Életmód
Életmód

10+1 traktoros videó kisgyerekeknek

10+1 traktoros videó kisgyerekeknek

Agrofórum Online

A Youtube-nak köszönhetően gyerekvideók tárháza jelent meg a legkisebbek számára. Ezek között azonban nem könnyű kiigazodni, a minőség és a tartalom rendkívül sokszínű. Ezeknél a kisfilmeknél sokkal jobb, ha a gyereket kivisszük traktorozni, ha meglátogatunk egy tanyát vagy ellátogatunk a januári AGROmashEXPO kiállításra, de a téli hónapokban jó szórakozás lehet egy-egy ilyen videó megtekintése.

1.

Az egyik legjobb és legprofibb, rendkívül látványos videóban Bruder távirányítós játékok szerepelnek. Az alábbi kisfilmben egy hígtrágyázni induló John Deere traktor akad el, amit egy JCB Fastrac segít ki. Vajon, sikerül a mentési akció? A kisfilmben feltűnik még Steyr traktor, Amazone permetezőgép és vetőgép, valamint számos más gyártó terméke is. Ez biztosan a gyerekek kedvence lesz.

2.

Az alábbi videó színvonalában messze elmarad az előzőktől, ám a gyerekeket nagyon leköti. Ha magyarul lenne, még a színek ismertetésére is hatásos módszer lehetne, de az angolul tanulást mindenképpen segítheti óvodások, kisiskolások számára. A traktorok szépen sorban merülnek el a festékkádban, így lesz a New Hollandból fekete erőgép, a John Deere-ból Zetor-piros mezőgazdasági vontató.

3.

A Youtube-ozó kicsik körében nagyon népszerűek a különböző számítógépes vagy konzolos játékok videói, ami felnőtt fejjel talán nehezen értelmezhető, hiszen az autók, gépek csak ide-oda jönnek-mennek. Van ilyen traktorosból is, íme egy népszerű animáció, ahol az erőgépekkel egy akadálypályán kell keresztüljutni focilabdákon, emelkedőkön és tekebábukon keresztül. A traktoros színkavalkád hosszasan leköti a gyerekek figyelmét, és közben meg lehet tanítani nekik a pótkocsifajtákat.

4.

Nagyon aranyos grafikával mutatja be a különböző mezőgazdasági munkákat az alábbi videó. Elsőként egy traktor összeállítását figyelhetjük meg, majd indulhat a meló. Bálázó felcsatol, és irány föld, de a bálákat fel is kell ám szedni…

5.

Az előzőhöz sokban hasonló videóban már fakitermelést is láthatunk STIHL fűrésszel, ami után vegyesen jönnek a kamionok, targoncák, sőt meglepő módon egy tank is.

6.

A mezőgazdasághoz a haszonállatok is hozzátartoznak. A baromfik, sertések, marhák, lovak. Ezeket pedig szállítani is lehet, mint az a lenti videóból kiderül.

7.

A kicsik körében szintén népszerűek a különböző játékbemutatók, az alábbi videóban például egy farmot építhetünk fel gépekkel, jószágokkal, kerítéssel. A gyerekek egészen biztosan imádni fogják. Pótkocsik, traktorok, pickup, állatok – ebben is minden megvan, aminek egy ilyen videóban benne kell lennie.

8.

Szintén a színek angol nyelvű elsajátítását segítheti ez a traktoros videó, ahol furcsa módszerrel almát, répát, káposztát, padlizsánt takarítanak be a gépek.

9.

Marhákkal kezdődik, de aztán a legkülönbözőbb traktormárkákkal folytatódik az alábbi kis videó, ahol Antonio Carraro, Versatile, Renault és egyéb gépek is felismerhetők. Itt is van kaszálás, rendfelszedés, de trágyaszórás is.

10.

Lazítás, széna- és fahordás is van az alábbi, az előzőhöz nagyon hasonló videóban.

10+1

Végezetül még egy nagyszerű videó Bruder játékokkal, ezúttal egy Claas traktor borul fel, amit egy Caterpillar lánctalpas rakodó állít fel.

Jó szórakozást kívánunk kicsiknek és nagyoknak!

Jelölési és minőségi hibák is akadtak a debreceni kolbászoknál

2019. július 18. 11:33

Több vizsgált húskészítmény nem felelt meg a Magyar Élelmiszerkönyv "csemege debrecenire" vonatkozó speciális előírásainak.

Jelentősen nőtt a hazai sörgyártók tavalyi árbevétele

2019. július 18. 06:33

A 2018-as beszámolók feldolgozása azt mutatja, hogy a sörgyártók 21 milliárd forinttal tudták növelni árbevételüket, ami meghaladta a 166 milliárd forintot.

Idén is elindult a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

2019. július 17. 08:33

A NAK már megalakulása óta, 2013-tól a MAGOSZ-szal együttműködve szervezi a jótékonysági programot, ezen keresztül a közösségek és a rászorulók támogatását.

Indul az ország első, diplomás Csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzése

2019. július 12. 11:15

Professzionális szinten sajátíthatók el a csokoládé, kávé és tea gyártásával kapcsolatos ismeretek a Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Karán, a szeptemberben induló Csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzésen. Az ország első, diplomával elismert szakirányú továbbképzésére augusztus 15-ig még lehet jelentkezni.

A 25. John Deere traktor – Márkahűség mesterfokon

2018. június 23. 08:01

Kozsuch Kornél 1994 óta gazdálkodik Kondoroson. A mezőgazdaság szeretetét az édesapjától örökölte, de a zöld sárga szerelem már a saját szívéből fakad. A napokban vette át családja körében a 25. John Deere traktorát a KITE Zrt. vezetőségétől.

A John Deere 9R traktorok 2019-es változatai

2018. július 30. 07:15

Első alkalommal ajánlanak 3,05 méter nyomtávú 9470RX, 9520RX, 9570RX és 9620RX szériájú gumihevederes traktorokat 76,2 cm és 91,4 cm hevederszélességgel.

Munkavonat és traktor ütközött

2018. június 7. 18:29

Halálos vasúti baleset történt Tárkány-Felsővasdinnye pusztán csütörtök délután - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A CLAAS NEXOS sorozata most rugózott első híddal

2018. november 13. 14:32

Az aktuális NEXOS sorozat, melyet a 2016-os EIMA kiállításon mutatott be a CLAAS, 14, egymástól teljesítményükben és méretükben különböző traktor modellt foglal magába.