Gépinfo
Gépinfo

Idén ismét lesz traktorhúzó verseny Hajdúböszörményben

Idén ismét lesz traktorhúzó verseny Hajdúböszörményben

MTI

A pandémia okozta kényszerű kihagyás után augusztus 12. és 14. között ismét megrendezik a Kelet-magyarországi Agrárfórumot, valamint a Hajdú Nemzetközi Traktorhúzó Versenyt és a Nemzeti Amatőr Traktorhúzó Bajnokságot.

Fórizs László alpolgármester elmondta, hogy a traktorhúzó verseny a nyári hajdúböszörményi programok egyik legjelentősebbike lesz, amelyet a Széchenyi Mezőgazdasági Szakiskola területén bonyolítanak le.

Ficsor László, a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke hozzátette, hogy a nemzetközi versenyre tizenketten érkeznek Dániából, Hollandiából, Németországból és Olaszországból. A súlypad Olaszországból érkezik. Az a versenyző nyer, aki a 100 méteres távon a legmesszebb húzza el a 25 tonnás súlyt.

A helyi agrártermékeket és mezőgazdasági gépeket bemutató Hajdúsági Expót idén nem rendezik meg, de megtartják a Kelet-magyarországi Agrárfórumot, amelyen az agrárium helyzetéről lesz szó 4 szekcióban: állattenyésztés, növénytermesztés, élelmiszerfeldolgozás és agrártámogatások.
Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárkamara hajdú-bihari elnöke, a NAK országos alelnöke megjegyezte: az aszály kevés okot ad az ünneplésre, de reményét fejezte ki, hogy az agrárfórum témái termékeny tanácskozást eredményeznek majd.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Massey Ferguson ültetvénytraktora meghódítja a világot

2024. február 21. 11:10

Az amerikai AGCO csoporthoz tartozó Massey Ferguson márka egy kompakt és agilis ültetvénytraktorral örvendeztette meg a gazdákat az anyavállalat otthonában.

Izgalmas „ezüst rakéta” került be a John Deere kínálatába

2024. február 20. 14:10

Az ültetvénytulajdonosok örülhetnek a legjobban a John Deere kínálatába nemrég bekerült, autonóm (humán kezelő nélküli), elektromos hajtású permetezőgépnek.

Durva visszaesés a traktoreladások terén, de a jövő fényesnek ígérkezik

2024. február 20. 10:40

2023-ban a különféle negatív hatások következtében a mezőgazdaság teljesítménye csökkent. A szakértők szerint azonban a Föld népességszámának növekedésével szükséges az élelmiszer-előállítás intenzitásának fokozása, amihez viszont gépek kellenek. Így a traktoreladások stabilan nőni fognak.

Teleszkópos rakodógéppel lepte meg a mezőgazdaságot a Kubota

2024. február 19. 11:10

Két méter alatti magasságával a legalacsonyabb bejáratokon is átfér a japán Kubota teleszkópos rakodógépe, amelyet elsősorban a mezőgazdasági felhasználók részére fejlesztettek.

Elképesztő gépeket láthattunk a hajdúböszörményi traktorhúzó versenyen

2018. augusztus 14. 08:00

E hétvégén Hajdúböszörmény adott otthont a Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozat utolsó állomásának.

Traktorhúzó verseny is lesz a Bábolnai Gazdanapokon

2018. március 30. 07:14

Szeptember 5. és 8. között rendezik a 31. Bábolnai Gazdanapokat, melyen gyakorlati gépbemutatók mellett a precíziós gazdálkodásról, valamint napelemek alkalmazásáról tartanak előadásokat - közölték a szervezők.

Így száguld 140-nel a világ leggyorsabb traktora

2018. május 29. 08:29

A "Track-tor" néhány hónapja Guiness-rekordot döntött, ugyanis 140.45 km/h (87.27 mph) sebességgel száguldott végig egy régi brit repülőtéren.

Idén is megszervezik a nemzetközi traktorhúzó versenyt

2023. június 19. 17:01

Az idei nemzetközi traktorhúzó versenyt és nemzeti amatőr traktorhúzó bajnokságot augusztus 11-13. között rendezik meg Hajdúböszörményben a Hajdúsági Expo, Mezőgazdasági és Ipari Kiállítás és Vásár részeként - jelentették be hétfői sajtótájékoztatójukon a szervezők.