Életmód

Egyen halat, finom falat!

Szuperfarm

Az európai éves fejenkénti halfogyasztás 20 kilogramm körül alakul, míg Magyarországon csak 6 kilogramm.

Magyarországon a 6 kilogrammos fejenkénti, éves halfogyasztás még mindig jelentősen elmarad a 20 kilogramm körüli európai átlagtól, ezért is fontosak a fogyasztást népszerűsítő rendezvények – mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szombaton az M1 aktuális csatornán.

Példaként említette az Öreg-Tavi Nagy Halászfesztivált Tatán, ahol október 19-21. között minden a magyar halról és a halételek készítéséről szól. Hozzátette, a magyar halászat helyzetének javításához nagyobb hangsúlyt kell helyezni a halfeldolgozás fejlesztésére, hogy könnyebben elérhetővé váljanak a feldolgozott élelmiszerek, többek között a filé vagy a szelet.

Lévai Ferenc kiemelte, a magyar hal egészséges, könnyű fehérjeforrás, amelynek a fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A lassan égő bükk lenne a legjobb tűzifa?

2024. november 20. 14:40

A legtöbb ember azt veszi figyelembe, hogyan tud a legolcsóbban tűzifához jutni. Azonban a fafajták fűtőértéke alapján érdemes választani.

Segít-e a méz az érelmeszesedés megelőzésében?

2024. november 14. 13:10

A méz több mint 180 különböző vegyületet tartalmaz, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat és természetes eredetű anyagokat.

Hallott már a 2 másodperces követési távolságról?

2024. november 13. 13:10

Ha még nem hallott, most bemutatjuk, további közlekedésszabályozási javaslatokkal együtt, amelyek az új KRESZ-be kerülhetnek.

Ezek a legjobb fafajok, ha kályhával (is) fűtünk

2024. november 12. 11:10

Melyik tűzifának van a legjobb fűtőértéke és adja a legtöbb hőt? Érdemes-e fenyőfával fűteni? Segítünk eligazodni a fafűtés alapkérdéseiben.

Folyamatosan biztosított lesz az élelmiszer-ellátás az ünnepek alatt is

2020. december 11. 07:03

Csirke- és pulykahús mellett lesz elég pecsenyekacsa, sovány és hízott liba is a boltokban éppúgy, mint sertés- és malachús, valamint virsli és más húskészítmény.

Lezárult a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző projekt

2023. július 30. 14:40

Míg korábban alig került hal a magyarok tányérjára, a hét éves ciklus végén csaknem húsz százalékkal többet fogyasztanak belőle.

Nagyon súlyos helyzetben van a hazai halágazat

2020. május 6. 04:36

A koronavírussal kapcsolatos járványügyi helyzet sajnos az akvakultúra ágazatot is súlyosan érinti. Fontos hangsúlyozni, hogy ez egyaránt vonatkozik az intenzív és a tógazdasági haltermelésre.

Ha péntek, akkor halas recept: pontyfalatka

2019. április 5. 09:53

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.