Agrárközélet
Agrárközélet

Lendületesen nő az egészséges élelmiszerek piaca

Lendületesen nő az egészséges élelmiszerek piaca

Agrofórum Online

Vitamingyártót vehet a Nestlé. A svájci vállalat megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat a KKR tulajdonában lévő vitamingyártóval, a Bountifullal. A KKR januárban még a vállalat elsődleges tőzsdei részvénykibocsátásra, azaz IPO-jára készült, 6 milliárd dolláros értékeltség mellett.

Kép: nestle.com/media

A Bountiful vitaminkészítményeket értékesít, melyek olyan kiskereskedelmi üzletekben is elérhetőek, mint a Walmart, CVS vagy a Rite Aid. A vállalat brandjei közé tartozik a Nature’s Bounty és a Puritan’s Pride – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. A Bountiful-t 1971-ben alapították és 4500 embert foglalkoztat világszerte.

Az üzlet egyszámjegyű, de milliárd dolláros nagyságrendű lehet az értesülések szerint. A KitKat csokoládé és a Nescafe instant kávé készítője nem közölt további részleteket a tervről.

A Nestlé, a világ legnagyobb csomagolt élelmiszereket gyártó iparvállalata bővíti jelenlétét a fogyasztói egészségügyi termékek szegmensében azzal, hogy agresszívan foglalkozik a hagyományos élelmiszer-ipari vállalkozásokon kívüli vállalatok felvásárlását.

A Nestlé egyre lendületesebben növekvő ágazatnak tekinti az egészséges termékeket, és számos közelmúltbeli akvizíciójának középpontjában állt ez a terület, ideértve a Vital Proteins többségi részesedésének megvásárlását, valamint az Aimmune Therapeutics és az IM HealthScience megvásárlását tavaly.

A Nestlé SA a világ vezető agrár-élelmiszeripari csoportja. Árbevételük 33 százaléka porított és folyékony italok, 14 százaléka tejtermékek és fagylaltok, 13 százaléka készételek és ételízesítők, 9 százaléka csokoládék, édességek és kekszek, 15 százaléka állateledelek forgalmazásából származik.

A Nestlé Magyarországon 27 éve működik, jelenleg a legnagyobb svájci befektetőként és munkáltatóként. Hazánkban összesen több mint 2400 embert foglalkoztatnak három gyárukban, Bükön, Diósgyőrben és Szerencsen –, budapesti központi irodájukban és az értékesítési csapatukban. Szerencsi gyáruk a Nestlé európai italporgyártó és töltőüzeme, és itt működik Nestlé közép-kelet-európai régiójának érzékszervi vizsgáló központja is. Diósgyőri gyáruk a Nestlé egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurákra specializálódott gyártóegysége. Büki gyáruk pedig a Nestlé állateledel-gyártásának kelet-közép-európai központja.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

A lehullott agancsot nem érdemes hazavinni, büntetés jár érte

2024. február 14. 10:10

A szarvasok április elejéig vetik le agancsukat, amelyek engedély nélküli gyűjtése – főleg kereskedelmi célú, szervezett és állatkínzással járó formájában – a teljes erdei ökoszisztémát veszélyezteti: a tavaszra legyengült kondíciójú nagyvad mellett kárt szenvednek a fiatal facsemeték és a vékony kérgű fafajok is: emellett lopásnak minősül.

20 százalékkal emelkedtek a termelési költségek – meg lehet élni gazdálkodóként Franciaországban?

2024. február 11. 16:10

Bertin Moret, aki kecskesajtot készít Párizstól egy órányira, nem hisz abban, hogy a politikusok csökkenteni tudják a bürokráciát és megállítják az olcsó importot, ahogyan ő és más gazdák követelik. Számára a megoldást a francia termékeket vásárló fogyasztók jelentik.

A KWS nyerte a tőzsdén az agrárcégek májusi versenyét

2020. június 2. 08:33

A legjobban a KWS árfolyama emelkedett 20,8 százalékkal, amivel kiugrott mezőnyből. A német vetőmag-előállító és –forgalmazó cégnél a szezonalitás miatt egyrészt a tavasz adja az értékesítés javát, másrészt májusban jó gyorsjelentést tett közzé a cég.

A Nestlé továbbra is a világ legértékesebb élelmiszermárkája

2022. augusztus 25. 10:39

A koronaválság lecsengése után a globális élelmiszergyártók márkaértékei emelkedtek, és most ismét elérik a járvány előtti szintet, esetenként meg is haladják azokat.

Jól kezdte az évet a KWS a tőzsdén

2021. február 3. 06:05

Az elmúlt egy évet nézve a török traktorgyártó 192 százalékos árfolyam-emelkedése a török líra értékromlásának figyelembevételével is kiemelkedő.

Szárnyalnak a Nestlé eladásai

2022. október 21. 12:04

A Nestlé az elmúlt 14 év legerősebb kilenchavi árbevétel-növekedését érte el idén – számolt be a vállalat.