Gépinfo
Gépinfo

Beépítették a Google-t a megújult Nissan Qashqaiba

Beépítették a Google-t a megújult Nissan Qashqaiba

Agrofórum Online

Semmi sem tud sokáig pihenni a crossoverek szegmensében, amelynek úttörője a Nissan volt, a legelső Qashqai bemutatásával. A harmadik generációs Qashqai bevezetése óta eltelt picivel több mint három évben több mint 350 000 darabot értékesítettek Európában, és úttörőként továbbra is mércét állít a crossover modellek számára.

Az új verzió átfogó esztétikai frissítést és technológiai fejlesztéseket kapott. A külső formavilág merész változtatásaitól a fedélzeti infotainment és a kapcsolt szolgáltatások átfogó frissítéséig a Qashqai változtatásainak filozófiája az, hogy még több intuitív és kényelmes technológiával egészítse ki az autót.

Megújult külső

A hűtőrácsot az alapoktól kezdve újra gondolták, hogy még markánsabb benyomást keltsen. Az ősi japán páncélok pikkelyeinek mintái által ihletett, háromdimenziós, magasfényű fekete festékkel festett, vessző alakú elemek tucatjaiból áll, amelyek azt a látszatot keltik, hogy a motorháztető pereme és a rendszámtáblatartó közötti térben lebegnek. A központi rész oldalán a „vesszők” háromszöget alkotnak az új lámpától indulva az új rendszámtábla tartójának oldaláig, amiket a legmagasabb felszereltségnél „szaténkróm” forró fóliabélyegzővel látnak el.

N-Design

A Qashqai-választék új tagja az N-Design kivitel. Ez a változat azoknak készül, akik szeretnék, hogy az ő autójuk merészséget sugározzon az egyedi külsejével. Az N-Design kivitel esetében az ajtók és a kerékjárati ívek alatti részt a karosszéria színére fújták. Az új és egyedi 20”-os könnyűfém felnik is növelik az autó tekintélyét az utakon.

Rabul ejti a tekintetet a megújult crossover
Rabul ejti a tekintetet a megújult crossover

Továbbfejlesztett technológia

A 360 fokos kamerát (Around View Monitor), ami a Qashqai egyik leggyakrabban használt funkciója, jelentősen továbbfejlesztették. Az Around View Monitor [AVM] a Nissan egyik jellegzetes technológiája, amely 2007-ben jelent meg.

A tolatás kiválasztásakor a négy külső kamera látószögét kombinálva madártávlatból látja a járművet a sofőr, így a parkolási manőverek maximális biztonsággal végezhetőek el. A megújult AVM technológia négy tűéles kamerát használ fel, hogy bármilyen fényviszony esetén tökéletes látást biztosítson.

Google built-in

A megújult Qashqai az első olyan jármű a Nissan európai kínálatában, amelybe a Nissan Connect infotainment rendszer részeként beépítették a Google-t. Ez sszinte zökkenőmentes kapcsolatot teremt az ügyfelek digitális élete és a járműve között.

Mostantól a Qashqai esetében alapfelszereltség része lesz a Google térkép. Miután a felhasználó belépett a személyes Google fiókjába, hozzáférhet a lementett és számára ajánlott helyekhez. A Google Assistant segítségével a vezető hangvezérléssel kérhet segítséget vezetés közben. A járművezetők hozzáférést kapnak a Google Playen letölthető alkalmazások ökoszisztémájához is.

Google Assistant, térkép, de akár a Google play szolgáltatásai is elérhetők
Google Assistant, térkép, de akár a Google play szolgáltatásai is elérhetők

e-POWER

Az e-POWER egyedi elektromosított meghajtásnál a benzinmotor termeli az elektromos áramot, amely a kerekek meghajtására szolgál. Ez sokkal egyszerűbb megoldást kínál, mint a már piacon lévő számtalan hibrid meghajtás.

A továbbfejlesztett, változó sűrítési arányú, turbófeltöltős, háromhengeres motor egyetlen szerepe, hogy villamos energiát termeljen, amelyet az inverteren keresztül vagy a 140 kW-os villanymotorhoz, vagy az 1,8 kW-os akkumulátorhoz (vagy mindkettőhöz, a vezetési forgatókönyvtől függően) továbbít.

A megújult Qashqai jelenleg a Nissan sunderlandi üzemében készül, ahol az eredeti modell 2007-es bemutatása óta több mint 1,3 millió darabot gyártottak belőle.

Fotó: Nissan

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

Kis cég nagy sikere - a Pulverizadores Fede sztori

2021. november 25. 05:36

Az 1967-ben alapított Pulverizadores Fede, S.L. cég a szőlő-gyümölcsös kultúrákra szakosodott (Specialty Crops) permetezőgépe felkeltette a nagy mezőgépgyárak érdeklődését.

A Rabewerk cég ismét gazdát cserélt

2020. október 11. 06:37

A Bad Essen-i Rabe gyárban ismét folyik a termelés. A cég május eleje óta része a Zoomlion csoportnak, amely Kína egyik legnagyobb építőipari gépgyártója.

Lapozza át a SAATEN-UNION 2022-es őszi katalógusait!

2022. augusztus 4. 11:34

Előnyben a sokszínű vetésforgó.

A Fendt teszteli a Precision Planting vetési technológiát

2018. december 23. 08:34

A Fendt név a farmerek termelését segítő innovatív technológiáiról híres. A Precision Planting fejlesztések a növény és a gyökérzet fejlődésére és ezáltal a terméseredményre fejtenek ki kedvező hatást. Ennek következtében a Precision Planting technológia ideálisan beilleszthető a Fendt Smart Farming programba.