27℃ 18℃
június 3. Klotild, Cecília, Károly
Életmód, gasztronómia

Céklaszendvics

Agrofórum Online

Ez az étel nem csak látványos és finom, hanem nagyon egészséges is.

A céklában ugyanis rengeteg vas van, melyre nagy szüksége van szervezetünknek. Bátran készítsétek el, nem fogjátok megbánni!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb cékla
  • 1 fej karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 6 db újkrumpli

Elkészítés:

A krumplit és a karfiolt megpucoljuk, majd sós vízben puhára főzzük.

A céklákat is meghámozzuk, majd nagyjából azonos vastagságú köröket szelünk belőlük.

Ezután egy másik edényben a céklát is puhára főzzük.

Ha a krumpli és a karfiol kellően omlós, leszűrjük, majd egy turmixgépbe/bármilyen pépesítő gépbe tesszük. Hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát, sózunk, borsozunk. Krémet készítünk belőle. A gép tetejét levesszük, és hozzáadunk 4-5 karika főtt céklát. Újra pépesítünk, és ha már szép egyenletes rózsaszín krémünk van, akkor készen vagyunk vele.

Ezután nincs más dolgunk, mint a megfőtt céklát is leszűrni, majd két karika közé krémet kenni, és máris tálalható.

Hidegen és melegen, magában és köretként is fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Allergia megelőzése avokádóval – tudományos áttörés?

2025. május 18. 16:10

Egy finn kutatás szerint a terhesség alatti avokádófogyasztás jelentősen csökkentheti a csecsemők ételallergiájának kockázatát.

Ha péntek, akkor halas recept: Sült ponty káposztával

2019. április 19. 06:03

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

A kenyér íze

2018. október 1. 12:33

A közelgő vetésidőben a végtermékről szólni logikátlannak tűnik. A kenyér íze elsősorban a pékeken, a tésztakészítésen, meg a sütési technológián múlik. Azért az sem mindegy, hogy milyen fajtát választunk, milyen agrotechnikát alkalmazunk és máris eljutottunk a vetéshez. Így formálódik a Jóisten ege alatt a kenyér íze; vetéstől aratásig.

Nyertem, de hogyan tovább? (I.rész)

2018. március 20. 20:14

Amennyire vártam 2016-ban a jóváhagyó határozatot, most 2018-ban azon gondolkozom, hogy megtudom-e valósítani.

Külföldi nyaralás és növényegészségügy III. – a részletek

2023. július 25. 05:40

Ebben a részben a legfontosabb gyakorlati kérdések lesznek kiemelve, kezdve a növényegészségügyi bizonyítvánnyal, a növényi termékekre vonatkozó mennyiségi előírásokkal és a tiltott károsítókkal kapcsolatosan.