Életmód
Életmód

10+1 traktoros videó kisgyerekeknek

10+1 traktoros videó kisgyerekeknek

Agrofórum Online

A Youtube-nak köszönhetően gyerekvideók tárháza jelent meg a legkisebbek számára. Ezek között azonban nem könnyű kiigazodni, a minőség és a tartalom rendkívül sokszínű. Ezeknél a kisfilmeknél sokkal jobb, ha a gyereket kivisszük traktorozni, ha meglátogatunk egy tanyát vagy ellátogatunk a januári AGROmashEXPO kiállításra, de a téli hónapokban jó szórakozás lehet egy-egy ilyen videó megtekintése.

1.

Az egyik legjobb és legprofibb, rendkívül látványos videóban Bruder távirányítós játékok szerepelnek. Az alábbi kisfilmben egy hígtrágyázni induló John Deere traktor akad el, amit egy JCB Fastrac segít ki. Vajon, sikerül a mentési akció? A kisfilmben feltűnik még Steyr traktor, Amazone permetezőgép és vetőgép, valamint számos más gyártó terméke is. Ez biztosan a gyerekek kedvence lesz.

2.

Az alábbi videó színvonalában messze elmarad az előzőktől, ám a gyerekeket nagyon leköti. Ha magyarul lenne, még a színek ismertetésére is hatásos módszer lehetne, de az angolul tanulást mindenképpen segítheti óvodások, kisiskolások számára. A traktorok szépen sorban merülnek el a festékkádban, így lesz a New Hollandból fekete erőgép, a John Deere-ból Zetor-piros mezőgazdasági vontató.

3.

A Youtube-ozó kicsik körében nagyon népszerűek a különböző számítógépes vagy konzolos játékok videói, ami felnőtt fejjel talán nehezen értelmezhető, hiszen az autók, gépek csak ide-oda jönnek-mennek. Van ilyen traktorosból is, íme egy népszerű animáció, ahol az erőgépekkel egy akadálypályán kell keresztüljutni focilabdákon, emelkedőkön és tekebábukon keresztül. A traktoros színkavalkád hosszasan leköti a gyerekek figyelmét, és közben meg lehet tanítani nekik a pótkocsifajtákat.

4.

Nagyon aranyos grafikával mutatja be a különböző mezőgazdasági munkákat az alábbi videó. Elsőként egy traktor összeállítását figyelhetjük meg, majd indulhat a meló. Bálázó felcsatol, és irány föld, de a bálákat fel is kell ám szedni…

5.

Az előzőhöz sokban hasonló videóban már fakitermelést is láthatunk STIHL fűrésszel, ami után vegyesen jönnek a kamionok, targoncák, sőt meglepő módon egy tank is.

6.

A mezőgazdasághoz a haszonállatok is hozzátartoznak. A baromfik, sertések, marhák, lovak. Ezeket pedig szállítani is lehet, mint az a lenti videóból kiderül.

7.

A kicsik körében szintén népszerűek a különböző játékbemutatók, az alábbi videóban például egy farmot építhetünk fel gépekkel, jószágokkal, kerítéssel. A gyerekek egészen biztosan imádni fogják. Pótkocsik, traktorok, pickup, állatok – ebben is minden megvan, aminek egy ilyen videóban benne kell lennie.

8.

Szintén a színek angol nyelvű elsajátítását segítheti ez a traktoros videó, ahol furcsa módszerrel almát, répát, káposztát, padlizsánt takarítanak be a gépek.

9.

Marhákkal kezdődik, de aztán a legkülönbözőbb traktormárkákkal folytatódik az alábbi kis videó, ahol Antonio Carraro, Versatile, Renault és egyéb gépek is felismerhetők. Itt is van kaszálás, rendfelszedés, de trágyaszórás is.

10.

Lazítás, széna- és fahordás is van az alábbi, az előzőhöz nagyon hasonló videóban.

10+1

Végezetül még egy nagyszerű videó Bruder játékokkal, ezúttal egy Claas traktor borul fel, amit egy Caterpillar lánctalpas rakodó állít fel.

Jó szórakozást kívánunk kicsiknek és nagyoknak!

Több mint egy mester, több mint egy mesterség - debreceni mézeskalács manufaktúra

2020. január 19. 10:36

Radics László népi iparművésszel, a Népművészet Mesterével, a szakmája gyökereiről, a több száz éve megőrzött eszközökről, alapanyagokról beszélgettünk.

Napelemekkel látják el az afrikai sörfőzdéket

2020. január 17. 13:36

A világ legnagyobb sörfőzője kiemelte, hogy 2025-ig el szeretnék érni, hogy globálisan az összes energiafelhasználásokat megújuló energiaforrásokból tudják biztosítani.

Szívgyógyszer sem lenne nélkülük - a gyógynövények reneszánsza

2020. január 12. 08:21

A hazai fogyasztók továbbra is a kamillavirágot, a bodza- és hársfavirágot, valamint a csipkebogyót, illetve az ezekből készült teákat vásárolják a legnagyobb számban.

Zöld energiával készítik a sört

2020. január 9. 17:03

Az akvizíciónak köszönhetően az Európában gyártott és értékesített sörök előállítását teljes egészében megújuló energiaforrásból fedezik, amihez Spanyolországban és Németországban létesített napelem farmok szolgáltatják az energiát.

Tavasszal kezdődhet a magyar Renner traktorok sorozatgyártása

2018. február 1. 15:01

Az utolsó engedélyek, minősítések beszerzésre van hátra, így a tervek szerint tavasszal már megkezdődhet a sorozatgyártás.

Lendületesen bővült a traktorpiac májusban

2019. június 12. 05:37

A májusi versenyt a John Deere nyerte 63 darabbal és 19 százalékos piaci részesedéssel. Az elmúlt havi listán a New Holland és a Claas 32, illetve 30 darabbal állhatott még fel a dobogóra.

CASE IH traktorok lepték el a békéscsabai repülőteret

2018. június 25. 12:03

2018-ban is nagy érdeklődés kísérte az Agro-Békés Kft. nyílt napját a békéscsabai repülőtéren. A munkagépek mellett természetesen a CASE IH traktorok és kombájnok álltak a középpontban.

Gépészet Képgaléria Videó

A New Holland metán hajtású traktor koncepciója elnyerte a 2018 Good Design díjat

2019. január 15. 08:02

A nemzetközi zsűri a metán hajtású traktor koncepcióját is beválasztotta a 26 nyertes közé. Valós körülmények között a koncepció traktor 10%-kal kisebb szén-dioxid emisszióval és 80%-kal kisebb teljes emisszióval dolgozik, mint a hasonló dízelmotoros traktor.