32℃ 20℃
június 7. Róbert, Robertina, Arianna, Fülöp, Roberta
Életmód, gasztronómia

Vaníliás-kakaós fenyő

Agrofórum Online

Vészesen közeledik a karácsony és szép lassan én is ünnepi hangulatba kerülök. Ezt onnan is tudom, hogy egyre több karácsonyi recepten ötletelek, melyekből most egy egyszerű, de mégis látványos édességet hozok nektek.

Ez a kakaóval töltött, mutatós karácsonyfa pompás dísze lehet az ünnepi asztalnak, de érdemes rögtön párban készíteni, mert garantáltan gyorsan elkapkodja a család!

 Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta

Töltelékhez:

  • 2 kk. nádcukor
  • 2 kk. őrölt fahéj
  • 2-3 csepp étolaj
  • 2 kk. holland kakaópor
  • 2 kk. Nestlé kakaópor
  • Vanília aroma
  • 1 tojás
  • Díszítéshez porcukor, karácsonyi cukrok

Elkészítés:

A leveles tésztát felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből és állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A leveles tésztát kisimítjuk és a hosszanti oldal mentén kettévágjuk.

A töltelék hozzávalóit egy kisebb tálban összekeverjük és az egyik tésztalapra kanalazzuk, majd kisimítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot.

A tésztát ezután elforgatjuk teljesen magunk felé, majd egy fenyőfa-formát vágunk ki belőle. Éles késsel bevagdossuk a széleit, és a csíkokat megtekerjük.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral és karácsonyi cukorkákkal meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Ötletek bodzára: így dolgozzuk fel a friss bodzavirágokat!

2025. június 1. 05:40

Végre virágzik a bodza és készülhetnek a bodzás finomságok! Az elkészítési lehetőségekből szemezgetünk most.

Varázsgomba: terápia vagy tudatmódosító kockázat?

2025. május 25. 11:10

A varázsgomba új reményt nyújthat a mentális betegségek kezelésében – de csak tudatos, szabályozott körülmények között.

Matcha-hiány: a kereslet meghaladja a kínálatot

2025. május 22. 08:10

Japánban globális keresletnövekedés okoz matcha-hiányt, miközben a termelés bővítése komoly akadályokba ütközik.

Allergia megelőzése avokádóval – tudományos áttörés?

2025. május 18. 16:10

Egy finn kutatás szerint a terhesség alatti avokádófogyasztás jelentősen csökkentheti a csecsemők ételallergiájának kockázatát.

Almaecet házilag, ha sok az almánk

2023. szeptember 25. 05:40

Sokan a diétás étrendjük részeként ismerik, vannak, akik egészségmegőrzés érdekében alkalmazzák, de az biztos, hogy igazi kincs otthon az almaecet. Mi kell az almaecethez? Nézzünk is egy receptet!

A füge levele is hasznosítható, ezt kevesen tudják

2023. július 24. 13:10

Már a múlté az, hogy a fügét az egzotikus növények közé soroljuk, hiszen napjainkban – minimális odafigyeléssel – gyakorlatilag az ország bármely részén sikerrel lehet neveli.

Így készíthet mézes-ibolyás vajkrémet

2024. március 22. 08:10

A TikTok egyik legnézettebb és legszebb agrár-gasztronómiai videójában megmutatják nekünk, miként lehet a kertben nyíló ibolyákból lélegzetelállítóan szép mézes-ibolyás vajkrémet készíteni.

Mihez kezdjünk a zöld paradicsomokkal?

2024. október 4. 08:10

A zöld paradicsom íze savanykás, az állaga sem olyan puha, mint a pirosaké. Emiatt másfajta ételekben és másképp tanácsos felhasználni.