Gépinfo
Gépinfo

Ford Ranger a legkelendőbb pickup, de itt a TOP 10-es lista

Ford Ranger a legkelendőbb pickup, de itt a TOP 10-es lista

Agrofórum Online

Júliusban 13 908 személyautót és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 30 százalékos növekedés tavaly júliushoz képest, de a két évvel ezelőttivel összevetve már 44 százalékos a bővülés.

Az első hét hónapban összesen 95 277 személyautót és kishaszonjárművet adtak el itthon, itt 28, illetve 45 százalékos a bővülés 2017 és 2016 azonos időszakához képest – derült ki a Datahouse adatiból. A márkák sorrendjét a Suzuki vezeti a Ford, a Škoda, az Opel és a Volkswagen előtt. Ezek a márkák értek el eddig hétezer feletti eladást.

A pick-up-piacon az első tíz helyezett sorrendje ugyanaz, mint egy hónappal korábban. A Ford Rangerekből idén már 972 darab kelt el, ami 38 százalékos piaci részesedést jelent. A Toyota Hilux 24 százalékkal a második, a dobogóra még a Nissan Navara állhatott fel 14 százalékos piaci részesedéssel. Őket az Isuzu D-Max követi 13, a Mitsubishi L200 3,7, a Volkswagen Amarok 3,3, a Mercedes-Benz X-osztály 1,8, a Fiat Fullback 1,6, a Mahindra Goa Pickup 0,3 és az UAZ Cargo 0,1 százalékos részesedéssel.

A SUV-piacon megingathatatlanul őrzi vezető helyét az Esztergomban készülő Suzuki Vitara. Már több mint nyolcezer darabnál tartanak, ami 25,7 százalékot jelent szegmensen belül. Az Ford Kuga 6,2, a Dacia Duster pedig 5,8 százalékos szeletet hasított ki a tortából. Az első tízbe a Nissan Qashqai, a Toyota C-HR, a Kia Sportage, az Opel Mokka X, a Renault Captur, a Toyota RAV4 és a Hyundai Tucson fért még be. A sorrendben annyi a változás az egy hónappal korábbiakhoz képest, hogy a Mokka X feljött a hetedik helyre és a Captur így visszacsúszott a nyolcadikra. Júliusban a Mokka X-ből az Opel 123, mag Capturból a Renault csak 46 darabot helyezett forgalomba. A Lada 4×4 ötvenedik helyen áll a SUV-modellek listáján 108 darabbal, amely 0,35 százalékos piacrésznek felel meg.

A kishaszonjárművek piaca éves alapon 27 százalékkal 6146 darabosra bővült. Júniushoz hasonlóan ez első három helyen a Fiat Ducato, a Ford Transit és a Renault Master áll, de az első nyolc sorrendje is ugyanaz. Annyi változás történt a Top 10-ben, hogy itt a Renault előzte meg a Trafic-kal az Opel Vivarót. Igaz itt a két modell között csak hét darabos a különbség az első hét hónap adatai alapján.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) szerint a kishaszon jármű piac visszaesése megállt és emelkedést mutatott, és a 21 ezer darabos előrejelzés körül van az időszak végén. „Továbbra is szükségesnek tartjuk és szorgalmazzuk a vegyeshasználatú kishaszon jármű kategória felélesztését. Ez a kategória nagymértékben támogatná a kis-, és középvállalatokat, ami a kormányzat deklarált célja is” – közölte Erdélyi Péter, az MGE ügyvezető elnöke.

A salátát már robotkertész gondozza

Az Iron Ox salátagyárát egy 720 négyzetméteres raktárban hozták létre, ahol a növényekről nem emberek, hanem Angus, a 450 kilogrammos robot gondoskodik.

Nagy készletkisöprés - Kivételes gabonakombájnok, egyedülálló ár és finanszírozás

A 175 lóerős Nova, a 220 lóerős Vector, a 340 lóerős Acros és az 520 lóerős RT490 gabonabetakarító gép megvásárlásához ráadásul most egy bónusz is jár: a kombájnvásárlóknak KERNER HYBRID kultivátort biztosítanak kipróbálásra az őszi szezonban.

Az Apollo Vredestein új traktorabroncsokat mutat be a 2018-as EIMA kiállításon

Az olaszországi Bolognában kétévente megrendezett Nemzetközi Mezőgazdasági és Kertészeti Munkagép-kiállításon (EIMA) 1900 vállalat vesz részt 40 különböző országból, és több mint 50 000, a mezőgazdaság valamennyi területén alkalmazott munkagép- és berendezéstípust vonultatnak fel.

Gyakorlati gépbemutatók a Fliegl-nél 

Nagyjából 130 nemzetközi kereskedelmi partner fogadta el a meghívást a Fliegl Agrartechnik kétnapos szakmai rendezvényére, hogy megismerkedjen a legújabb fejlesztésekkel. 14 nemzet képviseltette magát Mühldorfban, Európa legnagyobb mezőgazdasági pótkocsigyártójának központjában.

A Toyota keményebb mint Chuck Norris?

Zseniálisan vicces reklámot forgatott az USA-ban a Toyota ahol a márka legendás pickupja, a Hilux testvérmodellje, a Tacoma ellopja a show-t Chuck Norristól. A veterán harcművésszel forgatott spotot az az Andreas Nilsson rendezte, aki a Jean-Claude Van Damme-al elhíresült kamionos reklámot is jegyzi.

2018. szeptember 13. 06:17

AMG: 585 lóerős G-osztály Genfből

Néhány héttel a detroiti világpremier után a március 18-ig tartó Genfi Autószalonon is bemutatkozott a Mercedes-AMG G 63.

2018. március 11. 17:53

Az új károsanyag-kibocsátási teszt miatt esett vissza a gépjárműpiac

Az első kilenc hónapban összesen 120 636 személyautót és kishaszonjárművet adtak el itthon, ami éves alapon 26, kétéves alapon pedig 42 százalékos bővülést jelent a gyengébb szeptember ellenére – derült ki a Datahouse adatiból.

2018. október 5. 10:51

Egy pickup, ami elhúzta a debreceni villamost

Nem mindennapi teherbírásáról tett tanúbizonyságot az új, eddig legerősebb Volkswagen Amarok. A 258 lóerős pick-up saját tömegének több, mint tizennyolcszorosát húzta el pár napja Debrecenben.

2018. június 30. 04:00