Életmód, gasztronómia

A 3D-nyomtatott húshelyettesítők európai eladásait szeretnék növelni

Agrofórum Online

Az izraeli Redefine Meat partnerséget kötött a Giraudi Meats importőrrel, hogy elősegítse a 3D nyomtatókon előállított New Meat húshelyettesítő szeleteinek európai forgalmazását.

Kép: Redefine Meat

A start-up, amely idén 170 millió dollárt gyűjtött össze egy finanszírozási körben, nagyméretű húshelyettesítő termékeket előállítót üzemeltet Tel-Avivtól délre található Rehovot központjában, valamint egy új gyárat Hollandiában, remélve, hogy termékeit a termelés alternatívájaként állíthatja be a hagyományos hússal szemben.

Az állatok és a környezet számára kedvezőbbnek tartott növényi alapú húsalternatívákkal kapcsolatos korai hírverés alábbhagyott, mivel az infláció és a recesszió miatti aggodalmak miatt egyes fogyasztók visszatérnek az olcsóbb állati hústermékekhez, miközben a munkaerőhiány a gyorsétteremláncokat sújtja, amelyek fontos értékesítési csatornák a növényi alapú „burger pogácsáknak”.

Az amerikai székhelyű Beyond Meat csökkentette értékesítési kilátásait, bár a gyorséttermeknek kevésbé kitett Nestlé élelmiszeripari óriás szerint továbbra is erős a fogyasztói érdeklődés a növényi alapú húsalternatívák iránt.

A Redefine Meat, amely szója- és borsófehérjékből, csicseriborsóból, céklából, élesztőgombákból és kókuszzsírból készíti termékeit, ambiciózus tervekkel rendelkezik. „Termékünk a hússal szinte azonos attribútumokkal rendelkezik, csak más módon gyártják” – mondta Eshchar Ben-Shitrit társalapító és vezérigazgató a Reutersnek, hozzátéve, hogy a termelési kapacitás idén meghaladja a napi 15 tonnát. „Az a tény, hogy termékeinket most a Giraudi Meats értékesíti, azaz ugyanazok, akik jó minőségű húst árulnak, azt mutatja, hogy ezek nem kompromisszumos vegán termékek” – hangsúlyozta.

Ben-Shitrit elmondta, hogy a Redefine Meat bélszín és bélszín steakeket dob piacra, és a magas színvonalú éttermek szakácsai általi elfogadása bizonyította minőségüket.

A Giraudi segítségével ebben a hónapban Franciaországban, majd még idén Olaszországban, Görögországban és Svédországban, jövőre pedig még több tucat országban dobja piacra termékeit a cég az éttermekben és hentesüzletekben.

Az új húshelyettesítő termék jelenleg Izraelben, Nagy-Britanniában, Hollandiában és Németországban kapható közel 1000 étteremben, amelyek jelenleg körülbelül 40 dollárt fizetnek kilónként a Redefine Meat hússzeleteiért – mondta Ben-Shitrit.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

5 ok, amiért a levendula nélkülözhetetlen otthon

2025. július 3. 16:10

A levendula nem csak illatos virág: nyugtat, szépít, fűszerez, és molyűzőként is működik – valódi kincs a háztartásban és a kertben is.

Diéta alatt is lehet gyümölcsöt enni – mutatjuk, hogyan

2025. június 30. 16:10

Nem minden gyümölcs emeli meg hirtelen a vércukorszintet – mutatjuk, melyeket és hogyan fogyassza IR vagy diéta mellett is biztonsággal!

A borsmenta, ami megmenti a nyári kánikulától

2025. június 29. 14:10

A borsmenta hűsít, frissít és gyógyít: mutatjuk, hogyan használja italban, borogatásként, vagy akár aromaterápiában a nyári hónapokban!

Ezért issza egyre több ember a kecsketejet!

2025. június 25. 11:10

Egyre több tejtermék készül kecsketej alapanyagból – nem véletlenül: tápanyagokban gazdag, könnyen emészthető és sokoldalú.

Az olasz miniszter ellenzi a laboratóriumban előállított élelmiszereket

2023. május 12. 08:49

Szingapúr volt az első ország, amely 2020-ban engedélyezte a laboratóriumban előállított hús kiskereskedelmi értékesítését.

A túlélésért harcol a húshelyettesítő-piac legendája

2023. július 13. 07:40

Nem is olyan régen még azt jósolták, hogy a szintetikus húsok és más helyettesítők gyártói berobbannak az élelmiszerek világában.

Nyitottak a magyarok a vegán húshelyettesítő termékekre

2022. szeptember 27. 13:05

A magyar lakosság csaknem 30 százaléka kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, sőt, 5 százalék rendszeresen fogyasztja is – derül ki a Pápai Hús Kft. által a témában készített, reprezentatív kutatásából. A válaszok alapján az emberek igen nyitottak ezekre a termékekre, mert azok csaknem fele, akik még sosem próbáltak ilyeneket, valószínűleg vagy biztosan megkóstolnának vegán húshelyettesítő termékeket. A készítmények ízletességét bizonyítja, hogy a „kóstolók” 52 százaléka bátran lemondana a húsfogyasztásról ezekért cserébe.

Nagyon pörög a húshelyettesítő termékek piaca

2021. november 25. 07:17

Az Impossible Foods nevű, húshelyettesítő termékeket gyártó vállalat csaknem 500 millió dollárhoz jutott egy finanszírozási körben.