Életmód, gasztronómia

Céklaszendvics

Agrofórum Online

Ez az étel nem csak látványos és finom, hanem nagyon egészséges is.

A céklában ugyanis rengeteg vas van, melyre nagy szüksége van szervezetünknek. Bátran készítsétek el, nem fogjátok megbánni!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb cékla
  • 1 fej karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 6 db újkrumpli

Elkészítés:

A krumplit és a karfiolt megpucoljuk, majd sós vízben puhára főzzük.

A céklákat is meghámozzuk, majd nagyjából azonos vastagságú köröket szelünk belőlük.

Ezután egy másik edényben a céklát is puhára főzzük.

Ha a krumpli és a karfiol kellően omlós, leszűrjük, majd egy turmixgépbe/bármilyen pépesítő gépbe tesszük. Hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát, sózunk, borsozunk. Krémet készítünk belőle. A gép tetejét levesszük, és hozzáadunk 4-5 karika főtt céklát. Újra pépesítünk, és ha már szép egyenletes rózsaszín krémünk van, akkor készen vagyunk vele.

Ezután nincs más dolgunk, mint a megfőtt céklát is leszűrni, majd két karika közé krémet kenni, és máris tálalható.

Hidegen és melegen, magában és köretként is fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Húsvéti termelői piacok és kézműves vásárok

2025. április 19. 13:10

Húsvét előtt országszerte rendezett termelői piacok és kézműves vásárok élénkítik a helyi gazdaságot, és ápolják a húsvéti hagyományokat.

Praktikus tanácsok gombaszedőknek + videó

2025. április 7. 16:40

A tavasz első gombáit vadásztuk Vass Éva gombaszakellenőrrel a pilisi erdőkben. Megismerkedhetünk a cseh kucsmagombával, az osztrák csészegombával, de mutatunk videónkban még egy gyönyörű, ám mérgező gombát, az óriás papsapkát is.

A kovász „titkos” feladata: ettől válik egészségessé a kenyér a szervezetünk számára

2025. február 27. 16:10

A kovászban probiotikumok és prebiotikumok is megtalálhatók, amelyek az emésztőszervrendszerünkre fejtik ki előnyös hatásukat.

Miért fogyasszunk csírát?

2025. február 27. 08:10

A csíráztatott magvak olyan fogyasztásra szánt zöldségeket jelentenek, amelyeket a növekedés nagyon korai szakaszában takarítottak be.

Ha péntek, akkor halas recept: pontyfalatka

2019. április 5. 09:53

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Összefoglaló a növényvédő szerek háztáji alkalmazásáról

2019. szeptember 2. 11:49

A növényvédő szerek otthoni alkalmazásánál számos előírást és íratlan szabályt be kell tartani annak érdekében, hogy növényünk, környezetünk, családunk és a magunk egészségét ne veszélyeztessük. Ez az összefoglaló útmutatásul szolgál a szakszerű, biztonságos és eredményes háztáji növényvédőszer-használatról.

„Almát eszem, ropog a fogam alatt”…

2018. szeptember 17. 13:44

Az alma a legértékesebb gyümölcseink közé tartozik. A csecsemőket is először reszelt almával szoktatják a szilárd ételekhez a kiváló étrendi és emésztést javító hatása miatt.

Seprűzanót: Minden, amit tudni érdemes

2021. december 23. 04:36

A seprűzanót vagy seprőzanót hazai karrierje egy amerikai mesével kezdődött, majd a különleges téli dekorációt igénylők bejárati ajtajánál folytatódott. Mit kell tudnunk a növényről? Hogyan gondozzuk, hogy év közben a kertünket díszítse?