Bulvár
Bulvár

Újabb halálos mezőgazdasági baleset

Újabb halálos mezőgazdasági baleset

Agrofórum Online

Csütörtökön egy Beregsurányhoz közeli mezőgazdasági területen egy középkorú férfinak a traktor és a munkaeszköz közötti mozgásban lévő kardántengely halálos sérülést okozott.

Képünk illusztráció!

A férfi a területen kaszálást végzett, és feltehetőleg valamilyen akadály miatt kellett megnéznie a munkaeszközt, de közben vagy nem állította le a kardántengelyt, vagy a szártépő lendületből tovább forgatta a kardánt, így a forgó rész magához rántotta. A férfinak olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen életét vesztette, a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az elmúlt hónapban több hasonló, mezőgazdasági baleset volt a környéken. Néhány héttel ezelőtt csutkavágó kapta be egy fiatal gépkezelő kezét. Neki szerencséje volt, túlélte a balesetet, de a kézfejét amputálni kellett.

(haromhatar.hu)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sör is készíthető kaliforniai paprikából!

2024. június 11. 13:10

Paprikás söröket már korábban is főztek, de kaliforniai paprikából készült sört még sosem, így ez igazi kuriózumnak számított.

A nap videója: így szakít darabokra egy permetezőt egy híd

2024. június 8. 09:10

A TikTokon frissen terjedő videó egy olyan esetet mutat be, amikor a mezőgazdasági gép a nagyobb mérete, egy túlnyúló szórókeret miatt szenved balesetet.

A világ legdrágább bonsai fája

2024. június 6. 16:10

Elkelt a világ legdrágább bonsaia, csillagászati összeget, 1 300 000 dollárt fizettek érte. Nézze meg – ön szerint megér ennyit?

Rododendronok: valódi botanikai csodák

2024. június 4. 10:10

A rododendronok a hangafélék (Ericaceae) családba tartozó, fás szárú cserjék vagy kis fák formájában megjelenő, élénk színükről és illatukról ismert virágzó növények.

A STEYR Konzept újabb sikert aratott

2020. május 14. 04:36

A STEYR-koncepció egyedülálló módon ötvözi az innovatív technológiákat, így környezetbarát, ugyanakkor hatékony és mindenekelőtt funkcionális traktorkoncepciót kínál.

Újraszámolt adatsorok az erőgéppiaci cikkekben

2020. december 9. 12:32

Magyarországon a forgalomba helyezési statisztikák szempontjából – a hatályos jogszabályok értelmében – a kombájnokat, egyes rakodógépeket és quadokat, illetve egyéb járműveket is a traktorok közé sorolják a hagyományos értelemben vett traktorok mellett.

Testközelből mutatkozott be az új CR11 New Holland kombájn

2024. január 30. 15:10

Nem sokkal az agrárium legjobb fejlesztéseinek járó „Farm Machine 2024” díj hannoveri megszerzését követően a New Holland betakarítógépek új zászlóshajója testközelből mutatkozott be itthon is a hazai mezőgazdaság legfontosabb seregszemléjének számító AGROmashEXPO–AgrárgépShow 2024 kiállításon.

Dorker szántóföldi gépbemutató Tiszagyulaházán

2018. augusztus 22. 10:37

Szántóföldi gyakorlati gépbemutatóra gyűltek össze a termelők és a Dorker Kft. partnerei Tiszagyulaházán július 27-én. Az érdeklődőknek lehetőségük volt munka közben is megfigyelni többek között a Deutz-Fahr 9340 Warriort, valamint a Deutz-Fahr új kompakt négyhengeres modelljét, de találkozhattak még a Faresin, a Pronar és a Hardi legújabb fejlesztéseivel is.