Bulvár
Bulvár

Megvették a karácsonyfát, jókora meglepetés érkezett vele

Megvették a karácsonyfát, jókora meglepetés érkezett vele

Agrofórum Online

Váratlan meglepetést ért egy családot az egyesült államokbeli Kentucky államban. A karácsonyfájukon ugyanis egy kisméretű bagoly, valószínűleg egy keleti lármáskuvik lakott, akit négy napig még a saját kutyáik sem vettek észre

A fenyőfát annak rendje és módja szerint megvásárolták, a helyére állították és feldíszítették, mégpedig a ház legsűrűbben használt helyiségében. Nagy örömmel nézegették négy napig, és ez idő alatt sem ők, de még a család három kutyája sem jött rá, hogy tollas meglepetés rejtőzik az ágak között. 

Végül egy kárpittisztítással foglalkozó cég vezetője, aki a család távollétében éppen a házban dolgozott, szúrta ki, hogy megmozdul a fa, és amikor jobban megnézte, akkor vette észre a kicsi kuvikot.

„Feljebb kapaszkodott a fán, amikor meglátott, és percekig tartott, míg meg tudtam fogni” – mesélte a cégvezető. Fényképeket küldött a madárról a ház tulajdonosának, aki épp nem volt otthon, és nagyon örült, hogy valaki észrevette az állatot. Amint hazaért, szabadon engedte a kertben a baglyot, ahol az valószínűleg otthonosabban érzi magát, mint a feldíszített karácsonyfán.

A keleti lármáskuvikok 16-25 cm-es termetükkel és 170 gramm körüli súlyukkal a kisebb baglyok közé tartoznak, és az egész észak-amerikai földrészen elterjedtek, Kanadától Mexikóig. Ez a faj jól viseli a városias környezetet, az erdők mellett emberek által lakott, parkos területen, telepített odúkban is fészkel.

(Fotó: Erik_Karits/Pixabay)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Meghökkentő, köznapi dologból készülhet értékes növénytáp

2024. július 4. 11:10

Megfelelő előkészületekkel a csirkecsont is felhasználható, jelesül a benne lévő tápanyagokkal a növényeink fejlődését segíthetjük.

Egy napraforgó élete – 83 nap 1 percben

2024. július 3. 13:10

A napraforgóról készült videó akár a növény fejlődési fázisait is demonstrálhatja, de csupán látványnak sem utolsó.

Ez a fa vérzik, amikor kivágják

2024. július 3. 07:40

A rózsafa, vérfa, vasfa kifejezések kiváló minőségű keményfák több, nem rokon faját jelölhetik. Van köztük, ami valóban vérpiros nedvet bocsát ki.

Sör is készíthető kaliforniai paprikából!

2024. június 11. 13:10

Paprikás söröket már korábban is főztek, de kaliforniai paprikából készült sört még sosem, így ez igazi kuriózumnak számított.

Hogyan ültessük ki a gyökeres fenyőfát?

2021. január 4. 08:48

Karácsonyfának gyökeres fenyőt vásároltunk. Hogyan ültessük ki, hogyan végezzük szakszerűen, hogy megeredjen?

Milyen fát válasszunk karácsonyfának? Vannak olyan fajok, melyek nem hullatják tűleveleiket?

2020. december 15. 10:48

A fajok között tűleveleik tartóssága, fán maradásuk időtartama között is tapasztalhatunk eltérést.

Milyen rovarok potyognak a karácsonyfáról?

2023. január 15. 10:37

Gyökeres karácsonyfánkról január elejétől apró, fekete rovarok potyognak le a szobában a padlóra, szőnyegre, már mozognak, másznak is. Mik lehetnek ezek, tehetek-e ellenük? Valamilyen hatásos módszert szeretnék.

73 ezer forint jár hektáronként a karácsonyfa területek után

2020. július 14. 13:21

Mint ahogy május elején az Agrárminisztérium közzétette, ettől az évtől változik a karácsonyfa ültetvényeket érintő agrártámogatási rendszer. Az eddigi európai uniós forrásból folyósított támogatás helyébe a nemzeti költségvetési forrásokból biztosított támogatási forma lép, melynek feltételeit a 2020. július 10-én megjelent 37/2020. (VII. 10.) AM rendelet tartalmazza.