A szén-dioxid-kibocsátást akarja csökkenteni a Bayer a földeken
A Bayer bejelentette a regeneratív gazdálkodási együttműködését a Perdue AgriBusiness-szel, amelynek célja a szén-dioxid-kibocsátás nagyarányú csökkentése és egy fenntarthatóbb élelmiszer-értéklánc modelljének megteremtése, amely Perdue teljes gabonahálózatán átível.
Az együttműködés révén a Bayer és a Perdue AgriBusiness lehetőségeket teremt arra, hogy támogassák a gazdálkodókat a megújuló mezőgazdasági megoldásokban, hasznosítsák földjüket, és segítsenek nekik környezetbarátabb élelmiszereket és összetevőket előállítani a vállalkozások és a fogyasztók számára.
„A mai bejelentés nagy mérföldkövet jelent cégünk és a ForGround megoldás számára, mivel továbbra is javítjuk a mezőgazdaság jövőjét és a globális változásokat hajtjuk végre” – mondta Leo Bastos, a Bayer CropScience globális kereskedelmi ökoszisztémák részlegének vezetője. „A Bayer és a Perdue erősségei a mezőgazdaságban elfoglalt vezető pozíciónkkal kombinálva lehetővé teszik számunkra, hogy olyan új határokat feszegessünk, amelyek nemcsak a saját szervezeteinkre gyakorolhatnak hatást, hanem méretezhetővé válhatnak mások számára a mezőgazdasági ágazatban és azon kívül is” – tette hozzá.
Augusztusban a Bayer bejelentette a ForGround digitális piacteret, amely minden méretű gazdaságot segít a regeneratív gazdálkodási gyakorlatra való átállásban, és támogatja az agrár-élelmiszeripari értékláncban lévő vállalkozásokat Scope 3 üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésében. A prémium fehérje-előállító és a mezőgazdaságban vezető Perdue Farms egy vertikálisan integrált vállalkozás az Egyesült Államokban, amely átíveli az értékláncot, és közvetlenül összekapcsolja gazdáit és fenntartható gyakorlataik eredményét azokkal a fogyasztókkal, akik érdeklődnek az élelmiszerek előállítása iránt.
A Perdue-ba gabonát szállító gazdálkodók kompenzációt kaphatnak szénlábnyomuk nyomon követéséért, és hozzáférhetnek a ForGround összes előnyéhez, beleértve a tudományos alapú agronómiai támogatást, valamint a költségmegtakarításokat, például felszerelési engedményeket, mezőgazdasági eszközöket és szolgáltatási kedvezményeket.
A program azon gazdálkodók képzésére összpontosít, akik kukoricát vagy szójababot termelnek. A cél az, hogy először elemezzék a szénlábnyomukat, majd azonosítsák a legjobb utat a gazdálkodók által termelt gabonák üvegházhatást okozó gázok intenzitásának csökkentésére a regeneratív gazdálkodási gyakorlatok átvételével – számolt be a nemzetközi mezőgazdasági szaksajtó a brit Thomson Reuters hírügynökségre hivatkozva. Ezzel javítják a gabonákból előállított összetevők és az élelmiszerek fenntarthatóságát.