Gépinfo
Gépinfo

Ezeket szeretjük: Suzuki Vitara, Ford Ranger és Ford Transit

Ezeket szeretjük: Suzuki Vitara, Ford Ranger és Ford Transit

Agrofórum Online

A hazai újautó-piac bővülés folytatódik. Idén januárban összesen 11 722 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba.

Ez 11 százalékos növekedés, ami azt jelenti, hogy a dinamika lassulni látszik, hiszen tavaly ilyenkor még 38 százalékos éves alapú növekedést mutattak a számok. 2017 hasonló időszakához képest a mostani január 53 százalékos plusz. A márkák összesített sorrendjét továbbra is a Suzuki vezeti, a Vitara sikerének köszönhetően. A Ford második, a Volkswagen pedig harmadik a teljes listán.

A pick-up-piac bővülése kicsit magasabb, mint a teljes piacé, az 507 darabos szegmensadat 15 százalékos bővülés tavalyhoz képest. Az egész autópiacon belül 4 százalék a pick-up-ok részaránya. Az elsőségért folyó versenyben a Ford Ranger került az első helyre 314 darabbal, amely 62 százalékos piaci részesedést jelent. Második helyezett a Nissan Navara 11,5, harmadik pedig a Toyota Hilux 10,7 százalékos piaci részesedéssel.

Az Isuzu D-Max 8,5, a Mercedes-Benz X-osztály 3,2, a Volkswagen Amarok 3, a Mitsubishi L200 1,4, a Fiat Fullback pedig 0,2 százalékot szerezett a piacból. Utóbbiból mindössze egy darabot helyeztek forgalomba.

Továbbra is a SUV-ok a legkedveltebb autók, a 3628 darabos eladások 31 százalékos piaci részesedést jelentenek. Az SUV-k értékesítése egy év alatt 12 százalékkal bővült. A szegmenst továbbra is az Esztergomban gyártott Suzuki Vitara vezeti. Januárban 813 darabot adtak el ebből a típusból a hazai márkakereskedések, ami 22,4 százalékos piaci részesedést jelent. Tavalyhoz képest 13 százalékkal nőtt a Vitara-eladások száma. A SUV-piacon a Ford Kuga lett a második és a Dacia Duster a harmadik.

A kishaszonjárművek összesen 934 darabos piacát a Ford nyerte a Transittal januárban, 57 darabbal előzték meg a Fiat Ducatót. A dobogóra még a Renault Master állhatott fel.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülte (MGE) éves előrejelzése szerint idén 160 ezer személygépjármű és 30 ezer kishaszonjármű kerülhet forgalomba.

„A kishaszon jármű piac emelkedést mutatott. Továbbra is szükségesnek tartjuk és szorgalmazzuk a vegyeshasználatú kishaszonjármű kategória felélesztését. Ez a kategória nagymértékben támogatná a kis-, és középvállalatokat, ami a kormányzat deklarált célja is. A személyautóknál kiemelten kell foglalkozni a Magyarországra beáramló használt autók korösszetételével és azzal, hogy a Nyugat-Európában levetett és szubvencióval cserélt korszerűtlen dízel és benzines autók ne árasszák el hazánkat. Az MGE minden lehetséges fórumon sürgette és sürgeti a használt autók importjának mederbe terelését annak érdekében, hogy a fejlettebb országokban „levetett” régebbi, nagyobb károsanyag kibocsátású autók ne, vagy ne ilyen mértékben nálunk kerüljenek forgalomba. Konkrét javaslataink a döntéshozók asztalán vannak immár évek óta”

– közölte az MGE.

Massey Ferguson koncepció a közeljövőből – így ünnepli a Massey Ferguson a Holdraszállás 50. évfordulóját!

2019. november 14. 07:33

A Massey Ferguson egy különleges koncepciótraktorral ünnepelte az első Holdraszállás 50. évfordulóját. A fehér színre festett traktor egy 200-250 LE-s erőgép méretében mutatta meg, hogy gondolja az MF a következő 10 év technológiáját és formatervét.

Bemutatkozik az Aston Martin DBX - belső tere először látható

2019. november 12. 06:37

Miközben a DBX belső filozófiájának központi szereplője a vezető, a modell minden egyes részletét úgy alakították ki a fejlesztők, hogy az a lehető legsokoldalúbb teljesítményt nyújtsa, legyen szó sport célú vagy családos felhasználásról.

E-Control Mobile alkalmazással kalibrálható Väderstad vetőgépek

2019. november 11. 14:50

Mivel az okostelefon vezeték nélkül kapcsolódik a Väderstad vetőgéphez, a gép kezelője szabadon mozoghat a gép körül a kalibrálás közben.

Agritechnica: bemutatkozik a központi magfeltöltésű Tempo L modellváltozat

2019. november 11. 14:20

Az új központi magfeltöltésű funkció a Tempo L vetőgép egyes modelljeihez lesz rendelhető, úgymint Tempo L 12, Tempo L 16, Tempo L 18 és Tempo L 24.  

Megérkezett az új Toyota RAV4

2018. március 30. 08:31

Tegnap a New York-i Nemzetközi Autókiállításon leleplezésre került a világ legnépszerűbb SUV modellje, a Toyota RAV4 legújabb, ötödik generációja.

Biztonsági csomaggal fejlesztették tovább a népszerű pick-upot, a Toyota Hilux-ot

2019. május 10. 10:19

A Toyota Hilux is megkapta a tovább fejlesztett Toyota Safety Sense (TSS) biztonsági csomagot. Ez az új generációs személygépkocsiknál megszokott vezetőtámogató funkciókkal teszi minden eddiginél biztonságosabbá a munkagépként és divatos életmódjárműként egyaránt keresett modellt.

Gépinfo Képgaléria

Itt az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadása

2019. augusztus 11. 12:03

A Toyota szabad utat engedett az utcai Hilux eddigi legizgalmasabb kiadásának, és limitált szériában kereskedelmi forgalomba hozta a Hilux GR Sportot.

Abszolút zöld flottára vált a KITE Zrt.

2019. május 15. 08:28

A KITE Zrt. célkitűzése a saját járműflotta üzemeltetésében a károsanyag-kibocsátás csökkentése. A vállalat 3 év alatt 150 öntöltő hibrid elektromos Toyota beszerzése mellett döntött.