Agrárközélet
Agrárközélet

Megvan a pótkocsi nyertese – véget ért az előfizetői nyereményjáték

Megvan a pótkocsi nyertese – véget ért az előfizetői nyereményjáték

Agrofórum Online

November 18-án, közjegyző előtt sorsoltuk ki az Agrofórum előfizetői nyereményjáték nyerteseit.

A fődíjért azon olvasóink szállhatnak „ringbe”, akik 2019. január 23. és 2019. október 31. közötti időszakban kombinált Agrofórum (nyomtatott + digitális) előfizetési csomaggal rendelkeztek!

A különdíjakat azok között sorsoltuk ki, akik 2019. január 23. és 2019. október 31. között regisztráltak, vagy a már meglévő regisztrációjukat frissítették honlapunkon, a www.agroforum.hu-n.

A közjegyző előtti sorsolás eredménye:

A Fődíj nyertese:

Polgár Zoltán, Tét

A Különdíjak nyertesei:

  1. különdíj: Szabó Zoltán, Szeged
  2. különdíj: Szikszai Zoltánné, Tarnaörs
  3.  különdíi: Hortobágy Faluvéghalmi Kft., Hortobágy
  4. különdíj: Kiss Sándor, Bodonhely

A díjakról

Fődíj: PRONAR T653/1 pótkocsi a DORKER Kft. jóvoltából

A Pronar vállalatot majdnem 30 éve alapították Narew-ben, Lengyelország északkeleti Podlasie régiójában. Mára a Pronar Lengyelország mezőgazdasági, kommunális és közlekedési ágazat gépgyártásának megkérdőjelezhetetlen vezetője körülbelül 50 % piaci részesedéssel. Világszinten pedig egy jelentős szereplő a mezőgazdasági és kommunális gépek kerekeinek gyártásában, pneumatikus és hidraulikus rendszerek, pótkocsi alvázak, acél vázszerkezetek és műanyag alkatrészek gyártásában. A legmagasabb minőséget biztosítja a több mint 70 gyártmány előkészítő és 180 mérnök. Számos piacvezető termékével és megoldásával a Pronar új trendeket határoz meg a mezőgazdasági technológiákban, a kommunális szolgáltatásokban és a hulladékgazdálkodásban.

Az előfizetői játékunk főnyereménye, a PRONAR T653/1 egy kéttengelyes, 5000 kg teherbírású, három oldalra billenthető mezőgazdasági pótkocsi. Ez a típus már évek óta gyártásban van, és erős és tartós felépítés jellemzi.

MŰSZAKI ADATOK: T653/1

Hivatalosan megengedett össztömeg [kg]: 7105
Teherbírás [kg]: 5000
Üres tömeg [kg]: 2105
Rakodótér térfogata [m3]: 8,2
Rakodótér felülete [m2]: 8,2
Rakodótér belső hossza [mm]: 4010
Rakodótér belső szélessége [mm]: Trapéz alakú, 2010/2060
Méretek, hossz/ szélesség/ magasság [mm]: 6140/2230/2130
Oldalfalmagasság [mm]: 500+500
Padló/oldalfalak vastagsága [mm]: 4/2
Rakfelület magassága, a talajtól mérve [mm]: 1120
Nyomtáv [mm]: 1600
Felfüggesztés: Parabola-laprugók
Gumiabroncsok : 11,5/80-15,3
Maximális sebesség [km/h]: 30
Billentőrendszer: 3 oldalra
Teleszkópos munkahenger (dugattyúlöket/ olajtöltés/ üzemi nyomás): 1300 mm/ 8 l/ 160 bar
Minimális vonóerőigény [LE/kW]: 41,6/30,6
Billentési szög (hátra/oldalra) [°]: 42/46

1. különdíj:
40 liter PROPULSE gombaölő szer a Bayer Crop Science jóvoltából

Propulse a Bayer saját fejlesztésű hatóanyagait tartalmazza. Közülük a fluopiram sejtlégzés gátló és felszívódó hatóanyag. Kijuttatás után egy része a növény felületén marad, egy része pedig behatol a növénybe és ott transzlaminárisan és akropetálisan áramlik szét. Ennek köszönhetően a levélfonákot is védi. A fluopiram SDHI hatása a gombák életműködésének csaknem minden fázisát érinti: elmarad a spórák csírázása, gátolt a spóratömlő megnyúlása a levél felszínén. Leáll az appresszóriumok képződése, a gomba nem képes behatolni a növényi szövetekbe. A Propulse másik hatóanyaga, a protiokonazol szterol bioszintézis gátló, DMI-hatású szisztemikus triazol fungicid. Szintén felszívódó tulajdonságú: a permetlével borított levélfelszínről folyamatosan a levél belsejébe kerül, ahol gyorsan és egyenletesen terjed szét. Hatásmódja szerint a protiokonazol az azol-csoportba tartozó gombaölő hatóanyag, amely gátolja a gombák ergoszterol-bioszintézisét. Gátolja az appresszóriumok, hausztóriumok képződését, a micéliumok növekedését, és a spóraképződést. A gombák ellen hosszú preventív hatásával tűnik ki, de kuratív és eradikatív hatása is jó.

