Jelenleg több mint hatszáz új zöldségfajta, köztük az uborka, a paradicsom, a chili, a lila paprika és a padlizsán különböző fajtáit mutatják be a 25. Kínai Nemzetközi Zöldségipari Tudományos és Technológiai Vásáron a kelet-kínai Shouguang városában.
E fajták közül már sok megjelent a piacon és elérhetővé vált a hétköznapi fogyasztók számára. Ugyanis a kínai technológia fejlődése következtében egyre szélesedik a kulináris horizont, és világszerte több választási lehetőséget tartogat az étkezőasztalok számára.
A vásár egyik különleges fénypontja a „karcsúsító uborka” nevű fajta volt, amely hatalmas érdeklődésnek örvendett a látogatók körében.
Különleges anyagot tartalmaz
„Ez az uborkafajta többször annyi propanol-diacidot tartalmaz, mint a hagyományos fajták, ami segít meggátolni a cukor zsírrá alakulását, ezért karcsúsító uborkának nevezik” – mondta Xu Tiemin, Shouguang város alpolgármestere és a Kínai Agrártudományi Akadémia Shouguang zöldségkutató és -fejlesztő központjának igazgatóhelyettese.
Shouguangban, Kína egyik legfontosabb zöldségtermesztő bázisán Xu szerint több mint 1000 mu (kb. 66,7 hektár) területen termesztettek az új és minden bizonnyal nagyon jól eladható uborkafajtából. Az elmúlt négy évtizedben Kína több mint 6500 zöldségfajtát termesztett. A Kínai Mezőgazdasági Tudományos Akadémia szerint sok kiváló fajta négy-öt generáción átívelő fejlesztésen ment keresztül, ennek köszönhető az egyedülálló íze, állaga és konzisztenciája.
Fotó: Pixabay