Növénytermesztés
Növénytermesztés

Komlótermesztés – kicsit másképp

Komlótermesztés – kicsit másképp

Agrofórum Online

Egy innovatív hajlamú üzletember, egy kihasználatlan raktár, a sörfőzés minőségi alapanyagai iránti elköteleződés, egy kis piaci rés, és máris kész a hidropónikus komlótermesztésre alkalmas berendezés!

Az Egyesült Királyságban az utóbbi időszakban megnövekedett a kézműves sörök iránti kereslet, amely nagyobb mennyiségű komlót is igényel. A kialakult komlóhiányra adott választ egy lelkes sörkedvelő: de nem a szokványos módon.

A tradicionális komlótermesztés nagy földterületet igényel. Gareth Davies, a Dark Farm alapítója és igazgatója, új megközelítésben, hidropónikus rendszerben termeszti a nagy népszerűségnek örvendő, gyakran 7,5 méteres magasságot is elérő növényeket.

A Lampeter közelében, egy elhagyott raktárban kialakított első komlótermesztő-berendezés előfizetéses rendszerben szolgálja ki a kézműves sörfőzdék komlóigényét. A komlótermesztés forradalmasításának zászlaját kitűző vállalkozás vezetője szerint a kultúra életciklushoz igazított vízfelhasználása kontrollált körülmények között remekül optimalizálható. Gareth jelenleg 400 növényt tart fenn, melyek között 12 különböző fajta található meg.

Forrás: https://www.verticalfarmdaily.com/article/9336142/uk-growing-hop-hydroponically-for-local-beer/

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Idén is az innovatív megközelítésekre összpontosít a Corteva

2024. július 17. 15:40

A 2024-es, Corteva Agriscience globális mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat által szervezett nyári Portfólió Farm bemutatósorozat során a vállalati portfóliójának újdonságait tárták az érdeklődők elé. A Szarvason, Dombóváron és Debrecenben megszervezett eseményen közel 400 gazdálkodó vett részt.

Kísérletekben bizonyítottak a KITE kertészeti technológiái

2024. július 17. 14:10

A KITE Zrt. Derecskei Kísérleti Telephelyén tartott kertészeti szakmai napot az érdeklődők számára, ahol azokba a kertészeti technológiai megoldásokba, fejlesztési folyamatokba nyerhettünk betekintést, amelyek évtizedek óta zajlanak a KITE berkeiben.

„Szénné ég” most már a kukorica, a hozamcsökkenés látványos és riasztó

2024. július 17. 07:40

A hőmérsékleti csúcsérték a hét végén már „csak” 30 és 35 fok között valószínű, számottevő eső nem várható ezen a héten sem.

15 százalékkal lehet kisebb a francia búzatermés

2024. július 14. 12:10

A csapadékos időjárás megviselte a termést, a párizsi agrárminisztérium 29,7 millió tonnára prognosztizálja a búzatermelést.

Mesterséges intelligenciával a fenntartható növényvédelmi megoldásokért

2021. február 6. 08:38

A Syngenta innovatív szemléletű vállalat. Rengeteg briliáns tudóssal közösen azon dolgoznak, hogy a mesterséges intelligenciát a mezőgazdaság szolgálatába állítsák.

Klímastabil, kiemelkedő olajtartalmú repcehibridek

2021. július 1. 06:55

A RAPOOL jövőbe mutató válasza a fokozódó termelési kockázatokra.

A Bayer elkötelezett a fenntarthatóbb élelmiszer-termelési rendszer mellett

2019. október 15. 04:37

A Bayer tavaly az összes versenytársánál többet – pro forma számítások szerint 2,3 milliárd eurót – fordított Crop Science üzletága kutatás-fejlesztési tevékenységeire a mezőgazdaságban.

Big Data: az adatok megfelelő elemzése igazi versenyelőny

2019. december 7. 08:37

Napjainkban már a mezőgazdaságban is lehetőségünk van a különböző folyamatok során keletkező adatok folyamatos rögzítésére, illetve tárolására.