22℃ 15℃
július 18. Szömér, Frigyes, Milla, Hedvig, Mirkó
Életmód, gasztronómia

Ausztriában is hódít az egészséges német zabkása

Agrofórum Online

A Haferkater zabkásamárka megnyitotta első osztrák üzletét a bécsi repülőtéren. Az új helyen az egészséges zabkása, a zabos rizses tálak, kenyerek kaphatók nagy választékban.

A berlini székhelyű startup első nemzetközi terjeszkedése történt meg ezzel, miután Németország-szerte több mint húszra növelték üzleteik számát. „A reptéren az új szolgáltatásnak köszönhetően most még nagyobb a kulináris választék. A Haferkater első nemzetközi terjeszkedésének helyszíne vagyunk, így az utasok, a vendégek és az alkalmazottak még nagyobb élményben részesülnek” – mondta Julian Jäger, a Vienna Airport vezérigazgatója.

Az éttermet üzemeltető Lagardére Travel Retail nagyobb hangsúlyt fektet a vegán és vegetáriánus ételek kibővített kínálatára. Már a kora reggeli órákban nyitva vannak, ennek köszönhetően az 1-es terminálról induló utasok számára egészséges reggelit is kínálnak.

Zabkása-kreációk

A lánc tisztán vegetáriánus vagy vegán ételeket kínál, mint például a cég népszerű zabkása kreációit, például a datolyát, lenmagot és almát tartalmazó „Powerkatert”, a befőttekkel és csokoládécseppekkel gazdagított „Waldbeerkatert” és a magas fehérjetartalmú „Proteinkatert”.

A fenntarthatóságnak is óriási jelentőséget tulajdonítanak. A Haferkater csak komposztálható csomagolást használ, és népszerűsíti az újrafelhasználható termékeket. Ráadásul a kínálat elsősorban biotermékekből áll.

Gyümölcsökkel és csokidarabkákkal ízesített zabkása a Haferkatertől
Gyümölcsökkel és csokidarabkákkal ízesített zabkása a Haferkatertől

Reggelik piaca

A „Haferkater felrázza a reggeli piacot” mottóval a három berlini alapító mindent a zabkására és az egészséges táplálkozásra alapoz. A három gyerekkori barát – Leandro Burguete, Anna Schubert és Levin Siert – egy egykori kebabosból hozta létre az első Haferkater üzletet. Ez volt a sikertörténetük kezdete, ami a mai napig tart. Egy évvel az indulásuk után új koncepciójuknak köszönhetően már elnyerték a German Food Startup Awardot. Eközben a Haferkater 24 üzletet üzemeltet 17 német városban, és immár a bécsi repülőtéren is megjelent.

Saját gabonadaráló

A Haferkater márka teljes mértékben a zabkására összpontosít. A zabot minden reggel frissen pelyhesítik az üzlet saját gabonadarálójában, majd megpörkölik, és csak vízzel és sóval főzik. A koncepciót speciálisan az utazók igényeire szabták, a hagyományos snackek egészséges és élvezetes alternatíváját kínálva. Az étlapon szereplő szezonális különlegességeknek köszönhetően biztosított a változatosság.

Kép: instagram.com/haferkater és Pixabay

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Mi legyen a barackkal? Tippek a kajszi otthoni feldolgozásához

2025. július 12. 16:10

A friss barack gyorsan romlik, de szerencsére sokoldalú gyümölcs: mutatjuk, hogyan és mire dolgozhatjuk fel a nyár egyik legnépszerűbb termését.

5 ok, amiért a levendula nélkülözhetetlen otthon

2025. július 3. 16:10

A levendula nem csak illatos virág: nyugtat, szépít, fűszerez, és molyűzőként is működik – valódi kincs a háztartásban és a kertben is.

Diéta alatt is lehet gyümölcsöt enni – mutatjuk, hogyan

2025. június 30. 16:10

Nem minden gyümölcs emeli meg hirtelen a vércukorszintet – mutatjuk, melyeket és hogyan fogyassza IR vagy diéta mellett is biztonsággal!

A borsmenta, ami megmenti a nyári kánikulától

2025. június 29. 14:10

A borsmenta hűsít, frissít és gyógyít: mutatjuk, hogyan használja italban, borogatásként, vagy akár aromaterápiában a nyári hónapokban!

Miért egészséges a fekete berkenye?

2024. augusztus 14. 14:40

A fekete berkenye ugyan amerikai faj, de Európában is elterjedt. Bogyója sokféleképpen feldolgozható és nagyon egészséges.

Kiderült: az egészséges étrend egyben környezetkímélő is

2024. június 27. 10:10

A Planetary Health étrendet követőknél alacsonyabb a kockázata a korai halálozásnak, ráadásul a környezetterhelés is bizonyítottan csökken.

Zöld, ízes, dolce vita: próbálja ki a sokoldalú rukkolát!

2024. május 19. 14:10

A rukkola mindent tud, amit a fejes saláta. Viszont erősebb ízű és még egészségesebb. Ismerkedjen meg a rukkolával!

Káposzta: vitaminbomba 4 ezer hektárról

2020. október 4. 04:37

A káposztafélék azon kevés, fontos zöldségfélék közé tartoznak, amelyekből szinte egész évben hazai termesztésből lehetne a fogyasztási igényeket kielégíteni.