Gépinfo
Gépinfo

Elképesztő gépeket láthattunk a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyen

Elképesztő gépeket láthattunk a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyen

Agrofórum Online

E hétvégén Hajdúböszörmény adott otthont a Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozat utolsó állomásának.

A rendezvény első napján, a már megszokott módon, karneváli menetben a városon keresztül vonultak a traktorok, illetve az azokat szállító, kísérő gépcsodák. A szervezők láthatóan törekednek arra, hogy új és új elemekkel bővüljön a három napos rendezvény, ennek jegyében szombaton a Mini Modified versenytraktorok mérték össze erejüket. A végső küzdelem a holland csapatok között zajlott, végül a Hella Lambada diadalmaskodott.

Vasárnap a Prostock kategória gépeinek küzdelme következett, illetve Amatőr Traktorhúzó Verseny döntője zajlott. Akárcsak tavaly ez évben is hárman mérkőztek a dicsőségért, Szabó Sándor, Móricz Kamill és Kovács Zoltán, akik életkora nem sokkal haladja meg a traktorjaikét. Mind a hárman MTZ 50-esel versenyeznek mármint ez a traktorok alapja, hiszen azok jelentős átalakításon estek át. Ez évben Szabó Sándor bizonyult a legjobbnak, akinek egykori 72 lóerős gépe már inkább a 400-hoz van közelebb.

A traktorokon kívül a súlypad elé álltak veterán teher gépjárművek, sőt egy egykori távolsági busz is.

Bemutatkozik az NZ Extreme 1250-1425

2019. október 16. 10:03

A talajfelszín pontos lekövetése érdekében az NZ Extreme váza 5 tagból áll, így garantált a beállított munkamélység állandósága.

A Los Angelesi Autószalonon debütál a plug-in hibrid Toyota RAV4

2019. október 16. 09:59

A Toyota a november 22. és december 1. között megrendezésre kerülő 2019-es Los Angelesi Autószalonon leplezi le slágermodellje, a világ legnépszerűbb SUV-ja, és egyben a Toyota Corolla után a világ második legkelendőbb autója, a RAV4 plug-in hibrid elektromos változatát.

A Väderstad Tempo WideLining elnyerte az Agritechnica kiállítás Innovációs Díját

2019. október 15. 10:03

Nagyon büszkék vagyunk és örülünk annak, hogy a Tempo WideLining vetőgépünk elismerésben részesült, hiszen ez a vetőgépmodell fontos szerepet játszik a Tempo vetőgépcsalád fejlesztésében.

A kínai XAG Agri-tech óriás 20 millió hektár területen alkalmazza növényvédő drónjait

2019. október 14. 15:02

Napjainkban rengeteg információ kering a világhálón, különféle kialakítású és feladatú drónokról. A következőkben egy kínai társaságot, gyártmányait és tevékenységét mutatjuk be, mivel az alkalmazás mértéke meghökkentően nagy.

Traktorhúzó verseny is lesz a Bábolnai Gazdanapokon

2018. március 30. 07:14

Szeptember 5. és 8. között rendezik a 31. Bábolnai Gazdanapokat, melyen gyakorlati gépbemutatók mellett a precíziós gazdálkodásról, valamint napelemek alkalmazásáról tartanak előadásokat - közölték a szervezők.

Így száguld 140-nel a világ leggyorsabb traktora

2018. május 29. 08:29

A "Track-tor" néhány hónapja Guiness-rekordot döntött, ugyanis 140.45 km/h (87.27 mph) sebességgel száguldott végig egy régi brit repülőtéren.

Hajdúböszörménybe traktorral érkezik a Mikulás

2016. december 2. 15:30

Megérkezik Hajdúböszörménybe is a Mikulás, de rendhagyó módon nem rénszarvasokkal és szánnal, hanem csodálatosan feldíszített és kivilágított traktorokkal.

Hétvégén traktorhúzó verseny lesz a Hajdúsági Expón (+RÉSZLETES PROGRAM)

2016. augusztus 11. 18:38

Ötödik alkalommal rendezik meg a traktorhúzó versenyt Hajdúböszörményben.