Agrárközélet
Agrárközélet

Takarmánygyártó cégcsoport segíti az ukrajnai gyermekkórházat

Takarmánygyártó cégcsoport segíti az ukrajnai gyermekkórházat

UBM Csoport – Sajtóközlemény

Magyarország piacvezető takarmánygyártó cégcsoportja, az UBM Csoport 3 millió forinttal járult hozzá két darab orvosi lézer és elektroterápiás eszköz beszerzéséhez, amelyeket egy Mykolaivban és egy Odesszában működő gyermekkórház kapott.

A magas színvonalú orvostechnikai eszközöket az elmúlt napokban az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány szerezte be és juttatta el a két ukrajnai kórházba.

Az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány 2012-ben kezdte meg munkáját. Az alapítvány elsődleges célja a Magyarországon és a Kárpát-medencében élő, krízishelyzetben lévő gyermekes családok támogatása. Éppen ezért a szervezet az ukrajnai háború kezdete óta segíti a szomszédos országban élő családok mentését.

Az Age of Hope önkénteseinek megkeresésére az UBM 3 millió forinttal járult hozzá két darab orvosi lézer és elektroterápiás eszköz beszerzéséhez, amelyeket az alapítvány munkatársai személyesen vittek el egy Mykolaivban és egy Odesszában működő gyermekkórházba. Mivel a két intézmény nagyon közel van a frontvonalhoz, rengeteg sérült gyermeket fogadnak. A megyei kórházak a hordozható orvostechnikai eszközöket elsősorban aknára lépett gyermekek rehabilitációjára használják majd, így a műszerek több ezer gyermek gyógyítását segíthetik.

Az UBM Csoport az ukrajnai háború kitörése óta összesen 8 millió forinttal járult hozzá a háború áldozatainak megsegítéséhez. A cégcsoport az Age of Hope megkeresése előtt, tavaly tavasszal 3 millió forinttal a Baptista Szeretetszolgálatot, további 2 millió forinttal pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat humanitárius munkáját támogatta. 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

5 kategóriában szavazhatunk a természetszeretet és a környezetvédelem élharcosaira

2024. február 22. 11:40

Az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Erdei Vándortábor Program idén először hirdeti meg a Nagykövet Awardot.

Így áll most a belvízhelyzet Magyarországon

2024. február 21. 16:10

Az országban 2024 elején számottevő, de nem kiemelkedően magas a belvízzel borított mezőgazdasági területek nagysága.

A lehullott agancsot nem érdemes hazavinni, büntetés jár érte

2024. február 14. 10:10

A szarvasok április elejéig vetik le agancsukat, amelyek engedély nélküli gyűjtése – főleg kereskedelmi célú, szervezett és állatkínzással járó formájában – a teljes erdei ökoszisztémát veszélyezteti: a tavaszra legyengült kondíciójú nagyvad mellett kárt szenvednek a fiatal facsemeték és a vékony kérgű fafajok is: emellett lopásnak minősül.

20 százalékkal emelkedtek a termelési költségek – meg lehet élni gazdálkodóként Franciaországban?

2024. február 11. 16:10

Bertin Moret, aki kecskesajtot készít Párizstól egy órányira, nem hisz abban, hogy a politikusok csökkenteni tudják a bürokráciát és megállítják az olcsó importot, ahogyan ő és más gazdák követelik. Számára a megoldást a francia termékeket vásárló fogyasztók jelentik.

A vetés 39 százalékával végeztek Ukrajnában

2021. május 5. 04:47

Ukrajnában április 29-ig összesen 2,92 millió hektár tavaszi gabonát vetettek el, vagyis a várható terület 39 százalékán végeztek a munkálatokkal.

A gabonavetések 28 százalékával végeztek Ukrajnában

2021. április 24. 12:01

A teljes gabonaterület várhatóan összesen 15,5 millió hektár lesz az idén Ukrajnában, beleértve 7,6 millió hektár tavaszi gabonát.

Csökkentették Ukrajna 2022-es napraforgó- és repcetermési kilátásait

2022. április 25. 06:36

Az APK-Inform szerint a 2022-es napraforgó vetésterülete 13 éves minimum-szintre csökkenhet, mintegy 4,2 millió hektárra.

Ukrajna exportjának sikerét a vörös-tengeri válság próbára tette

2024. január 25. 15:40

Ukrajnának sikerült olyan szintre növelnie fekete-tengeri gabonaexportját, amilyenre az orosz invázió előtt nem volt példa, bár a vörös-tengeri hajózási válság új kihívás elé állítja az ország döntő fontosságú mezőgazdasági kereskedelmét.