Gépinfo
Gépinfo

Elképesztő gépeket láthattunk a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyen

Elképesztő gépeket láthattunk a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyen

Agrofórum Online

E hétvégén Hajdúböszörmény adott otthont a Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozat utolsó állomásának.

A rendezvény első napján, a már megszokott módon, karneváli menetben a városon keresztül vonultak a traktorok, illetve az azokat szállító, kísérő gépcsodák. A szervezők láthatóan törekednek arra, hogy új és új elemekkel bővüljön a három napos rendezvény, ennek jegyében szombaton a Mini Modified versenytraktorok mérték össze erejüket. A végső küzdelem a holland csapatok között zajlott, végül a Hella Lambada diadalmaskodott.

Vasárnap a Prostock kategória gépeinek küzdelme következett, illetve Amatőr Traktorhúzó Verseny döntője zajlott. Akárcsak tavaly ez évben is hárman mérkőztek a dicsőségért, Szabó Sándor, Móricz Kamill és Kovács Zoltán, akik életkora nem sokkal haladja meg a traktorjaikét. Mind a hárman MTZ 50-esel versenyeznek mármint ez a traktorok alapja, hiszen azok jelentős átalakításon estek át. Ez évben Szabó Sándor bizonyult a legjobbnak, akinek egykori 72 lóerős gépe már inkább a 400-hoz van közelebb.

A traktorokon kívül a súlypad elé álltak veterán teher gépjárművek, sőt egy egykori távolsági busz is.

Erre a tíz dologra érdemes figyelni terepezés előtt

2019. július 17. 07:38

A hivatásos mentősofőrök számára rendezett mesterkurzuson az expedíciós járművek építésének legnagyobb európai szakértője, az eredetileg Toyota offroaderekre szakosodott, izlandi Arctic Trucks demonstrálta azokat a lépéseket, amelyek érdemes ügyelni, ha hosszabb időre megy terepre valaki.

A FLIEGL felvásárolta a BROCHARD CONSTRUCTEUR mezőgazdasági pótkocsigyártót

2019. július 15. 10:03

2019. július 8-i hatállyal a Fliegl megvásárolta a Brochard Constructeur francia céget.

ANDEST GÉPSHOW 2019 - Meghívó

2019. július 15. 07:03

Az ANDEST-2005 Bt. és a Lajoskomáromi Agrár Cégcsoport tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a 2019. augusztus 2-án (pénteken) tartandó lajoskomáromi országos gépbemutatójára!

Kia XCeed: a hagyományos SUV-ok sportos alternatívája

2019. július 11. 10:29

A Kia XCeed a Kia Motors vadonatúj kompakt crossovere (CUV), amely a SUV-ok sokoldalúságát egyesíti a kompaktokra jellemző sportos megjelenéssel és kezelhetőséggel.

Így száguld 140-nel a világ leggyorsabb traktora

2018. május 29. 08:29

A "Track-tor" néhány hónapja Guiness-rekordot döntött, ugyanis 140.45 km/h (87.27 mph) sebességgel száguldott végig egy régi brit repülőtéren.

Traktorhúzó verseny is lesz a Bábolnai Gazdanapokon

2018. március 30. 07:14

Szeptember 5. és 8. között rendezik a 31. Bábolnai Gazdanapokat, melyen gyakorlati gépbemutatók mellett a precíziós gazdálkodásról, valamint napelemek alkalmazásáról tartanak előadásokat - közölték a szervezők.

Hajdúböszörménybe traktorral érkezik a Mikulás

2016. december 2. 15:30

Megérkezik Hajdúböszörménybe is a Mikulás, de rendhagyó módon nem rénszarvasokkal és szánnal, hanem csodálatosan feldíszített és kivilágított traktorokkal.

Hétvégén traktorhúzó verseny lesz a Hajdúsági Expón (+RÉSZLETES PROGRAM)

2016. augusztus 11. 18:38

Ötödik alkalommal rendezik meg a traktorhúzó versenyt Hajdúböszörményben.