Gépinfo
Gépinfo

Bemutatkozott az új Volkswagen Tiguan

Bemutatkozott az új Volkswagen Tiguan

Agrofórum Online

A Volkswagen teljesen új fejlesztésű Tiguan modellje már a bestseller harmadik generációja. A Tiguan jelenleg világszerte a Volkswagen egyik legsikeresebb modellje: 2007-es debütálása óta több mint 7,6 millió vásárló döntött a kompakt SUV mellett. Az új nemzedék már 2024 első negyedévében a kereskedésekbe kerül.

A moduláris keresztmotoros platform legújabb evolúciós lépcsője adja a Tiguan harmadik generációjának rendkívül innovatív műszaki alapját. Az MQB evo padlólemezzel megvalósított új műszaki fejlesztések szinte minden téren javítják a Tiguan modelleket.

A mintegy 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságú új hibrid hajtásláncok minden eddiginél hatékonyabbá teszik ezeket az SUV-modelleket. Emellett mostantól a váltakozó áramú töltés is gyorsabb minden eHybrid kivitelben, az egyenáramú gyorstöltés pedig először jelenik meg szériafelszereltségként. 

Az új MIB4 (negyedik generációs moduláris infotainment-koncepció) alapján kialakított, letisztult digitális műszerfal rengeteg információt kínál, valamint digitális szolgáltatásokat és alkalmazásokat hoz a fedélzetre. 

Az olyan új rendszerek, mint az első ülések pneumatikus masszázsfunkciója vagy a Tiguan modellben először alkalmazott IQ.LIGHT – HD-mátrix fényszórók a Touareg luxuskategóriás modellből származnak. Az új Adaptív futómű szabályzás pro tökéletesíti a kényelmet és a dinamikát. A Parkolási asszisztens rendszer legújabb generációja automatizálja a parkolóhelyekre be- és kiállást.

A kompakt SUV teljesen új dizájnnal debütál. Különösen feltűnő az erőteljes hatást keltő orr-rész, a kifejezetten lapos kialakítású LED-technikájú fényszórókkal és az üveggel borított keresztirányú díszléccel. A hűtőrács nyílásai mostantól a lökhárító szélső részeiben találhatók, ahol légfüggönyök biztosítják az optimális légáramlást.

A letisztult formavilágú orr-rész is jól mutatja, hogy a légellenállási együttható (cd-érték) 0,33-ról 0,28-ra javult. A kerékjárati ívek (amelyekben akár 20 colos keréktárcsákat is találhatunk) feletti sportos vállak határozzák meg a jármű sziluettjét. Eközben egy új LED-technikájú keresztirányú díszléc hangsúlyozza ki a Tiguan jellegzetes hátsó részét.

A Tiguan prémiumjellegéhez illeszkednek az új ergoActive-Plus ülések, amelyek derékrésze négy irányban pneumatikusan állítható és szintén pneumatikus tízkamrás nyomáspont masszázst kínálnak. Ezenkívül beprogramozható, hogy milyen külső hőmérsékletnél kapcsoljon be automatikusan az ülésfűtés vagy az ülésszellőztetés. 

Az új Tiguan hossza mintegy három centiméterrel nő. A magasság, a szélesség és a tengelytáv szinte megegyezik az előddel. Az új generáció csomagterének befogatóképessége mutatja, hogy milyen jó a helykihasználása: bár az új SUV csak kicsivel hosszabb, a csomagtér térfogata 37 literrel, 652 literre nőtt (a hátsó üléstámlák magasságáig rakodva).

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Fendt traktor, a világ legerősebb négyhengeres motorjával

2024. június 21. 15:10

A NAK Szántóföldi Napokon a Fendt 620 Vario traktort állították a középpontba, amely Magyarországon a mezőfalvi bemutatón debütált.

Tíz százalék felett bővültek az autóeladások 

2024. június 19. 13:10

Jobban futnak a személyautók: éves alapon a 11%-ot meghaladja az eladások bővülése, a tavaly májusihoz képest pedig egy évvel később a 6%-ot.

Elképesztő évet zárt az Amazone 2023-ban

2024. június 19. 11:40

A mezőgazdasági és kommunális gépek gyártójának éves mérlege 6%-os forgalomnövekedést mutat, míg 2022-ben ez a szám 22% volt.

Vakmerő: szántás és vetés egy menetben

2024. június 18. 16:40

Furcsának tűnhet, hogy a talajforgatás után rögtön sor kerül a vetésre, ám ehhez csupán egy jól átgondolt gépkombinációra van szükség.

Ezeket szeretjük: Suzuki Vitara, Ford Ranger és Ford Transit

2019. február 12. 05:47

A hazai újautó-piac bővülés folytatódik. Idén januárban összesen 11 722 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba.

Tovább tart a pick-up-piac lassulása

2022. augusztus 9. 08:03

Az összevont listán júliusban Volkswagen, Toyota, Dacia, Ford és Suzuki márkasorrend alakult ki az élen.

Maradt a húsz százalék feletti mínusz az újautó-piacon

2020. augusztus 7. 08:35

Huszonkét százalékkal zuhant júliusban a hazai személyautó és kishaszonjármű forgalomba helyezések száma – derült ki a Datahouse adatiból.

Ez már a koronavírus: visszaesés az újautó-piacon

2020. április 7. 14:33

Az első negyedévben összesen 38 319 személyautó és kishaszonjármű kelt el itthon, ez 5,6 százalékos csökkenés 2019 első negyedévéhez képest.