Állattenyésztés
Állattenyésztés

Bojkottra hívtak a tejtermelők – Ez történt a Penny Market elleni tüntetésen

Bojkottra hívtak a tejtermelők – Ez történt a Penny Market elleni tüntetésen

Agrofórum Online

Kedd reggelre tüntetést szerveztek a magyar tejtermelők Alsónémedi határában, a Penny Market központja előtt. A demonstráció oka, hogy a multinacionális vállalat 135 forintért kínál akciós szlovákiai UHT tejet áruházaiban. A hazai tejágazat szereplői szerint a drasztikusan alacsony ár hosszú távon hatalmas károkat okozhat a magyar gazdálkodóknak, és ezen keresztül a fogyasztóknak is. Az akciós import tej ugyanis hamar eltűnik a boltok polcairól, az okozott kár azonban még sokáig negatív hatással lesz a vásárlókra.

NÉZZE MEG VIDEÓNKAT A TEJTERMELŐK DEMONSTRÁCIÓJÁRÓL:

 

A tüntetés után a NAK az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek, majd a Penny Market is reagált a reggeli eseményekre!

Az Agrofórum élőben is jelentkezett a tüntetésről:

Itt a kampány a nyúlhús fogyasztásának népszerűsítéséért

2019. május 27. 07:49

Sikerült megállítani az anyaállomány csökkenését, a vágónyúl termelés mennyiséget pedig tavaly mintegy 8,7 százalékkal növelték az elmúlt évhez képest.

Nagyobb tőke kellene az alternatív tojótyúktartásra történő átálláshoz

2019. május 23. 04:47

Semmilyen szakmai egyeztetés nem történt az áruházláncok bejelentése előtt, miszerint rövid időn belül beszüntetik a ketreces tartásból származó tojások árusítását.

A sertéspestis idáig csak rövidtávú bizonytalanságot okozott az ágazatnak

2019. május 7. 08:33

Az ASP rövidtávon bizonytalanságokat okozott az ágazatnak, de összességében nem billentette meg, és a hazai sertésállomány mennyisége sem változott számottevően.

Változnak a baromfihús- és tojáságazati irányadó árak

2019. május 4. 07:01

Megváltoznak a baromfihús- és tojáságazatban alkalmazandó, valamint a tojásalbuminra vonatkozó irányadó árak.

A Magosz is támogatja a tejtermelők keddi demonstrációját

2019. március 25. 13:47

A 14 forintos, azonnali árcsökkentést a magas előállítási költségek és a piaci viszonyok sem indokolják, ám beláthatatlan következményekkel járhat a teljes magyar tejágazat számára.

Bill Gates egy mobilalkalmazáson keresztül támogatja az indiai tejtermelést

2018. június 22. 10:09

A tejtermelés India legnagyobb mezőgazdasági produktuma, nagyobb mint a rizs vagy gabonatermelés, sőt India a világ legnagyobb tejtermelője.

Kedvező a hazai tejágazat helyzete

2019. március 31. 12:17

Nemzetközi összehasonlításban is professzionális a magyar tejágazat, Csehország után Magyarországon a legkoncentráltabb a tejelő tehénállomány és a feldolgozó kapacitás.

Folytatódott a szarvasmarha-állomány növekedése

2019. március 11. 12:02

A mezőgazdasági ágazat egyik meghatározó termelési ága a szarvasmarha-tenyésztés és tejtermelés, amely a teljes mezőgazdasági kibocsátás egytizedét és az állattenyésztés termelési értékének közel egyharmadát teszi ki.