Ez az étel nem csak látványos és finom, hanem nagyon egészséges is.
A céklában ugyanis rengeteg vas van, melyre nagy szüksége van szervezetünknek. Bátran készítsétek el, nem fogjátok megbánni!

Hozzávalók:
- 4 nagyobb cékla
- 1 fej karfiol
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 6 db újkrumpli

Elkészítés:
A krumplit és a karfiolt megpucoljuk, majd sós vízben puhára főzzük.
A céklákat is meghámozzuk, majd nagyjából azonos vastagságú köröket szelünk belőlük.
Ezután egy másik edényben a céklát is puhára főzzük.
Ha a krumpli és a karfiol kellően omlós, leszűrjük, majd egy turmixgépbe/bármilyen pépesítő gépbe tesszük. Hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát, sózunk, borsozunk. Krémet készítünk belőle. A gép tetejét levesszük, és hozzáadunk 4-5 karika főtt céklát. Újra pépesítünk, és ha már szép egyenletes rózsaszín krémünk van, akkor készen vagyunk vele.
Ezután nincs más dolgunk, mint a megfőtt céklát is leszűrni, majd két karika közé krémet kenni, és máris tálalható.
Hidegen és melegen, magában és köretként is fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!