Agrárközélet
Agrárközélet

Módosult a Gazdálkodási napló elektronikus benyújtásának időszaka

Módosult a Gazdálkodási napló elektronikus benyújtásának időszaka

Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség

A Miniszterelnökség a kifizetések mielőbbi megkezdése érdekében módosította a Gazdálkodási napló elektronikus benyújtásának időszakát. A 2018. évről szóló nyomtatványt 2019. január 1. és január 31. között kell elektronikusan beküldeni a NÉBIH részére.

A 2018-as naptári évre vonatkozóan 2019. január 1-től már teljesíthető a nitrát-adatszolgáltatás. Az adatszolgáltatási időszak 2019. január 1-jétől – 2019. március 31-ig tart.

A fenti két nyomtatvány elektronikus kitöltésének megkezdéséhez telepíteni szükséges a legfrissebb Java és ÁNYK általános nyomtatványkitöltő keretprogramot, majd a legújabb adatlapokat. Az adatszolgáltatási kötelezettséget elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül teljesíthetik az érintettek. Bővebb információ, valamint az adatszolgáltatáshoz szükséges adatlap a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján érhető el.

Európai Precíziós Gazdálkodási Konferencia Budapesten

2019. július 19. 05:38

A precíziós gazdálkodás kiemelten fontos nemzetgazdasági szempontból is, mert a digitális technológiák kulcsszerepet játszanak abban, hogy a gazdálkodók megfeleljenek a klímaváltozás, a fenntarthatóság és a versenyképesség kihívásainak.

Nincs ok az aggodalomra, az uniós élelmiszerek döntően szermaradvány-mentesek

2019. július 18. 09:33

Az európai fogyasztók negatív egészségügyi hatást okozó szermaradvány-kitettsége alacsony.

Figyeljünk az utakon! Kezdődik az őzek párzási időszaka

2019. július 18. 08:32

Július közepétől augusztus közepéig tart az őz, hazánk legnagyobb egyedszámban és szinte mindenhol előforduló nagyvadfajának párzási időszaka.

Támogatják a hosszú távú élőállat-szállításokra vonatkozó magyar intézkedéseket

2019. július 16. 13:04

Magyarország június 21-től tavalyhoz hasonlóan ismét megtiltotta a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását a megfelelő klímaberendezéssel nem rendelkező járművek esetén.

ARASZ: Gazdálkodási napló – a fejlődés útján

2019. április 16. 10:10

Bő egy év telt el azóta, hogy az ARASZ Agro Adminisztrációs Szoftver megjelent a piacon. Ezalatt a rövid idő alatt mégis több, mint ezer Gazdálkodási Napló, és ezáltal web-gn vagy nitrát jelentés készülhetett el a fenti program segítségével.

Már megtehető a nitrát adatszolgáltatás

2018. február 4. 11:33

A nitrát adatszolgáltatást 2018. március 31-ig kell teljesíteni. Ebben a NAK is segíti a gazdálkodókat egy online gazdálkodási naplóval.

Gazdálkodási napló – nehézségek nélkül

2018. szeptember 23. 14:38

Mezőgazdasági szereplők részére talán nem ismeretlen az a változás, amit az elmúlt 5 évben a Gazdálkodási Napló adattartalma mutatott. Míg pár évvel ezelőtt elég volt egy egyszerű formátumú, – és nem is mindenki számára kötelező – naplót vezetni, mára mindez egy időigényes „nem szeretem” feladattá vált. Mindezek miatt előfordul, hogy a gazda kevésbé látja szükségét a napló írásnak, illetve időhiány miatt halogatja; ami egy esetleges hatósági ellenőrzés során igen kellemetlen következményeket vonhat maga után.

Elérhetőek a „web-GN” és a nitrát adatlap beküldéséhez szükséges elektronikus űrlapok

2018. január 3. 15:36

A kedvezményezettek az összes támogatási konstrukcióra vonatkozóan egyetlen gazdálkodási napló, ún. web-GN kitöltésével és beküldésével tehetnek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek.