Életmód, gasztronómia

A 3D-nyomtatott húshelyettesítők európai eladásait szeretnék növelni

Agrofórum Online

Az izraeli Redefine Meat partnerséget kötött a Giraudi Meats importőrrel, hogy elősegítse a 3D nyomtatókon előállított New Meat húshelyettesítő szeleteinek európai forgalmazását.

Kép: Redefine Meat

A start-up, amely idén 170 millió dollárt gyűjtött össze egy finanszírozási körben, nagyméretű húshelyettesítő termékeket előállítót üzemeltet Tel-Avivtól délre található Rehovot központjában, valamint egy új gyárat Hollandiában, remélve, hogy termékeit a termelés alternatívájaként állíthatja be a hagyományos hússal szemben.

Az állatok és a környezet számára kedvezőbbnek tartott növényi alapú húsalternatívákkal kapcsolatos korai hírverés alábbhagyott, mivel az infláció és a recesszió miatti aggodalmak miatt egyes fogyasztók visszatérnek az olcsóbb állati hústermékekhez, miközben a munkaerőhiány a gyorsétteremláncokat sújtja, amelyek fontos értékesítési csatornák a növényi alapú „burger pogácsáknak”.

Az amerikai székhelyű Beyond Meat csökkentette értékesítési kilátásait, bár a gyorséttermeknek kevésbé kitett Nestlé élelmiszeripari óriás szerint továbbra is erős a fogyasztói érdeklődés a növényi alapú húsalternatívák iránt.

A Redefine Meat, amely szója- és borsófehérjékből, csicseriborsóból, céklából, élesztőgombákból és kókuszzsírból készíti termékeit, ambiciózus tervekkel rendelkezik. „Termékünk a hússal szinte azonos attribútumokkal rendelkezik, csak más módon gyártják” – mondta Eshchar Ben-Shitrit társalapító és vezérigazgató a Reutersnek, hozzátéve, hogy a termelési kapacitás idén meghaladja a napi 15 tonnát. „Az a tény, hogy termékeinket most a Giraudi Meats értékesíti, azaz ugyanazok, akik jó minőségű húst árulnak, azt mutatja, hogy ezek nem kompromisszumos vegán termékek” – hangsúlyozta.

Ben-Shitrit elmondta, hogy a Redefine Meat bélszín és bélszín steakeket dob piacra, és a magas színvonalú éttermek szakácsai általi elfogadása bizonyította minőségüket.

A Giraudi segítségével ebben a hónapban Franciaországban, majd még idén Olaszországban, Görögországban és Svédországban, jövőre pedig még több tucat országban dobja piacra termékeit a cég az éttermekben és hentesüzletekben.

Az új húshelyettesítő termék jelenleg Izraelben, Nagy-Britanniában, Hollandiában és Németországban kapható közel 1000 étteremben, amelyek jelenleg körülbelül 40 dollárt fizetnek kilónként a Redefine Meat hússzeleteiért – mondta Ben-Shitrit.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Coca-Cola új ízzel rukkol elő

2025. január 29. 17:10

A Coca-Cola új üdítőszériája nosztalgikus ízen alapszik. A termék várhatóan egy évig lesz elérhető a polcokon.

A hét legjobb takarítási trükk

2025. január 27. 12:10

A #CleanTok-on takarítási tippeket osztanak meg az emberekkel. Vannak közöttük olyanok, amelyek mindannyiunk számára hasznosak lehetnek.

Sós borok, sós pálinkák a népi gyógyászatban

2025. január 26. 12:10

A „csodaszereket” jobbára gabonából, kukoricából, burgonyából, törkölyből készítették, majd sós vízzel dúsították.

Hogyan fogyasszuk a propoliszt?

2025. január 17. 07:10

A propolisz antibakteriális tulajdonságai csökkentik a szájüregi baktériumokat és segítenek megelőzni a fogínygyulladást, fogszuvasodást és fertőzéseket.

Növényi alapú ételekkel nyomulnak Kínában

2020. április 23. 04:38

A Beyond Meat elsődleges terméke a hamburgerekbe való húspogácsát helyettesítő, növényi alapú pogácsa. Növényi alapú kolbászt, marhahús és csirkehús helyettesítőket is készítenek.

Növényi eredetű élelmiszernek nem lehet hústermék nevét adni

2023. szeptember 10. 17:10

A növényi alapú fehérje globális piaca az elmúlt években meredeken emelkedett, elsősorban a környezetbarát és egészséges élelmiszerek iránti kereslet növekedése miatt.

Nyitottak a magyarok a vegán húshelyettesítő termékekre

2022. szeptember 27. 13:05

A magyar lakosság csaknem 30 százaléka kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, sőt, 5 százalék rendszeresen fogyasztja is – derül ki a Pápai Hús Kft. által a témában készített, reprezentatív kutatásából. A válaszok alapján az emberek igen nyitottak ezekre a termékekre, mert azok csaknem fele, akik még sosem próbáltak ilyeneket, valószínűleg vagy biztosan megkóstolnának vegán húshelyettesítő termékeket. A készítmények ízletességét bizonyítja, hogy a „kóstolók” 52 százaléka bátran lemondana a húsfogyasztásról ezekért cserébe.

A járvány idején kevésbé keresett a növényi alapú húshelyettesítő

2020. március 28. 16:02

A koronavírus miatti felvásárlási lázban már inkább a valódi hústermékeket keresik a vevők és a vegán ételek háttérbe szorultak.