Életmód, gasztronómia
Fizetett tartalom

A szakmaiság és a professzionalitás miatt is érdemes a kiállítóknak megjelennie az OMÉK-on

Agrármarketing Centrum

Idén szeptemberben - immár 79. alkalommal - ismét megrendezik Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági eseményét, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK). A 2019. szeptember 26-29. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén megrendezendő eseményen ezúttal az agár- és élelmiszeripari innovációk bemutatására és a szakmaiság erősítésére helyezik a hangsúlyt.

Mit kínál a kiállítóknak a 79. OMÉK?

 A 2019-es OMÉK-ot a megszokott 5 nap helyett 4 napra koncentrálják. A szervezők szerint ugyanakkor a korábbi évekhez képest újszerűbb eseményt kapnak a látogatók és kiállítók is szakmai programokkal, az agrárdigitalizációs és agrárinnovációs eszközök bemutatásával. A vásáron közel 40 ezer m²-en biztosítanak lehetőséget a kiállítók megjelenésére. A korábbi években megszokott módon számítanak a kis- és őstermelők, családi gazdálkodók és kis- és középvállalkozások nagy számú jelenlétére, ugyanakkor a nagyobb élelmiszeripari cégek hangsúlyosabb részvételére is.

Miért érdemes megjelenni az OMÉK-on?

A legtöbb kiállító szerint az OMÉK a magyar agrár- és élelmiszeripar legfontosabb rendezvénye. A résztvevők elsősorban a szakmai és üzleti kapcsolatok erősödését várják a megjelenéstől, de fontos érv, hogy az eseményen közvetlenül találkozhatnak vásárlóikkal, valamint alkalom nyílik arra is, hogy új termékeiket és szolgáltatásaikat megismertessék a szélesebb közönséggel.

Szakmai nap és szakmaiság a fókuszban

A kiállítás első napja szakmai napként funkcionál majd, ahol a kiállítóknak konferenciákat, előadásokat, üzletember találkozókat, vezetett hosted-buyer programokat szerveznek, illetve azokból a célországokból hívják meg az agrárágazaton belüli cégek döntéshozó beszerzőit, akiket a magyar agrártermékek kiemelt export piacaiként jelölnek meg. A szakmai napnak és a vásárnak is kiemelt üzenete lesz a fiatalítás, a generációváltás, továbbá foglalkozik élelmiszertechnológiai és -biztonsági kérdésekkel is. A szakmai konferenciák tematikái olyan aktuális agrárgazdasági témák köré csoportosulnak majd, mint az élelmiszerfeldolgozóipar kihívásai, az agrárdigitalizáció, a klímaváltozás vagy az öntözés fejlesztési lehetőségei

Kiállítói helyek, megjelenés

A korábbi években közel ezer kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait az OMÉK-on. Idén nem a létszám növelése a cél, hanem a kiállítók körének sokféleségére helyezik a hangsúlyt. Az OMÉK szervezői folyamatosan várják a kiállítók jelentkezését 2019. július 15-ig. A jelentkezési lapokat a vásár honapjáról, a https://omek.amc.hu oldalról is letölthetik, ahol a vásárral kapcsolatos fontosabb információkat is megtalálhatják.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Így készítsünk kovászt egy hét alatt!

2025. február 26. 13:10

Számos recepttel találkozhatunk, de a legfontosabb kiemelni, hogy a helyes arányok biztosítása elengedhetetlen.

Természetes otthon: illatosítás aromanövényekkel

2025. február 26. 05:40

Az aromanövények nemcsak kellemes illatot biztosítanak, hanem jótékony hatással lehetnek a közérzetünkre is. Nézzük meg, milyen növények segíthetnek természetes módon felfrissíteni otthonunk levegőjét!

A vidéki ízek legjavát szállítják a budapesti vásárlók ajtajáig

2019. október 4. 12:03

A NekedTerem a vidéki termelők készítményeit szállítja házhoz - legyen szó szezonális zöldségekről, gyümölcsökről, pékáruról, lekvárról, tejtermékekről, borokról, vagy olyan különlegességekről mint a szarvasgomba, esetleg a levendulás, homoktövises italok.

Arasson sikert - 32. Bábolnai Gazdanapok

2019. augusztus 14. 11:34

Hamarosan megnyitja kapuit a több mint három évtizedes múltra visszatekintő kiállítás, a Bábolnai Gazdanapok.

A saras gumicsizma és a koszos talicska már a múlté? - "Az OMÉK ablak a magyar vidékre"

2019. szeptember 27. 09:46

Magyar termékek, helyi ételek, hagyomány és kultúra, mezőgazdaság... A HUNGEXPO területén csütörtökön nyitotta meg kapuit a magyar vidék és az agrárium fővárosi ünnepe, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, aminek egyik célja, hogy a termelőket, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplőit, a falusi hagyományokat megismertesse a budapestiekkel. Négy napig a népzene, a térségi ízek, a helyi termékek lepik el a HUNGEXPO vásárközpontot.

„A fejlődés hagyománya” - az OMÉK margójára

2019. október 4. 10:29

A következő 2-3 évben annyit fog változni a mezőgazdasági ágazat, amennyit ezelőtt 30 év alatt összesen.