Bulvár
Bulvár

Lineárokból loptak kábeleket, gázolajat

Lineárokból loptak kábeleket, gázolajat

Agrofórum Online

Több millió forintos lopási és rongálási kárt okoztak Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei mezőgazdasági cégeknek, miután lineár berendezéseket rongáltak – hívja fel a figyelmet az esetre a rendőrség.

A police.hu közlése szerint két tiszabői és egy tiszaroffi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február 12-én, a reggeli órákban, Kunhegyes külterületén lévő termőföldnél a lineár öntözőberendezésből 100 liter gázolajat tulajdonított el.

A rendőrség kamerafelvételek alapján jutott el a gyanúsítottakhoz, akik a hivatalos tájékoztatás szerint

már érezhették, hogy közel állnak a lebukáshoz, ugyanis az üzemanyag leszívásához használt műanyagcsövet egyszerűen mosógépbe dobták és kimosták, hogy a nyomokat eltüntessék.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Itt még nincs vége

A rendőrség szerint a terheltek bűnlajstroma igen hosszú. 2022-ben több mezőgazdasági céget károsítottak meg magatartásukkal – több milliós lopási és rongálási kárt okozva –, hiszen lineár öntözőberendezésekről kábeleket, gázolajat, akkumulátort tulajdonítottak el.

A gyanúsítottak jelenleg őrizetben várják a bíróság döntését a letartóztatásáról.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ennyi éves a világ legidősebb fája, amelynek titokban tartják az élőhelyét

2024. július 15. 07:10

Ez a fenyőfajta a sajátos genetikai állományának köszönhetően képes túlélni mindenfajta éghajlatváltozást, szárazságot, kemény telet.

21 éves elmúlt a legidősebb fehér gólya Magyarországon

2024. július 13. 14:10

A fehér gólya viszonylag hosszú életű madárfaj. A legidősebb hazánkban költő példány 2003-ban kapott gyűrűt, és idén is vannak fiókái.

Meghökkentő, köznapi dologból készülhet értékes növénytáp

2024. július 4. 11:10

Megfelelő előkészületekkel a csirkecsont is felhasználható, jelesül a benne lévő tápanyagokkal a növényeink fejlődését segíthetjük.

Egy napraforgó élete – 83 nap 1 percben

2024. július 3. 13:10

A napraforgóról készült videó akár a növény fejlődési fázisait is demonstrálhatja, de csupán látványnak sem utolsó.

AGROmashEXPO 2017 - Szemezgetés a növényvédelem, öntözés és tápanyag-utánpótlás gépei közül

2017. január 23. 11:10

Az öntözéstechnika és a növényvédelem számos praktikus és új megoldása lesz látható az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon.

A kukoricaöntözés helyzete és kilátásai

2017. január 9. 18:25

A öntözhető kukorica területe nagyjából 400 ezer hektár. A távlati kormányzati elképzelésekben is csak ennek a megduplázása szerepel.