Életmód, gasztronómia

Pad thai – házilag

Agrofórum Online

Régóta izgatta a fantáziámat ez a tradicionális thai étel, melynek számos elkészítési módja van a legkülönfélébb hozzávalókkal.

Elkészítettem a saját verziómat, és azonnal a család egyik kedvence lett. Próbáljátok ki Ti is, és kísérletezzetek bátran!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 nagy póréhagyma
  • 6 közepes méretű répa
  • 1 kis csomag sós földimogyoró
  • 2 marék spenótlevél
  • bors
  • oregánó
  • olívaolaj
  • 500g darálthús
  • 1 csomag rizstészta (500g)
  • szójaszósz

Elkészítés:

A répát és a póréhagymát hosszanti csíkokra vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajra tesszük, kis víz hozzáadásával fedett tető alatt megpároljuk.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd egy kisebb serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.

Ha a répa és a hagyma kellően puha, hozzáadjuk a földimogyorót és a spenótleveleket. Szójaszószt csepegtetünk rá, majd pár percig kis lángon pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a darált húst és az oregánót, majd 5 perc főzés után levesszük a tűzhelyről.

A rizstésztát vízben kb. 5 perc alatt puhára főzzük.

Összekeverjük egy nagy tálban a tésztánkat és a zöldséges húst, majd friss spenótlevéllel és szójaszósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Coca-Cola új ízzel rukkol elő

2025. január 29. 17:10

A Coca-Cola új üdítőszériája nosztalgikus ízen alapszik. A termék várhatóan egy évig lesz elérhető a polcokon.

A hét legjobb takarítási trükk

2025. január 27. 12:10

A #CleanTok-on takarítási tippeket osztanak meg az emberekkel. Vannak közöttük olyanok, amelyek mindannyiunk számára hasznosak lehetnek.

Sós borok, sós pálinkák a népi gyógyászatban

2025. január 26. 12:10

A „csodaszereket” jobbára gabonából, kukoricából, burgonyából, törkölyből készítették, majd sós vízzel dúsították.

Hogyan fogyasszuk a propoliszt?

2025. január 17. 07:10

A propolisz antibakteriális tulajdonságai csökkentik a szájüregi baktériumokat és segítenek megelőzni a fogínygyulladást, fogszuvasodást és fertőzéseket.

Őszi terméshatározó III. rész – tapadó vadszőlő, kökény, közönséges boróka

2019. október 9. 04:37

A természetben a ritkábban előforduló kék árnyalatok igazán egyedivé, különlegessé teszik egy növény megjelenését. Az ősszel érő, kékes színű termésüket leszámítva a tapadó vadszőlő, a kökény és a közönséges boróka igen különböznek egymástól, de érdemes kicsit közelebbről megismerkedni velük.

Mindent a Lyme-kórról

2019. június 28. 04:36

A rovarok által terjesztett betegségek tekinthetők a mezőgazdaságban dolgozók biológiai kórokú foglalkozási betegségeinek is. Az ízeltlábúak által terjesztett betegségek közül az egyik legfontosabb a Lyme kór.

Legyen saját fűszerkertünk - 3. rész

2019. május 21. 04:37

Cikksorozatunk harmadik részében az árvacsalánfélék családjába tartozó rozmaring, oregánó, kakukkfű és az őszirózsafélék családjába tartozó cickafark kerülnek ismertetésre.

Mire figyeljünk szobanövényeink átültetésénél?

2018. november 2. 08:29

Az átültetés időpontjára univerzális szabály nincs. Nagy általánosságban véve tél végén-tavasz elején ültetünk át, de a legtöbb szobanövény esetében tavasztól őszig el lehet végezni a munkát.