Gépinfo
Gépinfo

A feltörekvő traktormárka – Bátran a többi modell mellé állhat a Kubota M7

A feltörekvő traktormárka – Bátran a többi modell mellé állhat a Kubota M7

Agrofórum Online

Az M7001-es széria tagjai csakugyan a leghatékonyabb és legerősebb környezettudatos traktorok, amelyeket a Kubota valaha csak épített.

Programok sora, játékok, tesztek és megannyi felsorakoztatott Kubota gép várta a látogatókat az idei AgrárgépShow idején a Két-Kata Kft. standján. Köztük volt az új, 170 lóerős Kubota M7.171 középuniverzális traktor is, amely a Nemzetközi Termékfejlesztési Verseny Különdíját is elnyerte. Természetes, hogy az Agrofórum is erre az erőgépre volt kíváncsi.

„A Kubota egyre nagyobb szerepet vállal a mezőgazdaságban. A cég eddig a 140 LE-ig teljesítő traktorok iránti igényt szolgálta ki, az M7001-es széria pedig már a 170 LE-s kategóriába tartozik. Fokozatmentes váltóval ellátott, ami eddig szintén nem volt a Kubotánál, emellett megbízható, egyszerű és jó traktor, a rengeteg új kezelési felülete révén pedig innovatív is” – mondta Horváth Kálmán, szervizvezető.

Az M7001-es széria tagjai csakugyan a leghatékonyabb és legerősebb környezettudatos traktorok, amelyeket a Kubota valaha csak épített. A környezettel harmóniában működő, az emberek és a társadalom szolgálatában álló gépek létrehozása már az 1890-ben családi vállalkozásként induló, mára világméretű ipari vállalattá nőtt Kubota alapvető szellemisége volt. A vízkezelés, víztisztítás és újrahasznosítás területén is komoly piaci erőt képviselő japán cég fontos európai stratégiai pontként kijelölve 2 éve az észak-francia Bierne-ben szereli készre a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is könnyedén megfelelő, korukat megelőző 130-170 lóerős M7001-es traktorait.

A legmodernebb és legtisztább V6108-as motorral szerelt M7001-ek Szelektív Katalitikus Redukció (SCR) rendszere a motort követő dobba porlasztja az AdBlue (DEF) folyadékot, ami által a kipufogó ártalmatlan vízgőzt és nitrogén bocsát ki. A Common Rail Rendszer (CRS) elektronikusan szabályozza az égést, ami nagyobb hatékonyságot, alacsonyabb üzemanyag fogyasztást, és kisebb motorzajt eredményez. A Kubota által szabadalmaztatott Diesel Részecske Szűrő (DPF) és  a Kipufogógáz  Visszavezetési Rendszer (EGR) kombinációja által az M7001 sorozat nem csak hogy megfelel a legújabb “Stage 4” károsanyag-kibocsátási előírásoknak, hanem jelentősen meg is haladja azokat. Az extra nagy üzemanyag- (330 liter) és Ad Blue  (38 liter) tartály pedig a két tankolás közti időt hosszabbítja meg jelentősen.

Az M7001 Premium K-VT (Kubota Variable Transmission) váltó végtelen számú előre és hátra fokozata mindig az épp aktuális feladathoz teszi lehetővé a legoptimálisabb sebesség kiválasztását. Azonnali, hirtelen sebességváltoztatásra is képes, ennek köszönhetően minden feladathoz a megfelelő tempó választható. Az M7 széria tagjai emellett 24 fokozatú csoport „Powershift” sebességváltóval is készülnek.

Az emelő berendezés vezérlés a Premium modellben elektronikus. A 3 pont függesztés 9 tonnás emelő teljesítményének köszönhetően a legnehezebb eszközöket is könnyedén emelik. A Kubota 4 sebességes független TLT rendszere lehetőséget ad a különböző munkagépek optimális sebességű használatára. A független TLT hajtás egy kapcsoló segítségével a traktor megállítása nélkül is üzemelhető.

Az extra széles négyoszlopos fülkének köszönhetően a vezetőnek minden irányba jó kilátása nyílik, az egyszerű és kényelmes kezelést pedig a multifunkciós kar teszi lehetővé.

„A Nemzetközi Termékfejlesztési verseny Különdíját mindenféleképp jelentőségteljesnek tartjuk, mert felhívja a figyelmet arra, hogy a Kubota egy feltörekvő márka, és a gazdálkodók között is egyre többen ismerik fel, hogy a nagy gyártók mellett is vannak olyan megbízható, jó gépeket készítő cégek, akik tudják produkálni ezt a minőséget. A Kubota M7001-gyel bátran oda lehet állni más hasonló traktorok mellé. A kiállítás során azt tapasztaltuk, hogy nagyon sokan keresik ezt a 170LE-s kategóriát, a látogatók közt is voltak, akik kifejezetten azért jöttek, hogy ezt a modellt megnézzék” – összegezte benyomásait Horváth Kálmán.

(Csomós Éva – Agrofórum Online – Fotók: Gribek Tímea)

Félmilliárdos támogatást kap a magyarországi mezőgépgyártó

A bálázókat gyártó cég a támogatott fejlesztés keretében új megmunkáló berendezéseket állít be és 665 négyzetméterrel bővíti gyártócsarnokát.

Kiss Norbi: Balszerencsés, hogy a Hungaroring a kamionverseny-szezon elejére került - VIDEÓ

Hétvégén rendezik meg a FIA Kamion Európa-bajnokság magyarországi futamát a Hungaroringen, A FLIEGL által is támogatott Kiss Norberttel beszélgettünk.

Gépinfo Videó

Az Európai Parlament jóváhagyta a drónok biztonságos reptetését célzó szabálytervezetet

A drónt üzemeltetőknek ismerniük kell a rájuk vonatkozó szabályzást és ügyelniük kell arra, hogy eszközük repülés közben ne sodorjon veszélybe más személyt.

Megérkezett a harmadik generációs Mercedes-Benz Sprinter

Minden eddiginél több konfigurációval érkezik júniusban a vadonatúj Mercedes-Benz Sprinter a haszongépjárműveket értékesítő kereskedésekbe.

A Case IH traktorok meghódítják a Nyírséget is - Új telephelyet adott át az Agro-Békés

Nyíregyháza közelében is egyre nagyobb az érdeklődés a Case IH traktorok iránt, ezért nagyon fontos volt a térségben is fejleszteni.

2018. február 21. 12:03

A legjobb CASE IH ajánlatok egy helyen

Összegyűjtöttük Neked a legütősebb CASE IH traktor- és kombájnajánlatokat! Találsz benne újdonságokat, bemutatógépet és sok hasznos kiegészítőt is.

2018. május 17. 05:44

Élő videóink az AGROmashEXPO második napjáról

Január 25-én az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás második napján is több alkalommal jelentkeztünk élőben Facebook oldalunkon.

2018. január 25. 20:10

Max, a profi és gazdabarát szervizes - Case IH és Pöttinger gépek a Gudmon Show-n

Max nem más, mint egy képzeletbeli mezőgazdasági gépszerelő, amelyet az Agromax Gépkereskedelmi Kft. választott jelképül.

2018. május 28. 10:53