3 üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésében. A prémium fehérje-előállító és a mezőgazdaságban vezető Perdue Farms egy vertikálisan integrált vállalkozás az Egyesült Államokban, amely átíveli az értékláncot, és közvetlenül összekapcsolja gazdáit és fenntartható gyakorlataik eredményét azokkal a fogyasztókkal, akik érdeklődnek az élelmiszerek előállítása iránt.

A Perdue-ba gabonát szállító gazdálkodók kompenzációt kaphatnak szénlábnyomuk nyomon követéséért, és hozzáférhetnek a ForGround összes előnyéhez, beleértve a tudományos alapú agronómiai támogatást, valamint a költségmegtakarításokat, például felszerelési engedményeket, mezőgazdasági eszközöket és szolgáltatási kedvezményeket.

A program azon gazdálkodók képzésére összpontosít, akik kukoricát vagy szójababot termelnek. A cél az, hogy először elemezzék a szénlábnyomukat, majd azonosítsák a legjobb utat a gazdálkodók által termelt gabonák üvegházhatást okozó gázok intenzitásának csökkentésére a regeneratív gazdálkodási gyakorlatok átvételével – számolt be a nemzetközi mezőgazdasági szaksajtó a brit Thomson Reuters hírügynökségre hivatkozva. Ezzel javítják a gabonákból előállított összetevők és az élelmiszerek fenntarthatóságát.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Növényvédelmi szakmérnöki képzés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán

2024. június 12. 16:40

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Növényvédelmi Intézete posztgraduális képzés keretében lehetőséget nyújt agrárszakemberek számára növényvédelmi szakmérnöki szakon.

Így fogd meg a pókokat – és ments meg egy hasznos életet!

2024. június 8. 16:10

A pókok, bár nem mindig látjuk őket szépnek, nagyon hasznos rovarok mind az ökoszisztéma, mind az emberek mindennapi élete szempontjából.

Kiderült, miért kerülik a gazdálkodók a digitális megoldásokat

2024. június 7. 07:10

A német termelők 79%-a nagy lehetőséget lát a digitális megoldásokban. Ám a technológiák ára, a képzés hiánya, a bürokrácia elbizonytalanítja őket.

Hamarosan indul a regisztráció az idei Nyári diákmunka programra

2024. június 5. 10:10

A 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló, munkaviszonyban éppen nem álló, vállalkozási jogviszonnyal sem rendelkező fiatalok június 17-től regisztrálhatnak.

Megduplázódott a Bayer peres eseteinek száma

2019. október 31. 05:03

A Rounduppal kapcsolatban idén már nem lesznek bírósági döntések, a következő perre január 15-én kerül majd sor.

Tőkeemelés is jöhet a Bayernél

2020. február 28. 09:34

A befektetők számára összességében csalódást okozott a gyorsjelentés, hiszen a cég árfolyama 4,3 százalékkal 66,91 euróra csökkent a frankfurti tőzsdén.

Kalászos gabonabetegségek elleni védekezések tanulságai 2021-ben

2021. december 1. 07:05

A 2021-es évjáratnak is voltak sajátosságai a kalászosgabona termesztésben és a betegségek elleni védekezésben. Ráadásul ezek a sajátosságok nehezen általánosíthatóak, mert területenként eltérő mértékben érvényesültek a kedvezőtlen hatások.

Értékesítési korlátozás jöhet a Bayernél

2020. január 30. 17:02

Múlt heti sajtóértesülések szerint a Bayer 8 milliárd dollárt tartalékol a jelenleg közvetítés alatt, vagy bíróság előtt lévő, a glifozát tartalmú, Roundup egészségkárosító hatásai miatti perek károsultjainak és további 2 milliárd dollárt a később felmerülő károsultaknak.