Gépinfo
Gépinfo

Ilyenek lesznek a traktorok 2040-ben (+KÉPEK)

Ilyenek lesznek a traktorok 2040-ben (+KÉPEK)

Agrofórum Online

Az ez évi SIMA agrokiállításon hirdették meg a versenyt, melynek résztvevői a jövő traktorjainak kinézetét és funkcióit kellett elképzelniük.

Az első helyezettnek járó 10 000 eurót az argentin MOD² csapat nyerte. Koncepciójukat design szempontjából egyszerűnek találta zsűri, de az elgondolás gyakorlati alkalmazását rendkívül érdekesnek és ígéretesnek ítélte.

A második helyezett az indiai Harsh Panchal járműdesigner elképzelése, a Kronos lett.

A harmadik díjat az American LKP csapa nyerte a FarmHand nevezetű koncepciójukért.

Kiemelt dícséretet kapott az Italian Triple-V koncepció, ami az angol Hubert Dabrowski munkája.

A világ legnagyobb agrikultúra design versenyét első alkalommal rendezték meg. A Valtra Design Challenge-re 133 csapat nevezett 41 különböző országból.
A Valtra design- és felhasználói élményért felelős menedzsere Kimmo Wihinen, aki egyben a zsűri elnöke is volt, azt mondta: “Meglepődtünk, hogy mennyi magas minőségű munkát kaptunk. A koncepciók innovatívok és gondosan kidolgozottak voltak. Kiválasztani közülük a nyertest nem volt egyszerű feladat.”
A Valtra jövőre is tervezi a verseny megszervezését.

(Fordította: Szekeres Péter – Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Skoda Epiq: itt az új elektromos városi SUV!

2024. április 16. 11:10

A Skoda AUTO közzétette tisztán elektromos, akkumulátorhajtású (BEV), városi SUV-crossover modelljének nevét, valamint az újdonságra első betekintést kínáló dizájntanulmányát.

Munka közben is optimalizálható a traktor működése

2024. április 16. 10:10

A Trelleborg először a SIMA 2022 kiállításon mutatta be az adaptív gumiabroncs-felügyeleti rendszerét (ATMS – Adaptive Tire Management System), amely elnyerte a SIMA Innovációs Díj bronzérmét.

Demózni vitte önjáró takarmánykeverő-kiosztóját a Valkon

2024. április 15. 07:40

Új géptípussal bővült idén a Valkon 2007 Kft. kínálata, amely az 1971-ben alapított francia Lucas G takarmánykeverő-kiosztó gépekre szakosodott vállalat legújabb modellje.

Vagány villanyautóval rukkolt elő az Alfa Romeo

2024. április 13. 15:10

Az Alfa Romeo új kompakt modellje a Milano, amellyel a márkára jellemző sportosság tér vissza Európa legnagyobb piaci szegmensébe.

Tavasszal kezdődhet a magyar Renner traktorok sorozatgyártása

2018. február 1. 15:01

Az utolsó engedélyek, minősítések beszerzésre van hátra, így a tervek szerint tavasszal már megkezdődhet a sorozatgyártás.

Nagyon sok traktor fogyott áprilisban – itt a toplista

2018. május 8. 08:22

Az elmúlt hónapban 372 traktort helyeztek forgalomba Magyarországon – derült ki a Datahouse adataiból.

Növekvő piaci részesdéssel nyerte tavaly a traktorpiacot az MTZ

2018. április 25. 09:31

Összesen 4218 traktort helyeztek forgalomba 2017-ben Magyarországon, ez 19,4 százalékos bővülés 2016-hoz és 6 százalékos bővülés a 2015-ös esztendőhöz képest, derült ki a Datahouse adataiból.

Zöld-fehér MTZ traktor született, de nem a karácsony miatt

2023. december 23. 15:10

Nincs megállás az MTZ/Belarus traktorgyárban, a minszki vállalat az év végére is előrukkolt egy erőgép-újdonsággal. De miért zöld-fehér színű?