Agrárközélet
Agrárközélet

Hatalmas károkat okozott a jégvihar

Hatalmas károkat okozott a jégvihar

Syngenta Blog

Sokáig nem felejtik el az olasz farmerek október utolsó előtti vasárnapjának éjszakáját, amikor szokatlan erejű jeges vihar csapott le az országra.

A tudósítások szerint Rómát elárasztotta a havas-jeges ár, de nem az Örök Város volt az egyetlen, amely súlyos károkat szenvedett: egész Itália érintett volt. Palermótól Milánón át Bolognáig sok helyen keletkeztek komoly károk.

Az olasz mezőgazdasági szövetség, a Coldiretti a hirtelen lecsapó viharos erejű jégesőt az olasz mezőgazdaság katasztrófájának nevezte, amelynek elvonulása után sok körzetből jelentettek több millió eurós károkat.

Lazio tartományban – amelynek közepén fekszik Róma – például az olíva olajfákat tarolta le, pedig azok már amúgy is gyenge termést hoztak a szokatlanul hideg tavaszi időjárás miatt.

Eldőlt, év vége helyett 2020-ig kell engedélyeztetni a kutakat

A NAK kezdeményezésére a Magyar Országgyűlés elfogadta az illegálisan kialakított kutak bírságmentes fennmaradásának 2020 végéig történő meghosszabbítását.

Jelentősen változott a földforgalmi törvény - Ezeket kell tudni földvásárlásról

Az agrárkamara területi szervei foglalhatnak állást a jövőben a földadásvételi szerződésekről, a kialkudott ár megítélésekor pedig figyelembe kell venni a föld jövedelemtermelő képességét.

Földpiac: Mészáros Lőrinc versenybe száll Csányi Sándorral

Hatalmas földterülethez jut Mészáros Lőrinc azzal, hogy megvásárolja a sárvári Mezort Zrt. agrárcégeit, amelyek korábban Simicska Lajos érdekkörébe tartoztak.

Sikeres az idei mézfogyasztást ösztönző kampány

Az akció során minden eddiginél több, összesen 165 756 gyermek kapott mézes kenyeret, ajándék tasakos mézet és kifestő füzetet a helyi méhészektől ismeretterjesztő foglalkozás keretében.

Gabona: van, ahol 60-70 százalékos a termésveszteség

A dél-európai szárazság súlyosan veszélyezteti az olasz és a spanyol gabonatermést.

2017. augusztus 1. 10:42