Gépinfo
Gépinfo

A 25. John Deere traktor – Márkahűség mesterfokon

A 25. John Deere traktor – Márkahűség mesterfokon

KITE Zrt.

Kozsuch Kornél 1994 óta gazdálkodik Kondoroson. A mezőgazdaság szeretetét az édesapjától örökölte, de a zöld sárga szerelem már a saját szívéből fakad. A napokban vette át családja körében a 25. John Deere traktorát a KITE Zrt. vezetőségétől.

Kozsuch Kornél családi gazdálkodóként tevékenykedik a Békés megyei községben, valamint a Szárító és Tároló Mezőgazdasági Zrt. elnök-igazgatói pozícióját tölti be, amit az édesapjától vett át. A családi gazdaság 1994-ben kezdte meg tevékenységét, amelyet azóta is közösen irányítanak a feleségével, aki az adminisztrációs feladatokat hajtja végre. Jelenleg három alkalmazottal dolgoznak 300 ha-on.

Területeiken kukoricát, hibridkukorica vetőmagot, napraforgót, búzát, valamint az izolációs részeken zöldborsót termelnek. Köszönhetően a jó minőségű, átlag 36,4 aranykoronás talajnak, nagyon szép termésátlagokat érnek el. Kukoricából a tavaly előtti, csapadékos évben több mint 12 tonnás, napraforgóból pedig évente 4 tonna feletti átlagtermést tudtak betakarítani, amennyiben a csapadék optimális időben érkezett. Hibridkukoricát a Szárító és Mezőgazdasági Zrt.-vel együtt a Pioneer számára állítanak elő.

Gépberuházásaikat igyekeztek az évek során úgy kialakítani, hogy a folyamatosan növekvő területnagyságot ki tudják szolgálni, de a környékbeli gazdálkodóknak is segítsenek bérmunkában, és arra is nagy figyelmet fordítottak, hogy a gépparkot a precíziós gazdálkodás igényei szerint alakítsák ki. Egy kombájnon kívül mindegyik eszköz alkalmas erre a gazdálkodási formára, mely az alkalmazottak örömére is szolgál, hiszen ez megkönnyíti az ő munkájukat is, kevesebb koncentrációt igényel, nem fáradnak el annyira a nap végére.

Az első John Deere traktor már a kezdetekben bekerült a gazdaságba, hogy leváltsa azokat az eszközöket, melyek nem voltak alkalmasak nagy területteljesítményre. Partnerünk véleménye ma is az, hogy egy jó és megbízható gépet kapott akkor. Nem véletlen, hogy kialakult az a szerelem, mely oda vezetett, hogy ma már a 25., egészen pontosan egy John Deere 6145R állt hadrendbe a gazdaságban, mely a kisebb területek vetését, növényápolását és egyéb kiszolgáló munkáit végzi majd el.

A traktorról többet az alábbi linken tudhat meg:

https://www.kite.hu/termekek/john_deere_6r_sorozatu_traktorok/119

Nem a győzelem a fontos - veterán traktorok szántóversenye

2019. április 22. 04:36

Wales legészakibb megyéje Flintshire, ahol a gazdák azzal akarják beírni magukat a történelembe, hogy öreg traktorokkal rendeznek szántóversenyt. A márciusi volt a 111. verseny.

Csúcstechnológia: automatizált műtrágyaszóró

2019. április 21. 10:36

A mezőgazdasági járműveket, gépeket gyártó DOT Technology és a New Leader Manufacturing bejelentette együttműködését. Első közös termékük egy csúcstechnológiás száraz műtrágyaszóró lesz.

400 forint fölé drágul az üzemanyag

2019. április 15. 12:15

A Mol Nyrt. bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán

Újautó-piac: márciusban Ford, Suzuki, Toyota sorrend alakult ki

2019. április 8. 11:33

Az éves alapú havi bővülés üteme februárban 13,9, míg januárban 11,2 százalékos volt – derült ki a Datahouse adatiból. Tehát míg februárban gyorsult a bővülési dinamika az előző hónaphoz képest, addig márciusban lassult.

Massey Ferguson 7719 - AZ ÉV TRAKTORA

2019. február 27. 09:34

A Massey Ferguson 7719 az Év Traktora lett saját kategóriájában a SIMA kiállításon 2019-ben.

Munkavonat és traktor ütközött

2018. június 7. 18:29

Halálos vasúti baleset történt Tárkány-Felsővasdinnye pusztán csütörtök délután - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Soha nem látott képek a Dutra traktorokról - Virtuális kiállítás indult a Korbuly családról

2018. december 13. 06:49

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az idén 125. éve született Korbuly János és hozzá kapcsolódva a Korbuly család életművét összefoglaló virtuális kiállítást indított útjára.

Mezőgépgyártók rangsorai az Egyesült Államokban és Kanadában

2018. november 12. 08:36

Az EDA (Equipment Dealer Association) májusban tette közzé a dílerek véleménye alapján készített 2018. évre vonatkozó gyártói rangsorát. A full-liner gyártók közül a Claas cég kapta a legmagasabb pontot a legtöbb kategóriában és érte el a legnagyobb összpontszámot.