4℃ -4℃
február 22. Gerzson, Margit, Zétény
Életmód, gasztronómia

Az otthoni bárpultban látja a kiutat a röviditalgyártó

Agrofórum Online

A koronavírus miatti lezárások az alkoholos italok gyártóit is érzékenyen érinti, hiszen eltűnt a vendéglátóhelyek, bárok, kocsmák, éttermek és szállodák felől érkező kereslet. Az egyik röviditalgyártó olyan megoldást dolgozott ki, amely a bároknak és saját forgalmának is segítséget jelenthet. A világ legnagyobb családi tulajdonban lévő szeszes ital gyártója, a Bacardi a bármixerek know-how-val segíti a „koktélok elfogyasztását”. Közben az alkoholmentes változatok is hódítanak a piacon.

A koronavírus miatti első lezárás után a bárok fokozatosan nyitottak ki Európában és a kontinens 2500 Bacardi alkalmazottja 10 000 italt kínált fel az ünneplésre: mindenki három-három embert hívott meg a bárokba koktélozni a cég költségén.

Jelenleg a klubok és bárok már régóta a második hullám miatt tartanak zárva. Bár a gasztronómia, azaz a bárok és éttermek, illetve szállodák csak a Bacardi értékesítésének 20 százalékát adja, a lezárások mégis olyan márkákat érintenek, mint a Bacardi Rum, a Bombay Sapphire Gin, a Grey Goose Vodka, a Patron Tequila és a Martini. A bárokban az emberek kipróbálhatnak új italokat. Számunkra a gasztronómia fontos csatorna a márkák építésében.

Bacardi emellett segíteni akar a gyengélkedő bárokban a lezárás során, ezért elindította az egész Európára kiterjedő „Bring the Bar Home” online portált. A bárok tulajdonosai itt mindent megtalálnak, amire szükségük van egy házhozszállítási vagy átvételi szolgáltatás létrehozásához. A vendéglősök ingyenes szoftvert kapnak saját koktélcímkéik, receptjeik megtervezéséhez és kinyomtatásához, valamint a közösségi médián keresztüli marketing segítséget is kapnak. „A bárok számára mindez ingyenes. És végül mi is profitálunk belőle, vélhetően még a világjárvány után is” – mondta Nicolas Rampf, a Bacardi egyik vezetője, akit a Handelsblatt német gazdasági hetilap honlapja idézett.

A „Bring the Bar Home” online portál nyitólapja

A Bacardi nemrégiben elkezdett alkoholmentes italokat kínálni. „Technológiailag nagyon bonyolult volt olyan aperitifek kifejlesztése, mint Martini Vibrante vagy Floreale, amelyek nem tartalmaznak alkoholt” – magyarázta Nicolas Rampf. A kevés alkohollal vagy anélkül fogyasztott szeszes italok kategóriája, illetve a „tudatos ivás” még mindig kevésbé népszerű. De ez a szegmens tízszeresére nőhet a következő öt évben. Elsősorban a „digitális bennszülöttek” szeretnek alkohol nélkül koktélozni.

A Bacardi 158 évvel ezelőtti megalapítása óta számos válságot, háborút élt át. 1862-ben a spanyol emigráns és kereskedő, Facundo Bacardi Masso vett egy kis rumfőzdét Kubában, és egyfajta forradalmat indított el. Társadalmilag elfogadhatóvá tette a rumot. Két desztillátumból, amelyeket szénnel szűrt, finom, tiszta rumot készített, amely alkalmas volt koktélok keverésre.

A cég portfóliója már mintegy 200 márkára nőtt a felvásárlások révén. 2018-ban a Bacardi teljesen átvette a tequila gyártót, a Patron Spirits-t, amelyet akkor 5,1 milliárd dollárra becsültek. Európa a Bacardi második legnagyobb piaca. Körülbelül 7000 embert alkalmaznak világszerte.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Hatásos magyar gyomorkeserű született „krumpliországban”

2025. február 22. 14:10

Az 1900-as években Kisvárda (is) komoly fejlődésnek indult, ennek motorja a burgonyatermesztés, illetve az arra épülő szeszgyártás volt.

Prémium japán kávézó nyílt Magyarországon – tényleg az ő kávéjuk a legfinomabb a világon?

2025. február 18. 09:40

A % Arabica kávézólánc a 2014-es alapítása óta folyamatosan terjeszkedik, és immár Budapesten is van üzletük.

Kiosztották a pálinkák „Oscar-díjait” Magyarországon – ezeket kóstolja meg!

2025. február 17. 09:40

Magyarországon kívül Romániából, Szlovákiából és Szerbiából is adtak be tételeket, összesen 151 településről.

Sütőtök februárban: a vastag héjú fajták igazán ellenállóak

2025. február 16. 14:10

A sütőtök az őszi és téli időszak egyik legkedveltebb zöldsége, amely nemcsak ízletes, hanem rendkívül jól tárolható is.

Szingapúrban a legmagasabb szintű az élelmiszerellátás biztonsága

2020. március 25. 08:17

A szupermarketek és élelmiszerüzletek polcai egyre több helyen ürülnek ki teljesen a világban. A nélkülözhetetlen élelmiszerekből sokan táraznak be otthonukban komoly készleteket.

Komoly hatással van a koronavírus a fogyasztói szokásokra

2020. május 6. 08:46

Az online vásárlások gyakorisága megnő, a munkahelyi és így a pénzügyi bizonytalanságok fokozódnak, illetve a nemzetközi utazások minimalizálódnak.

Bérnövekedés az élelmiszeriparban a koronavírus miatt

2020. március 25. 13:19

A Mondeleznek Magyarországon, Székesfehérváron is van üzeme. Itt nemzetközileg elismert és közkedvelt márkák csokoládé és keksztermékeit gyártják.

Továbbra is mély gödörben a holland kertészeti ágazat

2020. július 26. 08:43

A holland kertészeti kivitel 2020 áprilisában 11 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban. A legnagyobb csökkenést – mintegy 35 százalékot – a vágott virág kivitelében regisztrálták.