Gépinfo
Gépinfo

Ismét bővült a tagság létszáma – Beszámoló a MEGOSZ közgyűléséről

Ismét bővült a tagság létszáma – Beszámoló a MEGOSZ közgyűléséről

Agrofórum Online

A március eleji MEGOSZ közgyűlést Lőrincz László, a Mezőgépgyártók Országos Szövetségének elnöke nyitotta meg, aki ismertette a napirendet, melynek főbb pontjai a következők voltak: gazdasági beszámoló, költségvetés, munkaprogram és az új tagok felvétele.

A MEGOSZ 1991-ben alakult 20 tagvállalattal. Az új tagokkal együtt a létszám 2018-ban 44-re bővült, amelyet kiegészít a 23 pártoló tag. Mindebből az látszik, hogy a magyar mezőgépgyártás biztos alapokon nyugszik, hiszen a 67 tagvállalaton kívül megközelítőleg ugyanilyen létszámú Kft. és Bt. működik még a szakterületen.  A MEGOSZ anyagi bázisa megfelelő, köszönhetően a befolyt tagdíjaknak, valamint a pályázatokon elnyert támogatásoknak.

Fejlesztések és együttműködési megállapodások

A Szövetség tevékenysége szakmai értekezletek és kiállítások szervezésén, illetve a kormányzati szervekkel történő együttműködés koordinálására is kiterjed. Ez utóbbira jó példa a tavalyi évben megjelent kormány határozat (1163/2017. (III. 31.) a hazai mezőgazdasági gépgyártás az Irinyi terv részeként történő fejlesztési lehetőségeiről, illetve az idén megjelent MFB Nemzeti Gépfinanszírozási Program Mezőgazdasági Gépgyártó- és Forgalmazó Finanszírozási Hitelprogram. A lehetőségek kihasználása és a programok megvalósítása a tagvállalatok feladata.

A Szövetség hatékonyságának javítása céljából megújították a honlapjukat (www.megosz.eu), továbbá informatikai fejlesztéseket indítanak (intelligens gépadatbázis, új kommunikációs felület kialakítása). Szintén a hatékonyságot segítik a meglévő és tervezett hazai, illetve nemzetközi együttműködési megállapodások, többek között a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a VDMA-val (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau) kötött partnerségi nyilatkozat.

A MEGOSZ munkájának eredménye a hazai gépforgalmazásban és az exportpiacokon realizálódik. A kifejlesztett új gépek a hazai (AGROmashEXPO, NAK Szántóföldi Napok, Farmer Expo, Bábolnai Gazdanapok, stb.) és nemzetközi kiállításokon (Agritechnica, Techagro, Agrosalon, stb.) méretnek meg.

A békéscsabai AXIÁL pont elnyerte az AGRARTECHNIK Service Award díját

A Service Award-ot 2001 óta ítélik oda olyan vállalatoknak, amelyek kiemelkedően teljesítenek a díjazást megelőző versenyen.

A kanadai Versatile traktorok új magyarországi márkaimportőre a Start Agro Kft.

2019. január 1-től a Start Agro Kft. látja el márkaimportőrként a Versatile márka magyarországi kereskedelmi, szerviz és alkatrészellátási feladatait.

Kombájn, traktor, rakodógép, permetezőgép, fejőrobot - Ezekkel vár az Axiál az AgrárgépShow-n!

A hagyományokhoz hűen az AXIÁL Kft. 2019. január 23. és 26. között ismét megrendezi 5-let Show névre keresztelt színpadi produkcióját.

Okos app könnyíti meg a traktorosok életét

Az egyik új funkció, a napi kivizsgálás lehetővé teszi a gépek működtetői számára, hogy ellenőrzőlistákat készítsenek gumikról, fékekről, elsősorban a gép általános állapotáról.

Félmilliárdos támogatást kap a magyarországi mezőgépgyártó

A bálázókat gyártó cég a támogatott fejlesztés keretében új megmunkáló berendezéseket állít be és 665 négyzetméterrel bővíti gyártócsarnokát.

2018. június 17. 19:14

Jubileum: 190 éves a Kuhn

Amikor Joseph Kuhn 190 évvel ezelőtt, 1828-ban megnyitotta a falusi kovácsműhelyét, aligha gondolhatta, hogy ekkor fektette le annak a Kuhn Csoportnak az alapjait, amely tavaly egymilliárd euró körüli rekord forgalmat bonyolított.

2018. március 27. 15:31

Milyen irányban halad a mezőgépészeti kutatás?

A 75. mezőgépészeti konferencia tapasztalatai.

2017. december 22. 15:47

Sok a bővülő piac, optimisták a németországi mezőgépgyártók

A VDMA (Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau, Mechanical Engineering Industry Association) jelentése.

2017. október 16. 11:31