Életmód, gasztronómia

Ausztriában is hódít az egészséges német zabkása

Agrofórum Online

A Haferkater zabkásamárka megnyitotta első osztrák üzletét a bécsi repülőtéren. Az új helyen az egészséges zabkása, a zabos rizses tálak, kenyerek kaphatók nagy választékban.

A berlini székhelyű startup első nemzetközi terjeszkedése történt meg ezzel, miután Németország-szerte több mint húszra növelték üzleteik számát. „A reptéren az új szolgáltatásnak köszönhetően most még nagyobb a kulináris választék. A Haferkater első nemzetközi terjeszkedésének helyszíne vagyunk, így az utasok, a vendégek és az alkalmazottak még nagyobb élményben részesülnek” – mondta Julian Jäger, a Vienna Airport vezérigazgatója.

Az éttermet üzemeltető Lagardére Travel Retail nagyobb hangsúlyt fektet a vegán és vegetáriánus ételek kibővített kínálatára. Már a kora reggeli órákban nyitva vannak, ennek köszönhetően az 1-es terminálról induló utasok számára egészséges reggelit is kínálnak.

Zabkása-kreációk

A lánc tisztán vegetáriánus vagy vegán ételeket kínál, mint például a cég népszerű zabkása kreációit, például a datolyát, lenmagot és almát tartalmazó „Powerkatert”, a befőttekkel és csokoládécseppekkel gazdagított „Waldbeerkatert” és a magas fehérjetartalmú „Proteinkatert”.

A fenntarthatóságnak is óriási jelentőséget tulajdonítanak. A Haferkater csak komposztálható csomagolást használ, és népszerűsíti az újrafelhasználható termékeket. Ráadásul a kínálat elsősorban biotermékekből áll.

Gyümölcsökkel és csokidarabkákkal ízesített zabkása a Haferkatertől
Gyümölcsökkel és csokidarabkákkal ízesített zabkása a Haferkatertől

Reggelik piaca

A „Haferkater felrázza a reggeli piacot” mottóval a három berlini alapító mindent a zabkására és az egészséges táplálkozásra alapoz. A három gyerekkori barát – Leandro Burguete, Anna Schubert és Levin Siert – egy egykori kebabosból hozta létre az első Haferkater üzletet. Ez volt a sikertörténetük kezdete, ami a mai napig tart. Egy évvel az indulásuk után új koncepciójuknak köszönhetően már elnyerték a German Food Startup Awardot. Eközben a Haferkater 24 üzletet üzemeltet 17 német városban, és immár a bécsi repülőtéren is megjelent.

Saját gabonadaráló

A Haferkater márka teljes mértékben a zabkására összpontosít. A zabot minden reggel frissen pelyhesítik az üzlet saját gabonadarálójában, majd megpörkölik, és csak vízzel és sóval főzik. A koncepciót speciálisan az utazók igényeire szabták, a hagyományos snackek egészséges és élvezetes alternatíváját kínálva. Az étlapon szereplő szezonális különlegességeknek köszönhetően biztosított a változatosság.

Kép: instagram.com/haferkater és Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Édes, roppanós, friss – a tökéletes főtt kukorica receptje

2025. augusztus 8. 16:10

A friss kukorica édes és illatos, de csak akkor, ha tudjuk, hogyan főzzük meg helyesen. Mutatjuk a lépéseket a tökéletes eredményhez.

Miért csökken a vegánok száma? Most minden kiderül!

2025. augusztus 3. 11:10

Sok fogyasztó elbizonytalanodott a vegán étrend hatékonyságában: egészségi, gazdasági és ízélménybeli okokból térnek vissza húsos ételekhez.

Bioforradalom küszöbén: szárnyal a kereslet, bírják-e a hazai gazdák?

2025. július 21. 08:10

Rekord ütemben nő a bioélelmiszer-forgalom, csökken a biofelár, de a gazdáknak az átállás még mindig komoly kihívás.

Mi legyen a barackkal? Tippek a kajszi otthoni feldolgozásához

2025. július 12. 16:10

A friss barack gyorsan romlik, de szerencsére sokoldalú gyümölcs: mutatjuk, hogyan és mire dolgozhatjuk fel a nyár egyik legnépszerűbb termését.

Hatalmas hiba, ha így szedi a fokhagymát!

2025. augusztus 8. 08:10

Nem mindegy, mikor és hogyan szedi fel a fokhagymát – a helyes időzítés és óvatos eljárás garantálja az aromát, a tartósságot és a minőséget!

Zöld, ízes, dolce vita: próbálja ki a sokoldalú rukkolát!

2024. május 19. 14:10

A rukkola mindent tud, amit a fejes saláta. Viszont erősebb ízű és még egészségesebb. Ismerkedjen meg a rukkolával!

Befőzés természetes édesítőszerekkel – plusz recept

2024. június 14. 10:10

Léteznek olyan természetes édesítőszerek, amelyek a befőzéshez a cukor helyett használhatók, így a végeredmény sokkal egészségesebb.

Csicsóka: elődeink fontos növénye újra reneszánszát éli

2023. április 24. 05:38

Számos jótékony hatással rendelkezik a csicsóka, kiváltható vele a burgonya és más köretféle, viszonylag könnyen termeszthető és különleges ízvilágú.