Gépinfo
Gépinfo

Ha zöldtakarmány-gépeket keres, itt a legszélesebb a kínálat Magyarországon

Ha zöldtakarmány-gépeket keres, itt a legszélesebb a kínálat Magyarországon

Agrofórum Online

A szolnoki központú Start Agro Kft. Magyarország legnagyobb forgalmú McHale-kereskedője. Az ír gyártóval közös standjukon beszélgettünk Petróczki Gábor ügyvezető-tulajdonossal a június eleji NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow rendezvényen.

A cég gőzerővel készül az ÁTK-pályázatokra, bár a kiállításon megjelent, beruházásra készülő gazdák többsége a támogatások mértékétől, hozzáférésük idejétől tette függővé a gépvásárlásait.

A Start Agro Kft. a már említett McHale szálastakarmány-gépei mellett a Massey Ferguson zöldtakarmányos gépeit (kaszák, rendképzők, rendterítők) kínálta az érdeklődőknek. Erőgépként pedig a Massey Ferguson 85 kW alatti traktorait, az 5S és 5700-as szériákat.

Az MF 5S erőgépek a tejtermelő gazdaságok és más állattartó telepek számára valóban ideális választást jelenthetnek. A kiemelkedő terhelhetőségű, hosszú tengelytávú, praktikus, megbízható gépek előnye a szűk fordulókör, illetve az, hogy homlokrakodós traktorként is kiválóan használhatók.

Az 5700-as sorozatból az MF 5711 M modell tartozik a 85 kW alatti kategóriába. A terhelés alatt kapcsolható, 16/16 fokozatú Dyna-4 váltóval szerelt gépben négyhengeres, 4,4 literes motor dolgozik. A 4 tonnás hátsó emelési kapacitással bíró traktor kimagasló kényelmet nyújt tágasságával a kezelőnek, és összességében elmondható, hogy a Massey Ferguson prémium minőségért a gazdáknak csak középkategóriás árat kell fizetnünk.

A finn ELHO zöldtakarmány-gépei, valamint a Vicon termékei szintén mind a Start Agro Kft. kínálatát gazdagítják, bátran kijelenthető tehát, hogy a kaszák, rendképzők, rendterítők terén most alighanem a szolnoki cég rendelkezik a legszélesebb kínálattal az országban.

Importőrei a Pneusej vetőgépeknek is, és újdonság, hogy az elektromos magadagolással ellátott gabonavetőgépekből immár nemcsak ISOBUS-os, de egyszerűsített változat is elérhető. Versenyképes áron kínálják szántóföldi növénytermesztéshez az Agro-Tom talajmunkagépeit, amelyek közül a mulcskultivátorok igazi slágertermékek lettek az utóbbi években.

Az orosz Rostselmash csoport helyett immár a török Basak márkát is magában foglaló holding lett a Versatile traktorok új tulajdonosa, ők pedig keményen dolgoznak azon, hogy visszatérjenek az exportpiacaikra. A népszerű Versatile erőgépek tehát hamarosan újra elérhetők lesznek a magyar piacon, ráadásul kibővült termékkínálattal

– osztott meg egy jó hírt is az Agrofórummal Petróczki Gábor.

A Start Agro Kft. számára természetesen továbbra is kiemelt fontosságú a vevőszolgálat, az alkatrész- és szervizszolgáltatás fejlesztése. Ennek új lépéseként bevezették saját fejlesztésű elektronikus munkalap rendszerüket, és ezt bővítik tovább feladatmenedzsmenttel, hogy még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálhassák ki a gazdákat.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Új Kubota forgóborona: magágyat készít, és akár vet is, nincs előtte akadály

2024. július 11. 14:40

A Kubota PH3001F széria rengeteg beállítási lehetőséget biztosít a kezelő számára, hogy az adott körülményekhez optimális módon igazodhasson.

Tizennégy százalékos pluszban a pickup-piac

2024. július 11. 09:10

Az elmúlt hónapban 14 644 jármű kapott rendszámot az előző kategóriákban. 2022. júniushoz képest 31 százalékos pluszt mutatnak az adatok.

Régi ekemárka tér vissza, megpróbálnak árral szemben úszni

2024. július 9. 15:40

Az Överum Industries AB független ekegyártóként folytatja a termelést, de legalább egy évig még a New Holland nevet viselik a munkagépek.

Sokkolta az üzleti világot a két nagy traktorgyártó szakítása

2024. július 5. 16:10

Az amerikai AGCO csoport a TAFE részvényeinek 21 százalékát birtokolva kapcsolódott az indiai óriásvállalathoz.

A Kverneland cég kibővíti intelligens ekeparkját

2019. szeptember 2. 14:25

A most bemutatott 2300 S, 3300 S és 3400 S típusokkal, amelyek a 2500 i-Plow típussal megegyező műszaki paraméterekkel rendelkeznek, teljessé válik a Kverneland intelligens ekesorozat.

A COVID-19 hatása az európai traktorpiacra

2020. szeptember 23. 08:04

A mezőgazdasági traktor eladás a tavalyi évhez viszonyítva 12,08%-kal csökkent az első félévben.

Ezeket a mezőgazdasági gépeket vásárolták az év első felében

2023. június 11. 10:26

Az egyéni gazdaságok és a társas vállalkozások 90,7 milliárd forint értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket és eszközöket a 2023. január–márciusi időszakban, ami 45 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi eladásokat.

Újraszámolt adatsorok az erőgéppiaci cikkekben

2020. december 9. 12:32

Magyarországon a forgalomba helyezési statisztikák szempontjából – a hatályos jogszabályok értelmében – a kombájnokat, egyes rakodógépeket és quadokat, illetve egyéb járműveket is a traktorok közé sorolják a hagyományos értelemben vett traktorok mellett.