18℃ 15℃
április 18. Andrea, Ilma, Apolló, Aladár
Életmód, gasztronómia

A 3D-nyomtatott húshelyettesítők európai eladásait szeretnék növelni

Agrofórum Online

Az izraeli Redefine Meat partnerséget kötött a Giraudi Meats importőrrel, hogy elősegítse a 3D nyomtatókon előállított New Meat húshelyettesítő szeleteinek európai forgalmazását.

Kép: Redefine Meat

A start-up, amely idén 170 millió dollárt gyűjtött össze egy finanszírozási körben, nagyméretű húshelyettesítő termékeket előállítót üzemeltet Tel-Avivtól délre található Rehovot központjában, valamint egy új gyárat Hollandiában, remélve, hogy termékeit a termelés alternatívájaként állíthatja be a hagyományos hússal szemben.

Az állatok és a környezet számára kedvezőbbnek tartott növényi alapú húsalternatívákkal kapcsolatos korai hírverés alábbhagyott, mivel az infláció és a recesszió miatti aggodalmak miatt egyes fogyasztók visszatérnek az olcsóbb állati hústermékekhez, miközben a munkaerőhiány a gyorsétteremláncokat sújtja, amelyek fontos értékesítési csatornák a növényi alapú „burger pogácsáknak”.

Az amerikai székhelyű Beyond Meat csökkentette értékesítési kilátásait, bár a gyorséttermeknek kevésbé kitett Nestlé élelmiszeripari óriás szerint továbbra is erős a fogyasztói érdeklődés a növényi alapú húsalternatívák iránt.

A Redefine Meat, amely szója- és borsófehérjékből, csicseriborsóból, céklából, élesztőgombákból és kókuszzsírból készíti termékeit, ambiciózus tervekkel rendelkezik. „Termékünk a hússal szinte azonos attribútumokkal rendelkezik, csak más módon gyártják” – mondta Eshchar Ben-Shitrit társalapító és vezérigazgató a Reutersnek, hozzátéve, hogy a termelési kapacitás idén meghaladja a napi 15 tonnát. „Az a tény, hogy termékeinket most a Giraudi Meats értékesíti, azaz ugyanazok, akik jó minőségű húst árulnak, azt mutatja, hogy ezek nem kompromisszumos vegán termékek” – hangsúlyozta.

Ben-Shitrit elmondta, hogy a Redefine Meat bélszín és bélszín steakeket dob piacra, és a magas színvonalú éttermek szakácsai általi elfogadása bizonyította minőségüket.

A Giraudi segítségével ebben a hónapban Franciaországban, majd még idén Olaszországban, Görögországban és Svédországban, jövőre pedig még több tucat országban dobja piacra termékeit a cég az éttermekben és hentesüzletekben.

Az új húshelyettesítő termék jelenleg Izraelben, Nagy-Britanniában, Hollandiában és Németországban kapható közel 1000 étteremben, amelyek jelenleg körülbelül 40 dollárt fizetnek kilónként a Redefine Meat hússzeleteiért – mondta Ben-Shitrit.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Így készítsünk kovászt egy hét alatt!

2025. február 26. 13:10

Számos recepttel találkozhatunk, de a legfontosabb kiemelni, hogy a helyes arányok biztosítása elengedhetetlen.

Az olasz miniszter ellenzi a laboratóriumban előállított élelmiszereket

2023. május 12. 08:49

Szingapúr volt az első ország, amely 2020-ban engedélyezte a laboratóriumban előállított hús kiskereskedelmi értékesítését.

Gyülekeznek a felhők a húshelyettesítők piacán

2020. október 15. 06:47

A JPMorgan pár hete figyelmeztetett, hogy irracionális értékeltségen forog a Beyond Meat részvények árfolyama.

Növényi eredetű élelmiszernek nem lehet hústermék nevét adni

2023. szeptember 10. 17:10

A növényi alapú fehérje globális piaca az elmúlt években meredeken emelkedett, elsősorban a környezetbarát és egészséges élelmiszerek iránti kereslet növekedése miatt.

A járvány idején kevésbé keresett a növényi alapú húshelyettesítő

2020. március 28. 16:02

A koronavírus miatti felvásárlási lázban már inkább a valódi hústermékeket keresik a vevők és a vegán ételek háttérbe szorultak.