Agrárközélet

Keresztféléves képzések a MATE-n

Agrofórum Online

Jövő év februárjában kezdhetik meg tanulmányaikat azok a már diplomával rendelkező hallgatók a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE), akik keresztféléves képzésekre jelentkeznek. A MATE kizárólag mesterképzéseket hirdet ebben a felvételi időszakban a továbbtanulni vágyók számára, akik az ország egyik legnagyobb egyetemének zöld campusai közül választhatnak november 15-ig. Hogy miért éri meg továbbmenni, mutatjuk.

Miért jelentkezz mesterképzésre?

Az alapképzés elvégzését követően új kapuk nyílnak meg. A jövő kulcsa a te kezedben van, ahogy a döntés is. Az Egyetemen rengeteg elsajátításra váró ismeretanyag, támogatás vár, ami a fejlődés lehetőségét biztosítja. A munkaerőpiacon jól hasznosítható a tudás, a mesterképzéstől pedig már csak egy lépés a doktori cím. A karriered egyik legfontosabb építőkockája az MA/Msc lehet.

Érvek a mesterképzés mellett

Bár az alapdiploma egyes területekre elegendő, szuper pozíciókat lehet betölteni vele, a mesterdiploma magasabb szintekre vezet. Bizonyos pozíciókhoz, tudományos munkavégzéshez, a vezetői státusz elnyeréséhez ma már sok esetben elengedhetetlen a megléte. A mesterdiploma birtokában magabiztosabban tervezhetsz, ha komolyabb ambícióid vannak.

Komoly tudásra tehetsz szert

A mesterképzés lehetőséget nyújt arra, hogy mélyebb ismereteket szerezz egy adott területről. Beleáshatod magad a részletekbe, az elméleti háttérbe, szélesítheted a tudásodat és új ismereteket szerezhetsz. Amellett, hogy komoly tudásra teszel szert, bővítheted kapcsolataidat, olyan szektorokra is rálátásod nyílik, amelyek előtte rejtve voltak.

Doktori fokozat előtt egy lépéssel

Ha doktori képzésen szeretnél tanulni, annak előfeltétele a mesterdiploma.  A PhD tanulmányok alatt egy adott tudományterület szakértőjévé válhatsz, a képzésre azonban csak akkor juthatsz be, ha előtte a tudományágba passzoló mesterfokozatú diplomát szerzel.

Kövesd figyelemmel a MATE internetes felületeit, és tudj meg mindent a mesterképzésekről, a felvételi eljárásokról, a legfontosabb határidőkről és az induló szakokról!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mit hozhat az új KAP ciklus? + podcast

2025. július 15. 16:10

A KAP átalakítása számos kérdést vet fel, ugyanakkor nehéz konkrétumokról beszélni. A BASF és NAK olyan platformot hoztak létre, ahol a témával kapcsolatos kérdéseket vitatták meg a meghívottak.

Gödöllőn kap új otthont a Mezőgazdasági Múzeum

2025. június 11. 13:10

Gödöllőre, a MATE területére költözik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. Az új létesítmény 2029-re készülhet el.

Akkumulátorok új élete: elindult a BASF új üzeme

2025. június 9. 13:10

A BASF új üzeme évente 40.000 EV-akkumulátor feldolgozására képes – kulcsszerepet kap az EU nyersanyagfüggetlenségi céljaiban.

Fügepálinka, aszú, libamáj – ilyen bonbont még nem evett!

2025. június 8. 13:10

Rekordszámú nevezéssel zárult a Brillante-2025 verseny, ahol a legjobb párlatok és pálinkás bonbonok is díjazásban részesültek.

Borsmenta: a természetben elő sem fordul

2024. február 24. 16:10

A mentafajokat több mint kétezer éve használja az emberiség. A borsmentát viszont csak 250 éve. Mégis napjainkban e fajnak van a legnagyobb gazdasági és gyógyászati jelentősége.

A szakszerű metszést leshetjük el a MATE képzésein

2023. február 15. 09:12

Országos tavaszi metszési tanfolyamot hirdet a MATE Kertészettudományi Intézete, melynek keretében egy időben öt településen tartanak felnőttképzéseket.

Lehet zöld egy fesztivál? A MATE idén bizonyíthat

2022. július 8. 11:13

Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését, valamint további komposztálását is megszervezi a MATE.

Innováció a tojás élelmiszeripari felhasználásában

2023. március 7. 12:29

MATE doktorandusz kísérletezett ki egy olyan úttörő eljárást, mely lehetővé teszi az élelmiszeriparban rendkívül elterjedt tojáslé fagyasztással történő tartósítását.