Életmód
Életmód

Floewater: valóban prémium víz, vagy egyszerű marketingfogás?

Floewater: valóban prémium víz, vagy egyszerű marketingfogás?

Agrofórum Online

Manapság – stílusosan kifejezve – a csapból is a Floewater reklámja folyik. Vajon mennyit ér igazából a Hell új terméke?

A Floewater nem új termék, a munkahelyeken, irodákban, edzőtermekben és a HORECA szektorban (vendéglátásban) 2021 óta már eddig is jelen volt. Most azonban óriási reklámkampány indult annak érdekében, hogy az egyéni vásárlók is megismerhessék és használhassák.

A magyar Hell Energy energiaital-, jegestea- és jegeskávé-gyártó vállalat termékkínálatába tartozó vizet prémium minőségűnek tartják a honlapjukon. A leírás szerint forradalmian új technológia biztosítja a tiszta ízt, megtisztítva a vizet minden elszíneződéstől, klórtól. Valamint eltávolítja a vízben esetlegesen felmerülő fizikai és kémiai szennyeződéseket 0,2 mikronig, miközben megőrzi a vízben lévő értékes oldott ásványianyag-tartalmat.

Mindezt két lépésben hajtják végre. Az első fázis az előszűrés, ekkor távolítják el a fémes ízt és az ólomtartalmat. Ha az alapvíz jó minőségű, nincs szükség előszűrő telepítésére. A második lépés a valódi szűrés, a fizikai és kémiai szennyeződések eltávolítása. Az ezüstionos szűrés még a baktériumok kialakulását, elszaporodását is meggátolja.

Az említett 0,2 mikronos mérettel kapcsolatban – az összehasonlítás kedvéért – érdemes megjegyezni, hogy az emberi hajszál 50-70 mikron méretű, vagyis a termék az ennél jóval kisebb szennyeződéseket is képes kiszűrni a vízből.

De vajon tényleg olyan előnyös tulajdonságokkal rendelkezik az így előállított víz, mint azt a gyártó ígéri? Ennek járt utána a Cleanwashers zöldkommunikációs csapat, amelynek részletes elemzése a Kreativ.hu oldalon olvasható.

A termék „zöld” tulajdonságai közé sorolják, hogy nem PET-palackban, hanem újrahasznosítható alumíniumdobozban árulják. Az újrahasznosítás energiaigénye csupán 5% az elsődleges előállításhoz képest.

A Cleanwashers ugyanakkor hiányolja, hogy az innovációt részben magyarázó CrystalTower szűrőrendszerről sem hivatkozás, sem részletesebb kifejtés formájában nem sok mindent tudunk meg, márpedig ez nagyban hozzájárulna a termék hitelességének növeléséhez.

További részletek a cikkben: Kattintson!

(Fotó: Floewater/Facebook)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Kovászos uborka, gluténmentesen

2024. július 13. 12:10

Próbálja ki a falusias verziót, krumpliszeletekkel készítse el a kovászos uborkát, és az még finomabb is lesz, mint a kenyeres változat.

10 természetes szúnyogriasztó

2024. július 12. 14:40

A legtöbben rovarriasztó spray-ket, vagy elektromos szúnyogriasztó készülékeket használnak, hogy megszabaduljanak a szúnyogoktól.

Új faj, a bütykös ásólúd fészkel a Hortobágyi-halastavon

2024. július 12. 10:40

A hazánkban ritkaságnak számító madárfaj, a bütykös hattyú már nem csak látogatóban járt a Hortobágyon, hanem otthonra is talált.

A gyümölcslé ugyanolyan egészségtelen, mint a cukros üdítők?

2024. július 10. 16:40

A gyümölcsleveket elsősorban a magas cukortartalmuk miatt tartják ugyanolyan egészségtelennek, mint a cukros üdítőket.

Van ólom a csapvizemben? Most pontos lakcím alapján megnézheti

2023. szeptember 8. 15:10

Habár nem ebben az évben készítette el a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGy) a „Nyitott laboratórium” nevet viselő országos ivóvízminőség felmérését, de annak eredményei mai napig érvényesek, sőt valószínűleg napról napra több fogyasztót érintenek.

Budapest vizét fenyegeti legjobban a lítium-ion akkumulátorok gyártása

2023. augusztus 20. 10:10

A lítiumra szüksége van az emberi szervezetnek, kérdés azonban, hogy milyen biológiai hatása lesz, ha az akkumulátorgyárak révén nagyságrendekkel emelkedik majd a koncentrációja a magyarországi vizekben.

Talajszennyezés: az arzén (As)

2021. november 4. 04:36

Az arzén az esetek túlnyomó többségében geológiai eredetű, a talaj mélyebb víztartó rétegeiben fordul elő és onnan kerül az ivóvízbe.

Az ivóvizek 94%-a „örök vegyi anyaggal” szennyezett az EU-ban

2024. július 12. 16:10

A teljes Európai Unióra kiterjedő ivóvízvizsgálat a minták 94%-ában TFA „örök vegyi anyag” szennyezést mutatott ki.