Gépinfo
Gépinfo

Legyen inkább biztos, mint bosszús

Legyen inkább biztos, mint bosszús

Agrofórum Online

Használt mezőgazdasági gép vásárlása előtt vegye igénybe az AXIÁL Kft. GÉPINFÓ szolgáltatását, melynek segítségével informálódhat az Ön által kiválasztott kombájnról, traktorról, rakodóról, stb. Ne hagyja magát megtéveszteni, legyen felkészült, hogy utólag ne kelljen bosszankodnia!

Megfigyelhető, hogy a használt eszközök újraértékesítésre való felkészítése egyre kevésbé szól a beltartalomról, a hangsúly inkább a látható vagy látványos dolgokra helyeződik, mint például az üzemóra vonzóbbá tételére. Az elmúlt években számos cikket olvashatott már az autókereskedelemben tapasztalható kilométerszámláló-manipulálásokról, azaz a vásárlók megtévesztéséről. Sajnos, az agráriumba is begyűrűzött a csalás e formája. Míg az autóknál kb. 200.000 km a lélektani határ, addig a kombájnoknál 5000 üzemóra, a traktorok esetében pedig 10.000 üzemóra.

Az ügyeskedők ténykedésének kiküszöbölésére ugyan létezik az Ügyfélkapun lekérdezhető üzemóra információ, viszont az üzemóra megadása a tulajdonjog átruházási szerződéseken nem kötelező, a kombájnok esetében ez pedig nem is szükséges, így a hivatalos megoldás botladozik.

5 tipp használtgép vásárlásához:

1. Tájékozódjon az egyes márkák típushibáiról, illetve erősségeiről! Kérdezősködjön személyesen, valamint az internetes fórumokon is könnyen találhat utalásokat, melyekről utána érdemes saját szemmel is megbizonyosodni.

2. Figyelje meg a karosszéria, a gumik és a fülke állapotát, sokat mesélhetnek a használat körülményeiről, intenzitásáról, sőt a szezonon kívüli tárolás módjáról is!

3. A kereskedő által felsorolt rengeteg extra felszereltség nagyon jól hangzik, de az ergonómiai és a hi-tech funkciók emelik az árat. Mérlegelje, hogy valóban szüksége van-e ezekre!

4. Mindenképp informálódjon az alkatrészellátásról és a szervizháttér lehetőségeiről! Ha szezonban heteket kell várni egy-egy alkatrészre vagy egy-egy egység javításához nincs megfelelő berendezés, pórul járhat.

5. Végezetül próbálja ki! Ne legyen félszeg, indítsa be a motort, nyomjon meg minden gombot, húzzon meg minden kart, nézzen a gép alá, nyisson fel minden burkolatot!

Az országban 19 telephellyel rendelkező AXIÁL Kft. óriási adatbázissal rendelkezik a mezőgazdasági gépekre vonatkozólag, melyek használtgépek felméréséből, illetve szervizmunkalapokból származnak. A több mint 50.000 gép adatait tartalmazó gyűjteményben 2001-ig visszamenőleg vannak felméréssel kapcsolatos és 2013-tól pedig szervizeléssel kapcsolatos adatok.

Az adatbázis létrehozásával a bajai központú vállalkozás hozzá kíván járulni a negatív piaci tendenciák kordában tartásához, visszaszorításához, ezért elindítja GÉPINFÓ szolgáltatását. Ennek az egyszerű szolgáltatásnak az a lényege, hogy a cég látókörébe került gépekről információkat, elsősorban üzemóra adatokat tesz elérhetővé. Külföldi gépek esetében az AXIÁL Kft. beszállítóinak adatbázisai állnak rendelkezésre a valóságos adatok megtalálására. FONTOS megjegyezni, hogy a szolgáltatás nem díjmentes, viszont csak érdemi információ esetén szükséges fizetni. Amennyiben a keresett információ megtalálható a vállalkozás saját adatbázisában mindössze 5000 Ft+ÁFA, amennyiben a beszállítók adatbázisában található meg az információ 10.000 Ft+ÁFA áron veheti igénybe a szolgáltatást.

Ha bizonytalan a vásárlandó kombájn, traktor, teleszkópos rakodó üzemórájában, írjon a gepinfo@axial.hu e-mail címre, és adja meg a kérdéses gép gyártóját, típusát, pontos alvázszámát, aktuális motor üzemóráját, illetve vélhető származását (hazai, külföldi, nem ismert)! A cég munkatársa felveszi Önnel a kapcsolatot és csupán néhány napon belül utánajár kérésének. Nagyértékű gépberuházás előtt menjen biztosra, válassza az AXIÁL Kft. GÉPINFÓ szolgáltatását!

Részletekért, pontos információért látogasson el a hg.axial.hu oldalra, és kattintson a GÉPINFÓ szolgáltatás linkre!

(Axiál Kft.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Qarry, az új elektromos áruszállító

2024. április 21. 08:10

A gyümölcsök és zöldségek szállítása egy étterembe vagy üzletbe a városközpontban gyakran elég körülményes, drága és nehézkes. Lorenzo Engelen és csapata kidolgozott egy praktikus megoldást: a Qarryt.

Ők nyerték a Fliegl Abda Kft. év kereskedői díját – Rekorderedmények a mezőgazdasági eszközök értékesítésében

2024. április 18. 16:10

A Fliegl Abda Kft. minden évben fontosnak tartja, hogy kiemelje és díjazza legeredményesebb kereskedőinek a munkáját. Közel tíz éve támogatása jeléül minden évben egy saját kivitelezésű díjjal és egy oklevéllel teszi eme közösen elért sikert emlékezetessé.

Átadásra került az 1000. eladott Tempo Magyarországon!

2024. április 18. 14:10

A Väderstad magyarországi leányvállalata egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett. Az 1000. Carrier, majd 1000. Rapid és a 6000. Magyarországon értékesített Väderstad munkagép után, 2024. április 4-én ünnepélyesen átadta a Magyarországon értékesített 1000. Tempo szemenkénti vetőgépet, mely egy 750 mm-es sortávú, 12 soros Tempo L.

Ilyen lesz a debreceni BMW!

2024. április 17. 13:10

A BMW Group új tanulmányautója első ízben enged betekintést a Neue Klasse modellgeneráció SAV karosszériaváltozatába.

Mik a BEDNAR SWIFTER kompaktorok nagy előnyei?

2023. február 15. 18:07

A SWIFTER kompaktorok széleskörben elterjedtek a magyarországi gazdák körében. Vajon miért ajánlják ezt a termékcsaládot a BEDNAR szakemberei?

Sokan keresik a használt agrárgépeket

2019. február 1. 12:17

Az önerős beruházások jelentős része inkább a használt piacon realizálódott, és a kisebb gazdaságok választották ezt a beszerzési forrást.

103 db akciós használt gép árakkal!

2022. október 6. 15:56

Tekintse meg a legújabb KITE akciós gépajánlat kiadványt, amelyben összesen 103 db különböző márkájú akciós használt motoros gépet és egyéb munkagépet is megtalál!

Tovább lassult az agrárszegmens a Volvónál

2020. április 27. 08:17

A cég bevételeinek 22 százaléka származik az építőipari és mezőgazdasági gépek piacáról. A teherautók adják a bevétele 64 százalékát, míg a buszok 6 százalékát.