Életmód, gasztronómia

Őszi vitaminbomba

Agrofórum Online

Ha ránézek erre a színes különlegességre, azonnal az ősz jut eszembe. Természetesen nem csak akkor készíthető el, de a zöld-lila-narancssárga kombinációja a lehulló falevelek színkavalkádját idézi.

Arról nem is beszélve, mennyire egészséges mindhárom hozzávalója. A cékla tele van antioxidánsokkal, vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere-folyamatait szabályozza. Az édesburgonya pedig jótékony hatással van a látásra, javítja az immunrendszer működését, segíti az emésztést. Remélem meggyőztelek Téged is, hogy készítsd el ezt a finomságot.

Hozzávalók:

  • 1 csomag spenót (kb 4 marék)
  • 3 közepes cékla
  • 4 közepes édesburgonya
  • olívaolaj/kókuszolaj
  • grill zöldségkeverék
  • oregánó
  • kurkuma
  • szerecsendió

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk.

Egy nagyobb tepsibe olívaolajat öntünk, majd beletesszük a spenótot, céklát, és édesburgonyát.

Megszórjuk oregánóval, grill zöldségkeverékkel, majd jól összekeverjük.

Az igazi őszi ízélményt egy kevés kurkuma és szerecsendió hozzáadásával érjük el.

Ezután kb. 40 percig sütjük.

Kiváló köret bármilyen natúr húshoz, de magában is tökéletes.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kenyeret sütni újra menő – Mutatjuk, miért hódítanak az ősgabonák

2025. augusztus 19. 14:10

Ősi gabonák, bio minőség, valódi kovász: így lehet egészséges és különleges az idei új kenyér – mutatjuk, hogyan!

Így hasznosíthatja a cickafarkfüvet otthon

2025. augusztus 18. 13:10

A cickafarkfű erősíti az immunrendszert, enyhíti a görcsöket és sebgyógyító hatású – mutatjuk, hogyan használhatja hatékonyan!

Nyitott Porták Napjai – Gasztronómiai és kulturális kalandok

2025. augusztus 18. 08:10

Országszerte több mint 150 családi gazdaság, pince és manufaktúra nyitja meg kapuit 2025. augusztus 23. és október 4. között.

Édes, roppanós, friss – a tökéletes főtt kukorica receptje

2025. augusztus 8. 16:10

A friss kukorica édes és illatos, de csak akkor, ha tudjuk, hogyan főzzük meg helyesen. Mutatjuk a lépéseket a tökéletes eredményhez.

Máktorta, egyetlen kanál liszt nélkül

2024. január 27. 08:10

A mák a tél egyik legnépszerűbb élelmiszere, amiből nagyon sokféle finomság készíthető.

Nagyböjti halas recept: Pontyfilé diós bundában

2019. március 15. 09:37

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Csörögefánk

2018. február 16. 08:07

Az idei év felfedezése számomra a csörögefánk. Az első kísérlet óta már nem is tudom, hányszor készült, de egyértelmű favorit lett.