6℃ 4℃
december 12. Gabriella, Johanna, Franciska
Életmód, gasztronómia

Őszi vitaminbomba

Agrofórum Online

Ha ránézek erre a színes különlegességre, azonnal az ősz jut eszembe. Természetesen nem csak akkor készíthető el, de a zöld-lila-narancssárga kombinációja a lehulló falevelek színkavalkádját idézi.

Arról nem is beszélve, mennyire egészséges mindhárom hozzávalója. A cékla tele van antioxidánsokkal, vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere-folyamatait szabályozza. Az édesburgonya pedig jótékony hatással van a látásra, javítja az immunrendszer működését, segíti az emésztést. Remélem meggyőztelek Téged is, hogy készítsd el ezt a finomságot.

Hozzávalók:

  • 1 csomag spenót (kb 4 marék)
  • 3 közepes cékla
  • 4 közepes édesburgonya
  • olívaolaj/kókuszolaj
  • grill zöldségkeverék
  • oregánó
  • kurkuma
  • szerecsendió

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A céklát és az édesburgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk.

Egy nagyobb tepsibe olívaolajat öntünk, majd beletesszük a spenótot, céklát, és édesburgonyát.

Megszórjuk oregánóval, grill zöldségkeverékkel, majd jól összekeverjük.

Az igazi őszi ízélményt egy kevés kurkuma és szerecsendió hozzáadásával érjük el.

Ezután kb. 40 percig sütjük.

Kiváló köret bármilyen natúr húshoz, de magában is tökéletes.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Szénsavas vízzel öntözve sokat ártok a szobanövényeknek? A válasz meglepő lesz

2025. december 10. 16:10

A kissé állott, szobahőmérsékletű esővíz talán a legjobb a szobanövények öntözéséhez, ám ez nem mindenki számára elérhető. Ilyenkor jönnek elő a különleges alternatívák.

Olcsó karácsonyi trükkök: ünnepi klasszikusok diómentesen, recepttel

2025. december 10. 08:10

Idén a dió ára sokakat sokkol, de a karácsonyi sütésről ezért még nem mondunk le. Kipróbált receptjeinkkel könnyen pótolható az alapanyag.

Különös objektumok emelkedtek a zalai városban, mindenki a csodájukra jár

2025. december 9. 09:10

Karácsony előtt megsokasodnak a „csodák” az országban, már csak azért is, mert az emberek könnyebben jótékonykodnak, mint máskor.

A tűzifa károsíthatja is a kályhánkat, kevesen vannak tisztában ezzel

2025. december 8. 16:10

A tűzgyújtásnak megvan a maga „trükkje”, érdemes néhány jó tanácsot megfogadni, ha a kályhánkat, kandallónkat, kazánunkat hosszú távon szeretnénk megbízhatóan használni.

Almás-körtés őszi pite

2019. november 24. 05:37

„Ronda, de finom” – így hirdetik a piacon a vajkörtét, ami furán hangzik, de végülis igaz. Nekünk szerencsére otthon is bőséggel terem, így nem kellett a piacról beszereznünk ezt a valóban formátlan gyümölcsöt, ami most újfent egy ínycsiklandozó pite alapanyagaként szolgált.

Hideg van: jöhet egy klasszikus marhagulyás?

2019. november 23. 05:39

Egy tányér forró gulyás – aki szereti annak egy kis csípős paprikával megbolondítva – még a legborongósabb őszi napokon is képes „feléleszteni” az embert!

Szilvás-fahéjas pite manduladarabokkal

2019. szeptember 15. 12:30

Pite minden mennyiségben! - szoktam mondani, hiszen teljesen odavagyok értük. Legyen sós vagy édes, zöldséges vagy lekváros, kerek vagy szögletes.

Töltött káposzta: a magyar gasztronómia ikonikus fogása - 1. rész

2021. április 10. 03:36

Itt az idő, teret kell szentelnünk annak az ételnek, amely idehaza nem is egyszerűen csak egy étel, hiszen sokan a nemzeti öndefiníciónk egyik alappilléreként is tekintenek rá: a töltött káposztának.