Gépinfo
Gépinfo

Világpremier: SsangYong Musso pick-up

Világpremier: SsangYong Musso pick-up

Agrofórum Online

A március 18-ig tartó Genfi Autószalonon a dél-korai SsangYong két újdonságot mutatott be. A teljesen elektromos koncepcióautó, az e-SIV mellett az új pick-up a Musso is itt mutatkozott be a nagyközönségnek.

A márkakereskedésekbe várhatóan nyáron kerül az újdonság, amely az 1993 és 2005 között gyártott SUV nevét kapta meg.

A Musso lesz a 2006-tól gyátott Actyon Sports utódja Európában, ugyanarra a platformra épül, mint a márka SUV-zászlóshajója, a Rexton negyedik generációs modellje. Az összkerékhajtás és a létraváz kombinációjához sok nagy szilárdságú acélt használtak fel, így közúton és terepen is különösen biztonságos a megbízható jármű.

A 2,2 literes négyhengeres turbódízel motor 181 lóerős teljesítményre, valamint 420 newtonméteres maximális nyomatékra képes. Hatfokozatú kézi- vagy automatikus Aisin-váltóval kérhető a kétkerék- és összkerékhajtású változat. Olyan asszisztensrendszerek növelik a biztonságot, mint a sávtartó és a holttérfigyelő.

A gazdag felszereltségű és kényelmes autó 9,2 collos képernyőjű infotainment rendszeréhez az Apple CarPlay és az Android Auto megoldásokkal is lehet csatlakoztatni okostelefonokat.

A két négyzetméter alapterületű platóra egy szabványos EUR-raklap is felfér, a Musso terhelhetősége alapból 1011 kilogramm. A legnagyobb vontatható tömeg 3,5 tonna, így a SsangYong pick-upja egyaránt alkalmas sportos és robusztus családi autónak, illetve a mezőgazdaságban is kiválóan kihasználható haszongépjárműnek.

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai – 2. rész

A 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállítás termékfejlesztési díj pályázatára rekordszámú, 41 db pályamű érkezett be. Ezúttal a különdíjasok bemutatását kezdjük el.

Gépinfo Képgaléria Videó

A 2019-es AGROmashEXPO díjazottjai - 1. rész

Bemutatkoznak a 2019-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow díjazottjai, ezúttal a nagydíjasokat vettük sorra.

A forgalma mellett nőtt a CLAAS jövedelmezősége is

A 2019-es üzleti évre a CLAAS a regionális bizonytalanságok ellenére stabil fejlődéssel számol a mezőgéptechnika világpiacán. A fejlődés egyik hajtóereje a professzionális mezőgéptechnika iránt jelentkező egyre erősödő érdeklődés.

Mezőgazdaság 5.0 a következő lépés!

A gépautomatizálási törekvések jelenleg a permetezés, a betakarítás és a vetés területén figyelhetők meg. A következő öt évben további automatizálási koncepciók és rendszerek várhatók az adatfeldolgozás és a szenzorfejlesztés területén, amelynek eredményeként teljesen automatizált eszközök és rendszerek jönnek létre.

A Ranger, a Vitara és a Transit áll kategóriája élén

Összesen 133 373 járművet adtak el a személyautó és kishaszonjármű piacon eddig ebben az évben. A két évvel ezelőttihez képest látványosabb 41 százalékos a bővülés. Az összevont listán októberben Ford, Suzuki, Toyota sorrend alakult ki a dobogón.

2018. november 8. 08:03

Nincs meglepetés: a Suzuki Vitara és a Ford Ranger a legnépszerűbb

Májusban összesen 14 620 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ami éves alapon 42,8 százalékkal haladja meg a bázisidőszakot – derült ki a Datahouse közleményéből.

2018. június 6. 09:30

AMG: 585 lóerős G-osztály Genfből

Néhány héttel a detroiti világpremier után a március 18-ig tartó Genfi Autószalonon is bemutatkozott a Mercedes-AMG G 63.

2018. március 11. 17:53

Visszaesett a hazai autópiac novemberben

Az összevont listán novemberben Ford, Suzuki, Volkswagen sorrend alakult ki. A múlt havi 13 495 darabos értékesítés 7 százalékos éves visszaesést jelent. Idén ez a második hónap, amikor mínuszt regisztráltak.

2018. december 9. 03:33