2. különdíj:
10 hektár kukorica és 10 hektár repce hibrid a DEKALB jóvoltából – Ön választhat!

3. különdíj
3 tonna NAC 27 N műtrágya a Borealis L.A. T GmbH jóvoltából

Koncentrált, hatékony és mindenhol alkalmazható – az NAC 27 N (mészammonsalétrom) a vezető nitrogénműtrágya. Az NAC 27 N minden növénykultúrában és minden talajon alkalmazható, mivel az összes nitrogén-monoműtrágya közül ennek a legkisebb a talajsavanyító hatása. A kiváló fizikai minőség biztosítja a stabilitást tárolás és kezelés során. A tápanyagok többsége vízben oldódó formában van jelen, így azonnal elérhető a növények számára. A tápanyagok könnyen diffundálnak, akár a talaj nedvességtartalma révén is. Kiváló szóráskép!

4. különdíj
500.000 Ft értékű Natural Force biostimulátor a KITE Zrt. jóvoltából

A Natural Force egy rendkívül magas (47%) aminosav tartalommal rendelkező növénykondícionáló készítmény. Ezen aminosav tartalom nagy része a növény szempontjából kifejezetten értékes úgynevezett szabad aminosav. A szabad aminosavak magas aránya a gyártástechnológián alapul, mely során a termék alapanyagát biztosító növényi fehérjéket egy biológiai folyamat segítségével aminosavakra bontják szét.
Az enzimatikus hidrolízis során a fehérjék közötti peptidkötések fölszakadnak kialakítva így a rendkívül stabil és egyben jól oldódó szabad aminosavakat. A szabad aminosavak keletkezése során úgynevezett másodlagos metabolitok (vitaminos, fitohormonok) keletkeznek, mely tovább növelik a termék biostimulátor hatását.  A Natural Force keverhetőségét tekintve kiemelkedő tulajdonságokkal bír, ebből következően növényvédelmi kezelésekkel könnyen összekapcsolható. A KITE Zrt. saját kísérleteiben, különböző növénykultúrákban eltérő termőhelyi körülmények és évjáratok mellett is kiemelkedően termés többletet eredményezett.

Egyszerűsödik a vízjogi engedélyezési eljárás

2019. december 11. 15:47

A jogszabályváltozásnak köszönhetően az öntözésfejlesztési tervek pontosan meghatározzák a továbbiakban, hogy mely területek alkalmasak az öntözésre, azokon milyen feltételekkel és technológiával lehetséges a gazdálkodás.

3,1 százalékkal nőtt idén a mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke

2019. december 11. 11:33

A növénytermesztés volumene 2,3 százalékkal mérséklődött az első előzetes adatok szerint. A 3,0 százalékos áremelkedéssel együtt az idei termelési érték 0,7 százalékkal haladta meg a tavalyit és 1569 milliárd forintot tett ki.

Az öntözéses gazdálkodást támogatja az Országgyűlés által elfogadott új törvény

2019. december 11. 08:49

A kormány 2020 és 2030 között évente 17 milliárd forintot biztosít arra, hogy emelkedjen az öntözött területek nagysága, bővüljön az öntözésbe bevont gazdálkodók száma, így emelkedjen a mezőgazdasági termelés hatékonysága.

GMO-mentes Magyarországért Egyesület: már az Erste Bank is a pártoló tagok sorában

2019. december 10. 05:43

Az Erste Bank értékrendjébe, az általa immár 200 éve képviselt elvek közé a GMO-mentes Magyarországért Egyesület célkitűzései pontosan illeszkednek.

Giugiaro design és német minőség, kell ennél több?

2018. október 2. 10:36

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha kijelentem, a mezőgazdasági technológiák fejlődése már régóta túlmutat a személyautókon.

Dorker szántóföldi gépbemutató Tiszagyulaházán

2018. augusztus 22. 10:37

Szántóföldi gyakorlati gépbemutatóra gyűltek össze a termelők és a Dorker Kft. partnerei Tiszagyulaházán július 27-én. Az érdeklődőknek lehetőségük volt munka közben is megfigyelni többek között a Deutz-Fahr 9340 Warriort, valamint a Deutz-Fahr új kompakt négyhengeres modelljét, de találkozhattak még a Faresin, a Pronar és a Hardi legújabb fejlesztéseivel is.

ÚJDONSÁG: Megérkezett az 5D Keyline sorozat - Miért ne termelhetne még gazdaságosabban?

2019. október 14. 08:40

Sokoldalú és gazdaságos traktor, könnyebb szállítási feladatok és kisebb gazdaságok számára – az új 5D Keyline sorozat tagjai ideálisak a kisebb és idényjellegű munkák számára.

Magyar gazdálkodókkal jártuk be Európa legmodernebb traktorgyárát

2018. július 9. 11:13

A 90 millió euróból felépített, 345 000 négyzetméteres Deutz-Fahr Land 150 000 négyzetméteres üzemében 16 típusból naponta 40 traktor készül el.

Gépészet Képgaléria Videó