Gépészet
Gépészet

Felavatták a CLAAS cég új tesztközpontját

Felavatták a CLAAS cég új tesztközpontját

Agrofórum Online

Harsewinkelben átadták a mezőgazdasági gépek fejlesztését segítő új tesztállomást. A 15 millió eurós beruházás, benne a 3,2 millió eurós technológiai berendezések, bemutatóján részvényesek, vezetőségi tagok, dolgozók és regionális politikai vendégek vettek részt.

Cathrina Claas-Mühlhäuser (a CLAAS Csoport felügyelőbizottsági elnöke) felelevenítette a két évvel ezelőtti alapkőletételt, amelyet huszonkét hónappal később követ a teljesen kész állomás megnyitása. A kiváló és gyors munkáért minden részvevőt köszönet illeti.

A tesztállomás ünnepélyes átadása

Az új tesztállomás segítségével lerövidíthető és a termelési ciklusoktól függetleníthető a kombájnok, járvaszecskázók és traktorok fejlesztési ideje. A szimuláció lehetővé teszi a mérnökök számára a gép működési és megbízhatósági ellenőrzését még a fejlesztés korai stádiumában. Az épületen belül tizenhárom tesztpadon lehet, a világon előforduló betakarítási körülmények terhelési szimulációját előállítani. Az elektronikus hajtású tesztpadok a hét minden napján napi 24 órán keresztül képesek üzemelni.

Dr. Thomas Barrelmeyer, a szemes termény betakarítás gépesítési vezetője szerint a tesztállomás műszaki paraméterei fantasztikusak. Például a beépített hűtési teljesítmény 1200 kW, ami megfelel 120 családi ház fűtési teljesítményigényének. A technológia azonban nem minden, nagyon fontos, hogy a dolgozók munkakörülményei is modernek legyenek. A 7000 m² beépített területen 200 dolgozó számára alakítottak ki attraktív lehetőségeket.

A tesztállomás elvi felépítése

A legnagyobb tesztpadon kombájn vágóasztalok – egészen 12 m szélességig – megbízhatósági vizsgálatát lehet végezni. A tesztpad alapja egy 600 tonna súlyú betontömb, amely légpárnán nyugszik. Oliver Westphal, a CLAAS tesztközpont vezetője szerint ez egy különleges, Európában egyedinek számító megoldás.

Vágóasztal a tesztpadon

Az állomás elektronikai laboratóriuma szintén egyedi megoldású. A kombájn komplett elektronikáját beépítették egy szoba nagyságú számítógépbe, ezáltal képesek a vezetőt támogató rendszer interaktív tesztelésére. Mivel egy kombájn 30 szabályzó egységgel rendelkezik, így akár 50.000 teszt is végigfuttatható teljesen automatikusan.

Amikor a laboratóriumi tesztek sikeresen befejeződnek, akkor kezdődhetnek a szántóföldi vizsgálatok, mert a legjobb tesztek sem képesek teljesen helyettesíteni a valóságot. Vagyis további vizsgálatok lefolytatása szükséges annak érdekében, hogy a gép megbízhatóságáról végső bizonyosságot szerezzünk.

Forrás: Press release, CLAAS Group, Corporate Communications; Jim Breen, https://www.agriland.ie/farming-news/new-claas-test-facility-to-speed-up-harvester-and-tractor-development/

Késes henger bemutatás – száraprítás minimális költséggel

2019. szeptember 12. 10:55

Késes henger ajánlatunk a száraprításra a Gladiator! A legújabb fejlesztésű Quivogne munkagép hatalmas területteljesítménnyel, minimális üzemeltetési költséggel és optimális száraprító képességgel áll az érdeklődők rendelkezésére.

Gépészet Képgaléria

A Kverneland cég kibővíti intelligens ekeparkját

2019. szeptember 2. 14:25

A most bemutatott 2300 S, 3300 S és 3400 S típusokkal, amelyek a 2500 i-Plow típussal megegyező műszaki paraméterekkel rendelkeznek, teljessé válik a Kverneland intelligens ekesorozat.

Új generációs bálázók a Kuhn-tól

2019. augusztus 27. 10:34

A Kuhn bemutatta új VB 7100 szériájú ISOBUS kompatibilis, változó kamrás bálázóit, amelyek a szabadalmaztatott i-DENSE rendszerrel vannak ellátva. A „maximális élettartam - minimális kieső idő” elv alapján tervezett bálázók a Kuhn szerint extrém sűrűségű bála készítésére képesek.

Területi Szántóverseny és Veterán Gép- és Gépésztalálkozó - Jászkisér 2019.08.17.

2019. augusztus 25. 04:36

Az idei verseny a szokásos ünnepélyes felvonulással, majd üdvözlő beszédekkel és ekeáldással kezdődött. A szántóverseny kiegészítéseként a nagyszámú látogató közönség számára különböző programokat szerveztek.

Megtudtuk, mi alapján választanak robotpilóta rendszert az eredményes gazdálkodók!

2019. március 4. 08:48

A robotpilóta rendszer nem kis beruházás, melyet hosszas döntés előkészítés előz meg. Szembe kell állítani a rendszerrel elérhető hasznot, előnyöket a beruházás költségével és a mérlegnek mindig a jó irányba kell billennie!

Növeli a Kubota a nagy traktor üzletágát Észak-Amerikában

2019. március 18. 16:05

A Kubota Corporation egy egyedi megállapodást kötött az észak-amerikai Buhler Industries Inc.-el, a Versatile traktorok gyártójával, annak érdekében, hogy bővítse traktorainak palettáját.

Continental: TractorMaster és CombineMaster

2018. április 20. 07:15

Új név és programbővítés.

Önjáró fűkasza és gyomirtó gép az 50 legjobb mezőgazdasági gépinnováció között

2018. március 5. 10:46

Permetezőgép, traktorok, salátabetakarító- és gyomirtó gép, öntözőrendszer, sőt, üvegházakba fejlesztett fotoperiodikus lámpa is a díjazott innovációk között.