Életmód, gasztronómia

Az alkoholmentes sör drágább, mint a hagyományos

Agrofórum Online

A statisztikai adatokból kiderül, hogy az alkoholmentes sör drágább, mint a hagyományos, alkoholt tartalmazó sör.

Az alkoholmentes sör az elmúlt tíz évben a németországi sörfőzdék egyik sikerterméke lett. Tavaly összesen 75 vállalat 4,2 millió hektolitert étékesített, majdnem kétszer annyit, mint 2009-ben. A tendencia 2020 első negyedévében folytatódott, az értékesített mennyiség nyolc százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A sörfőzdék nyilvánvalóan az egyre növekvő keresletet felhasználják arra, hogy több pénzt keressenek. Reagálniuk kellett az alkoholmentes boomra. A német statisztikák azt mutatják, hogy az eladások értéke lényegesen jobban növekedett, mint a mennyiség. Az adatok szerint az alkoholmentes sör értékesítési ára 2009 óta átlagosan 33 százalékkal emelkedett – erősítette meg a Szövetségi Statisztikai Hivatal szóvivője az információt a német gazdasági napilap, a Handelsblatt kérésre.

A normál sör ára alig 13 százalékkal emelkedett az elmúlt tíz évben. 2019-ben egy liter átlagosan 74 centbe kerül a gyártónál. Az alkoholmentes sör lényegesen drágább, 86 cent volt. Bár a normál eladott sör mennyisége még mindig lényegesen nagyobb, a kereslet évek óta csökken. A Német Sörfőző Szövetség nem kommentálta a lap fenti számokkal kapcsolatos kérdéseit.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Allergia megelőzése avokádóval – tudományos áttörés?

2025. május 18. 16:10

Egy finn kutatás szerint a terhesség alatti avokádófogyasztás jelentősen csökkentheti a csecsemők ételallergiájának kockázatát.

Vita a bor körül: egészséges vagy sem?

2025. május 11. 16:10

Egy új spanyol kutatás választ adhat arra a kérdésre, hogy a mértékletes borfogyasztás valóban jót tesz-e az egészségnek.

Jelentős profit csökkenésére számít a sörgyártó Anheuser-Busch

2020. február 28. 12:02

A vállalat becslése szerint január-februárban Kínában 285 millió dolláros bevételkiesést okozott a járvány, az EBITDA-t pedig 170 millió dollárral csökkentette.

Pécsről érkezik a gluténérzékenyek "folyékony kenyere"

2019. november 29. 06:38

Két-három év fejlesztés áll a Pécsi Prémium Lager gluténmentes változata mögött, ennyi idő kellett ahhoz, hogy eleget tegyen a rendkívül szigorú ellenőrzési követelményeknek.

Soproni: az árpa, a meggy, a bodza után a komló is magyar lesz

2018. május 22. 14:19

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar komlótermesztés újjáélesztése érdekében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária Zrt.

Mire való a kocsma útlevél?

2024. február 21. 13:40

A minőségi, csapolt söröket népszerűsíti az a kiadvány, amely tíz budapesti vendéglátóhelyen kínál ingyenes sörkóstolót a tulajdonosainak.